Tvrdica, Molijer
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Tvrdica, Molijer
username |
Sep 23 2008, 04:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
jel moze neko da mi da neki dobar link za prepricanu verziju Tvrdice, od Molijera
treba mi jos danas |
LoshMeeBre |
Sep 23 2008, 04:15 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Lektire se citaju u celosti, i to bar 2 puta...
Jel tako vojo?? -------------------- |
username |
Sep 23 2008, 04:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ae ljudi, ozbiljno je...
treba mi za sutra |
voja |
Sep 23 2008, 04:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-March 07 From: BG Member No.: 485 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vojislav Krvavac Škola/Razred: definitivno zavrsio MG |
QUOTE(LoshMeeBre @ Sep 23 2008, 05:15 PM) nego sta...narocito one najzanimljivije kao npr ana karenjina ili tihi don...ima li ista lepse od pateticne ljubavne price na 800 strana?! -------------------- Eliot je peder :)
|
username |
Sep 23 2008, 04:28 PM
|
ako nemate link bar mi recite kako se delo zove na engleskom
edit: tek su mi sad rekli da je ovo pisao sterija popovic, a ja se ubio trazeci delo nekog molijera iz francuske.... ako neko zna neki link neka pomogne This post has been edited by username: Sep 23 2008, 04:33 PM |
LoshMeeBre |
Sep 23 2008, 04:41 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
CEK bre... Jel ti znas UOPSTE kojeg vi tvrdicu radite???
Molijer JESTE napisao tvrdicu (Molière - The Miser)... A sterija je uzeo ideju i napisao jako slicno delo.. Sad sta tebi treba uopste? Inace knjige imaju po 100 strana, drame su (tj. 10 recenica po strani) i ne bi te ubilo ni da je procitas -------------------- |
Neonkitza |
Sep 23 2008, 04:41 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
imas i molijerovu verziju imas i sterijinu JAKO male knjizice...steta sto se niceg ne secam...googlaj malo po nekim forumima ili neki radovi...ma nacices...samo moras malo da googlas...
|
VIP <3 |
Sep 23 2008, 04:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Pa pazi ima Tvrdica od Sterije i nesto jako slicno tome od Molijera... Ali Molijer je u 1. srednje a Sterija u 2.
-------------------- Opsti kriminal. |
Neonkitza |
Sep 23 2008, 04:44 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
mi smo oba (valjda) radili u 2 :S
|
username |
Sep 23 2008, 04:46 PM
|
@loshmeebre sad sam saznao da radimo sterijinog. nemam knjigu, i ne mogu da je nabavim, a treba mi za sutra. jedino resenje mi je prepricana verzija
@vip mi nismo nista od toga radili u 1., tek sad radimo steriju |
pyost |
Sep 23 2008, 04:56 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
username |
Sep 23 2008, 05:00 PM
|
hvala
nego, jel ono srpski jezik? |
pyost |
Sep 23 2008, 05:03 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Jeste Da si otisao u Narodno pozoriste da gledas Kir Janju, bilo bi ti jos gore, ovako mozes barem vise puta da procitas istu stvar...
-------------------- Baby, it's a violent world.
username |
Sep 23 2008, 07:09 PM
|
procitano
|
SBS |
Sep 23 2008, 08:52 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
ma to se pročita za sat i po sine, a one gluposti što ne razumeš preskočiš
edit : lol, izgleda si procito This post has been edited by Badzin izalslanik: Sep 23 2008, 08:53 PM -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
little-kathy |
Sep 24 2008, 06:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
ja sam gledala u pozoristu, a kad sam procitala prvu stranu shvatila sam da ne vredi citati jer nista ne razumem(kao i kad sam bila u pozoristu )
pa sta cu,lol,takav je zivot... -------------------- ja sam dete srece :P
|
username |
Sep 24 2008, 08:47 PM
|
uopste nije tesko da se razume
|
pyost |
Sep 24 2008, 10:20 PM
|
QUOTE(username @ Sep 23 2008, 06:00 PM) QUOTE(username @ Sep 24 2008, 09:47 PM) Lol -------------------- Baby, it's a violent world.
LoshMeeBre |
Sep 24 2008, 10:21 PM
|
hahahhahahahahahah, OWNED
Ko se pravi pametan jos? -------------------- |
Hannibal Lecter |
Sep 24 2008, 10:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
ja tvrdicu nisam citao
ni molijerovog ni kir janjinog za 3 godine sam procitao 3 lektire. antigonu, ep o gilgamesu (I TO CEO A NIJE TREBALO CEO) i ujka vanju al eo sad sam se prostreberisao pa cu da citam -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |