Konkurs Fonda Za Mlade Talente, 2007. i 2008. godina
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Konkurs Fonda Za Mlade Talente, 2007. i 2008. godina
VIP <3 |
Nov 6 2008, 10:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Slovenatz... ja se ne skidam na zalbama... kao neki...
@Slovenatz: posle par puta citanja tvog i mog posta zajedno ukapirala sam sta si hteo da kazes This post has been edited by VIP (ex Miss): Nov 6 2008, 10:26 PM -------------------- Opsti kriminal. |
Slovenatz |
Nov 6 2008, 10:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
My bad.. reko komplikovano je kako si izvukla toliko na.. zanemari predhodni post..
Al ozbiljno, da li ima neki kurs za zalbe or sth. Prosli put sam ga ispusio maksimalno kad sam usao, a neki su tamo sedeli sat i po pa su izvukli nesto.. teach me -------------------- |
VIP <3 |
Nov 6 2008, 10:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ma odes posvadjas se sa njima i dobijes poene... al ja sam poene uvek trazila tamo gde imam osnova, i jako cesto mi se desavalo da mi pri pregledu zakinu puno i onda kad udjem na zalbe dobijem dosta bodova...
Ali i mene zanima kako neko ko je u fazonu uradio netacno zadatak i nacrtao pogresnu sliku udje na zalbe i dobije bar 5 bodova posle sat vremena unutra? Sta radite tamo? Kako ja za to ne znam? -------------------- Opsti kriminal. |
Slovenatz |
Nov 6 2008, 10:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ma znas ti sigurno, samo ti nije palo na pamet da to radis na zalbama
-------------------- |
pyost |
Nov 6 2008, 10:37 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Mislim da to ovde nije tema...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
LoshMeeBre |
Nov 7 2008, 06:38 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Ljudi danas nesto u sekretarijatu popricasmo sa sekretaricom i rekla nam je da bi verovatno bilo pametno da umesto "zvanicne bodovne liste" predamo izjavu da nismo dobili ZVANICNU bodovnu listu, jer takav papir ne postoji..
Fazon je u tome da oni ne kontaju kakav je princip nagradjivanja na nasim takmicenjima (jbg, novo odelenje ne iskusni su ) i da VEROVATNO hoce da nagrade samo prva 3 na listi, na sta skola hoce da im ukaze da je pogresno.. Ne davajuci im bodovnu listu bar im niste dali inkriminishuci dokaz protiv sebe.. Naravno ljudi koji JESU u prvih troje na listi nemaju sta da razmisljaju Naravno da njima NIJE preporucljivo da ne donesu listing, da ne bude posle da ja pokusavam da zavlacim ljude ovde da bi ja dobio a oni ne, bla, bla.. Pa vi kako hocete.. Formular za izjavu imate kod sekretara pa uradite ono sto mislite da je najpametnije Peace, over and out -------------------- |
calamity |
Nov 9 2008, 12:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
uuuu opako ja isprintala liste
nego... pazite ovo imamo pravo na nagradu "u jednoj oblasti samo jednom". E sada, da pise "u jednoj oblasti, samo jednom" jasno bi bilo da to znaci da sveukupno mozete za tu godinu jednom da dobijete pare. Ovako, moze da znaci i da iz razlicitih oblasti dobijete po jednu nagradu.. tako da im ja dala i fiziku i informatiku pa nek oni vide sta ce |
maxydelanoche |
Nov 9 2008, 01:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Hahahahahahha calamity kralj sta si tiii primetila
a liste ce im svakako stici, pa ne verujem da nece povezati sve to... blah, dunno. Nisam sigurna koji je danas datum, ali saljem sutra - valjda ne krshim rok -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
calamity |
Nov 9 2008, 01:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Rok je 15. novembar.
Nego sta nego da sam primetila kad su onako lepo podvukli, fino sam proanalizirala |
pyost |
Nov 24 2008, 10:40 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zna li neko kada ce rezultati? Znam da je sada rano, ali cisto neki timeframe...
calamity |
Nov 29 2008, 09:58 AM
|
taman kad zaboravis na konkurs one godine se cekalo tipa par meseci na "prijem" u skupstini ili sta vec, pa jos jedno mesec-dva da legnu pare :S
|
Radinac |
Nov 29 2008, 06:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
Ako se može verovati ministrima , novac bi morao biti uplaćen do kraja decembra jer budžet ne može da se prenese u iduću godinu.
Takođe je bilo najavljeno da će već u januaru raspisati konkurs za nagrade u 2008. U svakom slučaju, nije loše povremeno pogledati sajt Ministarstva omladine i sporta BTW, da li ste videli konkurs za stipendije ministarstva nauke? Stipendije su za sada 20K mesečno. Uslovi su: međunarodna nagrada, odličan uspeh i važi za "učenike viših razreda srednje škole". Valjda su to 3. i 4? Kriterijumi su malo žešći, ali kome je malo gradska stipendija... -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
Patak Daca |
Nov 29 2008, 09:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 08 Member No.: 1.100 Status: Van MGa |
Eh... kad ce biti nesto za osnovnoskolce...
|
maxydelanoche |
Nov 30 2008, 05:23 PM
|
Iskreno, nije li malo glupo da se takmicenja pretvaraju u ovakvu vrstu biznisa vec u osnovnoj skoli? Bolje uzivajte dok jos vlada iole normalna atmosfera na vasim takmicenjima (valjda ne umirete od gladi ^^)
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Dec 1 2008, 02:49 PM
|
Izgleda da gospoda iz fonda javljaju na telefon ko je dobio novcanu nagradu
maxydelanoche |
Dec 1 2008, 03:45 PM
|
oooooooo, to treba da ti cestitamo?
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Dec 1 2008, 03:49 PM
|
Nope, mene jos nisu zvali Ali jesu gospodina koji je bio odmah ispod mene na listi...
maxydelanoche |
Dec 1 2008, 04:28 PM
|
ahaaa pa dobro, kontas da ce da te zovu these days
pyost |
Dec 1 2008, 04:30 PM
|
Kontam da ce da zovu sve koji su se prijavili sa nagradom, a ne samo mestom
VIP <3 |
Dec 1 2008, 09:16 PM
|
koliko para, jel ti rekao taj mladi gospodin mozda?
-------------------- Opsti kriminal. |