4. Nivo
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
4. Nivo
FootyStOrM |
Sep 8 2007, 04:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
to sam i mislio, ali jos nemam resenja. aj pa cu malo bolje razmisljati.
ali nemoj da nije to! -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |
pyost |
Sep 8 2007, 04:29 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Jeste TO, samo sto TO moze biti vise stvari, na razlicitim nivoima (ne nivo u igri, vec nivo kao u "nivo znanja")
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
IKONOMOV |
Sep 8 2007, 05:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-August 06 Member No.: 83 Ime i prezime: Ivan Ikonomov |
vezano je sa browser-om.
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Sep 8 2007, 06:23 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ma lako je ... resio sam iz prve
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
NeverMore21 |
Sep 8 2007, 07:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Sep 8 2007, 07:22 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ja sam pametan
salim seXD ali ozbiljno mi modovi nemamo resenja ( -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
NeverMore21 |
Sep 8 2007, 07:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Sep 8 2007, 07:22 PM) Kako nemate ? Pa ne vidim te na rang listi ?!? -------------------- |
^_NiN0_^ |
Sep 8 2007, 07:29 PM
|
Vidim da lepo vidis , da nema me/nas. Jer mi imamo prava da smisljamo zadatke
NeverMore21 |
Sep 8 2007, 07:30 PM
|
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Sep 8 2007, 07:29 PM) Ajde mi smislish resenje za peti ! -------------------- |
pyost |
Sep 8 2007, 08:05 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Admini i modovi nisu na listi, ali smo se odlucili da ipak ne dajemo modovima resenja, da ne bi doslo do leakovanja
^_NiN0_^ |
Sep 8 2007, 08:06 PM
|
plezina
i slezina brisi ovo -------------------- Yo!hambin,
dejanr |
Sep 9 2007, 03:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 8-September 07 Member No.: 658 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Dejan Ristanović Škola/Razred: 1981, IV-1 |
Uh, konačno reših ovo... i moram da kažem da sam malo razočaran, ja mislio da će biti neka pametnija ideja. Grashak je dala dobre hintove, naročito onaj jedan o iskustvima koje je ranije imala... Meni je taj pomogao, ali prvo sam morao da prođem to drugo...
Ukratko, ne smišljajte nešto mnogo mudro, nego se setite kako ste rešavali ranije nivoe |
pyost |
Sep 9 2007, 10:26 AM
|
Prvih nekoliko nivoa nije tesko onima koji su slicne stvari vec resavali. Medjutim, one koje nisu potrebno je uvesti u neke osnovne tehnike koje ce im biti potrebne dalje u igri
NeverMore21 |
Sep 9 2007, 10:55 AM
|
QUOTE(dejanr @ Sep 9 2007, 03:23 AM) Uh, konačno reših ovo... i moram da kažem da sam malo razočaran, ja mislio da će biti neka pametnija ideja. Grashak je dala dobre hintove, naročito onaj jedan o iskustvima koje je ranije imala... Meni je taj pomogao, ali prvo sam morao da prođem to drugo... Ukratko, ne smišljajte nešto mnogo mudro, nego se setite kako ste rešavali ranije nivoe Pa i fora je u tome da se misli da je nesto extra zapetljano, a tek na kraju provalis kako je jednostavno ! -------------------- |
dejanr |
Sep 9 2007, 02:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-September 07 Member No.: 658 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Dejan Ristanović Škola/Razred: 1981, IV-1 |
QUOTE(NeverMore21 @ Sep 9 2007, 10:55 AM) Pa i fora je u tome da se misli da je nesto extra zapetljano, a tek na kraju provalis kako je jednostavno ! Hm. Ja i dalje mislim da je "pravo rešenje" za ovaj zadatak engine. Baš sam bio srećan kad se idaja pojavila i bio sam ubeđen da je to tačno, jedva sam čekao da dođem do računara da probam. Ali eto, nije to... |
pyost |
Sep 9 2007, 02:40 PM
|
Oni silni hintovi su mogli lako da nateruju osobu da zakomplikuje resenje, ali ne bi mnogima to palo na pamet.
^_NiN0_^ |
Sep 9 2007, 02:48 PM
|
Kada misli ispod haube misli na nesto sto pokrece ovaj forum. Tj od necega mora da se krene ... ako me razumes .
FootyStOrM |
Sep 13 2007, 08:25 PM
|
osecam da je resenje tako jednostavno da cu se, ako ikad budem resio, tako nervirati da cu se ubiti....
btw. jel ima neki slican zadatak na notpronu da dobijem ideju? -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
pyost |
Sep 13 2007, 08:29 PM
|
Pa da... Svi...
FootyStOrM |
Sep 13 2007, 08:30 PM
|
stani. ovde 4. je isto kao i tamo 4.???
-------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.