Cica Gorio, pomoc / diskusija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Cica Gorio, pomoc / diskusija
rvukasin |
Apr 1 2007, 12:00 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
Jel neko zna gde mogu da nadjem nesto o ovoj lektiri?
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Apr 1 2007, 12:02 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Kao prvo lektira se zove "Cica Gorio", a kao drugo link sam ti dao. Necu ga stavljati ovde jer je knjiga stvarno vredna za citanje. A ko se ne bude potrudio da je procita celu, neka se potrudi bar da pronadje sazeti deo
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
maxydelanoche |
Apr 2 2007, 12:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ja sam mozda streber, nije vazno... Ali ne razumem ljude koje toliko mrzi da barem pokusaju da procitaju knjigu
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Apr 2 2007, 01:13 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja sam pokusao, i shvatio da ima previse opisa. Zakljucak - ne svidja mi se relaziam
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maxydelanoche |
Apr 2 2007, 03:13 PM
|
Ah ti opisi... Da li si cuo za citanje tipa "citam samo dijaloge i naraciju". Vidis da pasus pocinje sa "U daljini je video zelene pasnjake..." i preskocih ceo pasus
BTW, pyost: QUOTE ne svidja mi se relaziam biggrin.gif relaziam, a? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
milija |
Apr 2 2007, 03:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
E knjiga je sjajna, zaista vas ne razumem.
Definitivno treba procitati, zeleni pasnjaci su za volove koji ne citaju a Chicha Gorio je knjiga koju nikako ne treba preskociti! -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
pyost |
Apr 2 2007, 03:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Da, relaizam Nisi cula za taj pravac? Steta...
QUOTE E knjiga je sjajna, zaista vas ne razumem. Daleko od toga da je losa, ali moze da udavi coveka - prica mi se, doduse, prilicno svidela. -------------------- Baby, it's a violent world.
milija |
Apr 2 2007, 06:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Ma daj kako da udavi? Ja sam uhvatio kao lud za vece da je procitam i uspeo za 3-4 sata.
-------------------- Izadji i bori se
VIP <3 |
Apr 2 2007, 07:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ja STVARNO volim da citam (s tim sto necu navoditi naslove knjiga koje sam procitala u zadnje vreme, zbog POTENCIJALNIH prozivki nekih ljudi ) i zaista sam se trudila da procitam ovu knjigu! Istina, prvih 20-30 strana smara ocajno, i njih sam procitala (bez i jednog preskocenog pasusa ) i dosla sam do onog dela gde on pocinje da odumire, i sasvim sigurno znam da ce umreti, ali to je jos 20-30 strana SMOOORA a ja sam svoje rezerve za ignorisanje smora potrosila I tako, nazalost, nisam procitala ovu knjigu... Sto nije fer, s obzirom da sam procitala npr. "Ep o Gilgamesu", a ova je (verovatno) bolja No, dobro..... Hvala Bogu na skracenim verzijama i "Lektiri 2" i interpretacijama
-------------------- Opsti kriminal. |
milija |
Apr 2 2007, 07:36 PM
|
Ko ne procita ne zna sta propusta, ja sam cak nasao odlicne primere koje sam povezao za teoriju haosa i kosmologiju
maxydelanoche |
Apr 2 2007, 08:49 PM
|
Milija, really???
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
milija |
Apr 2 2007, 09:47 PM
|
Najozbiljnije, ja sam uspeo da nadjem vezu i da to povezem u romanu, izgleda suludo ali zaista
maxydelanoche |
Apr 3 2007, 05:26 PM
|
Pricaces mi o tome sta si uocio kada jednog dana procitam ovu knjigu. Mada me jos uvek progone traume od jedne druge de Balzakove knjige tako da...
milija |
Apr 3 2007, 05:34 PM
|
Trenutno citam Umberta Eka i ne mogu da stanem kada god uzmem neku njegovu knjigu
Iva |
Apr 1 2008, 06:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Roman je zanimljiv, ne čita se dugo (4h, ako mene pitate), a premda mi realizam nije drag ovaj mi se dopao. Najbolji deo je kad Votren Eženu objašnjava moral i tome sl. u bogatih. Kraj mi je nekako previše predvidljiv no ajd' ok.
Ko nije pročita Goriota je previše lenj i nije ok da priča da je sr.anje upravo jer nije pročitao. Oni opisi su mi takođe zanimljivi, nekako su lepše odrađeni nego u Karenjini koja mi se ,do sada, čini kao živi smor. No, videćemo kad je pročitam do kraja (pročitah 50 stranica ). Edit: A kako uspevate da se snađete sa tim "interpretacijama"? Nama dođe profa i pita npr. koliko je Ežen imao braće i sestara. A ako se dobro sećam, to se spominje samo na jednom mestu (u onom pismu) - a ne verujem da to piše u skraćenoj verziji (jer onda ne bi bila skraćena). Il' npr. koje je boje bio sat u kužini (ili je to trpezarija ili dnevni boravak.. ja se ne sećam više, ali znam da je bio plav ). This post has been edited by Iva: Apr 1 2008, 06:42 PM -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Apr 1 2008, 07:06 PM
|
E pa nas to ne pitaju
-------------------- Baby, it's a violent world.
Nameless_one |
Apr 1 2008, 07:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(Iva @ Apr 1 2008, 07:39 PM) Nama dođe profa i pita npr. koliko je Ežen imao braće i sestara. A ako se dobro sećam, to se spominje samo na jednom mestu (u onom pismu) - a ne verujem da to piše u skraćenoj verziji (jer onda ne bi bila skraćena). Il' npr. koje je boje bio sat u kužini (ili je to trpezarija ili dnevni boravak.. ja se ne sećam više, ali znam da je bio plav ). Eeeeeeee,......Tebi ne predaje Micicka . Npr. ja nisam procitao ni knjigu ni interpretaciju,a pohvalila me je za aktivnost na casu. -------------------- |
The snorks |
Apr 1 2008, 07:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
Nameless_one |
Apr 1 2008, 08:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
QUOTE(The snorks @ Apr 1 2008, 08:41 PM) kako ti je to uspelo? Ajde mi posalji bar na pm ako neces ovde javno da pricas o tome A zauzvrat mogu da ti pomognem da patentiras to Samo ponavljash ono sto ona kaze Shalim se,prepiricao mi je drug pred cas,ukratko.Ali svejedno sam,na primer,dao opis lika Vortena i Rastenjaka(iako nisam imao pojma koji je koji) I NE MOZES da patentirash.Ne zato sto meni smeta,vec zato sto samo meni to uspeva . -------------------- |
ShadyLady |
Apr 1 2008, 08:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 08 Member No.: 911 Status: Van MGa |
Слажем се са Макси. Могу да разумем да некога мрзи да седне и да учи, али не хтети прочитати макар лектиру по мени није чак ни лењост, него безобразлук.
Небитно, ево вам линк, где се може наћи све од лектира, што се ради у гимназији, значи важи за ову и све друге књиге. www.znanje.org/lektire |