Broj Atoma U Planeti Zemlji, O, Boze....
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Broj Atoma U Planeti Zemlji, O, Boze....
Iva |
Mar 13 2007, 08:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
172173 km^2
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Mar 13 2007, 08:55 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nemoj mi reci da znas tu tacnu brojku napamet
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Mar 13 2007, 08:58 PM
|
Zapamtila sam. 6 i 8 osnovne. to je cak 2x..!!
p.s. secas se kad sam ti rekla da dobro pamtim brojeve? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Kipar |
Mar 14 2007, 06:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
ma niste vi budale... ne ne....
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
VIP <3 |
Mar 14 2007, 08:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(Iva @ Mar 13 2007, 07:54 PM) Pa lepo, nisi li isla u osnovnu skolu? Ili makar u prvi srednje (kao sto rece 1/2man). Ocekuje se da ponesto i zapamtis.. isto kao i npr. % sastav vazduha.. broj stanovnika u svetu.. povrsina scg (doduse ovo je sad vec nebitno.. ).. to je sto se tice geosa... pa zatim... neke konstante iz fizike, npr. gravitaciona.. paa... elementarno naelektrisanje.. masa elektrona i protona... recimo iz hemije avogadrova konstanta... pa onda je npr. korisno znati poluprecnik Zemlje.. c... sta znam, jos dosta toga. A ako ne iz skole, pa ovako iz zivota, mora da si citala nesto gde se to spominje (ali se ne secas) Samo cu reci: HAHAHA:) -------------------- Opsti kriminal. |
Ana |
Mar 14 2007, 08:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 72 Status: Van MGa |
Povrsina drzave 102 173km^2, kako to ne znas!!
Mislim bar je bila davnog osmog razreda kada je nas nastavnioca terala da naucimo to! Sto se Petnice i testa tice, i ja sma prezivela isto Moja pitanja su bile neke kuglice dosadne, i koliko treba cisterni da bi se izlola sva voda iz petnickog jezera!? Manje vise nekako sam se snasla, ali cim sam usla u prostoriju sve sam to nekakko ne ozbiljno shvatila, i ne verujem da sam osavila neki .... utisak. Tipa, ulazim ja u prostoriju, i govorim: "Sta ste sada morali da me izlacite sa najzanimljivijeg oredavanja??" Zato sto nas i izlace sa predavanja, kada nas vode na taj razgovor... A oni... Svi onakok ozbiljni... Nmv, Pozz iz 5nice!! -------------------- |
Iva |
Mar 14 2007, 09:19 PM
|
Vidis, zna i Ana.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
aphr0 |
Mar 14 2007, 09:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-August 06 Member No.: 81 Status: Van MGa Škola/Razred: I bg gimnazija |
102 173?
Mozda sa CG i kosovom.... This post has been edited by ½Man½Amazing: Mar 14 2007, 09:25 PM -------------------- |
Iva |
Mar 15 2007, 07:21 AM
|
Pa.. ako se dobro secam, napomenula sam to u jednom ranijem postu!!!
|
maxydelanoche |
Mar 16 2007, 03:59 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
OK, jasno je da nece skociti sa ispravljenim kolenima valjda tol'ko znamo svi...
Anyway, i ja sam znala, cini mi se, sve one konstante, osim povrsine SCG! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Mar 16 2007, 09:43 AM
|
To i nije toliko bitna stvar u sustini (mislim nece ti bas pomoci u zivotu), ali lako se pamti. I potrebno je bilo za 5 iz geosa
|
milija |
Mar 16 2007, 09:51 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Ucite za drzavu koja vise ne postoji. Postalo je besmisleno uciti to, ionako nam nesto prekrajaju granice
-------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Iva |
Mar 16 2007, 10:10 AM
|
Zato i rekoh, ec se ponavljamda sam napomenula to u nekom postu tamo iza.
Da li neko zna novu povrsinu? ok.. pogledacu na wiki -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
aphr0 |
Mar 16 2007, 10:24 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-August 06 Member No.: 81 Status: Van MGa Škola/Razred: I bg gimnazija |
Sry,nisam video...Its useless anyway...imam 5
-------------------- |
Iva |
Mar 16 2007, 07:57 PM
|
Lol.. i ja sam imala u osnovnoj, a imam i sad.
Sta hoces, mi smo morali znati napamet povrsinu svih drzava JUZNE EVROPE... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Mar 16 2007, 07:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Milija, sto jes jes...
Bas mi se nesto i ne uci nova povrsina svakih godinu do deset Anyway, skrenuli smo podosta sa tema (a kad pa nismo ) tako da... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Pera Detlic |
Mar 16 2007, 09:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
^_NiN0_^ |
Mar 17 2007, 04:36 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ma najbolje lepo sednes, i pocnes da brojis. Zavrsices brzo
Tri puta meri, jednom seci -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
jeele |
Mar 17 2007, 05:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
ajde da se vratimo na temu...
sad sam zaboravila dok sam pisala prvi red gore... nesto oko atoma i zvezda...ajde dopunite... -------------------- |
FootyStOrM |
Aug 3 2007, 08:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
"Koliko ima atoma u sastavu planete Zemlje?"
pa to je piyanje za malo pametnije.. treba odgovoriti: ''Mnogo,bre"" -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |