Najveće Provale Profesora
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Najveće Provale Profesora
Iva |
Mar 12 2010, 11:11 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
U prvoj klupi uopšte ne moraju da sede ljudi koji se čepe i sl.
Ta hipoteza zvuči kao nešto što bi rekao buntovni učenik šestog razreda! -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
username |
Mar 12 2010, 11:25 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
slazem se
evo ja sedim ispred nastavnika i ne cepim se |
tesic |
Mar 12 2010, 12:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-May 09 From: Zemun Member No.: 1.170 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Tesic Škola/Razred: MG/IVd |
Pa dobro, nisu bas uvek cepulje, ali ipak mi nije jasno zasto bi neko sedeo u prvoj klupi kod katedre. Ako hoces da pricas - ne mozes jer je nastavnik odmah ispred tebe. Ja se secam da je u osnovnoj bilo par profesora koji su redovno buljili u sveske tih ucenika da vide da li rade. Neki profesori stavljaju po kazni u prvu klupu. I nikako mi nije jasno zasto bi neko svojom voljom sedeo tamo gde drugi sede po kazni, tako da profesor stalno vidi sta on ustvari radi.
-------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
Pedja |
Mar 12 2010, 02:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-February 10 Member No.: 1.223 Status: Van MGa Ime i prezime: Predrag Janjic Škola/Razred: Gimnazija prirodno-matematicki smer/prvi razred |
Ja ne sedim do katedre ali tu sam u prvom redu.
Imam par razloga Nosim naocare pa mi rekao lekar a i neki profesori su toliko tihi da ja ne mogu da ih cujem a jos ako npr neko u drugom redu galami onda ja u trecem ne cujem nista(sedeo sam u trecem pa se prebacio u prvi red ) |
pyost |
Mar 12 2010, 02:24 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Svi vi koji planirate da upisete ETF... Naviknite se na prvi red, posto cete se na fakultetu boriti za isti, ako zelite da pratite na predavanjima
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
username |
Mar 12 2010, 02:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
meni uopste nije lose tu gde sedim
This post has been edited by username: Mar 12 2010, 02:44 PM |
Radius |
Mar 12 2010, 03:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-September 09 From: Zavisi od ubrzanja Member No.: 1.187 Status: Van MGa Škola/Razred: Zemunska gimnazija |
QUOTE(Iva @ Mar 12 2010, 01:11 PM) U prvoj klupi uopšte ne moraju da sede ljudi koji se čepe i sl. Ta hipoteza zvuči kao nešto što bi rekao buntovni učenik šestog razreda! Moja izjava se odnosila na moje iskustvo. Nije nikakva predrasuda u pitanju. Naime, u mom sadašnjem razredu u 1. klupi sede najveće moguće čepulje. Neki profesori koji vole da im se pojedninci uvlače u zadnjicu jedino njima i objašnjavaju gradivo. Odnosno, prof se okrene 1. klupi i sa njima komunicira, kao na privatnom času! Mi, normalni, 1. klupu tako i zovemo - privatan čas. Moljakanje za ocenu istih gmizavaca ne želim ni da pominjem. QUOTE(tesic @ Mar 12 2010, 02:35 PM) Pa dobro, nisu bas uvek cepulje, ali ipak mi nije jasno zasto bi neko sedeo u prvoj klupi kod katedre. Ako hoces da pricas - ne mozes jer je nastavnik odmah ispred tebe. Ja se secam da je u osnovnoj bilo par profesora koji su redovno buljili u sveske tih ucenika da vide da li rade. Neki profesori stavljaju po kazni u prvu klupu. I nikako mi nije jasno zasto bi neko svojom voljom sedeo tamo gde drugi sede po kazni, tako da profesor stalno vidi sta on ustvari radi. Slažem se. Ista je situacija bila i kod mene. QUOTE(pyost @ Mar 12 2010, 04:24 PM) Svi vi koji planirate da upisete ETF... Naviknite se na prvi red, posto cete se na fakultetu boriti za isti, ako zelite da pratite na predavanjima Ja ću da upišem ETF. Mada, koliko primećujem razlozi za sedenje u 1.redu su drugačiji nego u srednjoj. -------------------- |
pyost |
Mar 12 2010, 03:08 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja sam, recimo, silom prilika sedeo dve godine u prvoj klupi, zato sto je neki KRETEN odlucio da se premesti iz prve klupe u onu iza mene
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maverick |
Mar 12 2010, 03:08 PM
|
Њиндоњс ЏП Group: Članovi Joined: 25-April 06 Member No.: 58 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vladimir Dimić Škola/Razred: ETF III |
QUOTE(pyost @ Mar 12 2010, 03:24 PM) Svi vi koji planirate da upisete ETF... Naviknite se na prvi red, posto cete se na fakultetu boriti za isti, ako zelite da pratite na predavanjima Na ETF-u je na nekim predavanjima/vezbama luksuz ako uopste nadjes mesto da sednes... -------------------- |
Kuzman |
Mar 12 2010, 05:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
8. razred.
Prva klupa u MG do katedre. drug vadi pomorandze na casu istorije i vadi sekiru( http://www.vividlight.com/37/images/Tomahawk%201.jpg ta fora) kojom ih sece i ljusti. Pa ajd da vidim da neko kaze da ne moze u prvoj klupi da se radi sta hoce. -------------------- |
Slovenatz |
Mar 12 2010, 05:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(pyost @ Mar 12 2010, 04:08 PM) Ja sam, recimo, silom prilika sedeo dve godine u prvoj klupi, zato sto je neki KRETEN odlucio da se premesti iz prve klupe u onu iza mene Kod mene je to bio turgon -------------------- |
Giger |
Mar 12 2010, 10:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 10 From: Ananas na dnu Ade Member No.: 1.222 Status: Učenik MGa |
QUOTE Kuzman Posted Today, 05:36 PM 8. razred. Prva klupa u MG do katedre. drug vadi pomorandze na casu istorije i vadi sekiru( http://www.vividlight.com/37/images/Tomahawk%201.jpg ta fora) kojom ih sece i ljusti. Pa ajd da vidim da neko kaze da ne moze u prvoj klupi da se radi sta hoce. Znam ga . . . mwa |
Iva |
Mar 12 2010, 11:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Prva klupa ima zapravo brojne prednosti.
Ali definitivno jeste lakše npr prepisivanje iz prve klupe. I gotovo sve što se inače ne očekuje da je lakše odatle. Ne vidim zašto neko ne bi mogao da se čepi iz npr treće klupe. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Neonkitza |
Mar 13 2010, 11:09 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ja sedim do zida,poslednja klupa cesto nista ne vidim,nije da zelim da vidim,al ono radius,kod obicno pricaju prvoj klupi zato sto oni jedini zele da prate,mi ostali samo pricamo ili nas jednostavno ne zanima...i onda oni izdiktiraju sta imaju njima,a mi kopiramo sveske...
|
Radius |
Mar 13 2010, 11:31 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-September 09 From: Zavisi od ubrzanja Member No.: 1.187 Status: Van MGa Škola/Razred: Zemunska gimnazija |
QUOTE(Neonkitza @ Mar 13 2010, 01:09 PM) ja sedim do zida,poslednja klupa cesto nista ne vidim,nije da zelim da vidim,al ono radius,kod obicno pricaju prvoj klupi zato sto oni jedini zele da prate,mi ostali samo pricamo ili nas jednostavno ne zanima...i onda oni izdiktiraju sta imaju njima,a mi kopiramo sveske... Draga Neonkitza, meni ceo džeparac ide na fotokopiranje svezaka od ovih što brže i spretnije hvataju beleške od mene. ponekad pomislim da fotokopirnica jedino od mene i živi. Šalim se. Kod nas je to uobičajno. Uglavnom svi kopiramo svezke od svakog. Zna se ko je najspretniji na kom času i tako... Mada kod nas je problem 1. klupe čepljenje, isključivo čepljenje. Ja sedim u 2. klupi, ali ne u onom redu gde je katedra. Pratim predavanja sasvim ok. Dobro mi je tu gde sam. -------------------- |
Radius |
Mar 13 2010, 11:41 AM
|
Da se vratimo biserima. Evo jo par rafala...
Prof mate: '' Stawicemo pod a,b,c,d,e....kod e cemo reci 'e dosta je'.... '' Prof mate: '' Kako ne znash ko je imao kontrolni? pa ti, mali, nisi u toku! samo pogledaj u hodniku ko je uplakan.... '' prof mate: ''Sutra imamo kontrolni...Lepo se obucite... '' -------------------- |
Pedja |
Mar 13 2010, 08:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-February 10 Member No.: 1.223 Status: Van MGa Ime i prezime: Predrag Janjic Škola/Razred: Gimnazija prirodno-matematicki smer/prvi razred |
Hahahahaha ovo zadnje je extra hahahaha
Dobra fora This post has been edited by Pedja: Mar 13 2010, 08:31 PM |
little-kathy |
Mar 14 2010, 10:11 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
QUOTE(Kuzman @ Mar 12 2010, 06:36 PM) 8. razred. Prva klupa u MG do katedre. drug vadi pomorandze na casu istorije i vadi sekiru( http://www.vividlight.com/37/images/Tomahawk%201.jpg ta fora) kojom ih sece i ljusti. Pa ajd da vidim da neko kaze da ne moze u prvoj klupi da se radi sta hoce. ahahahaha oluja? kako se ja toga ne secam?? -------------------- ja sam dete srece :P
|
Kuzman |
Mar 14 2010, 01:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
mhm, on.
dunno kako se ne secas mila se seca definitivno jer ostavljao kore kod nje u klupu -------------------- |