Такмичење из Историје, 9.3.2008
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Такмичење из Историје, 9.3.2008
Eagle1914 |
Mar 2 2008, 09:15 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Да ли сам ја једини дебил који добровољно губи време на историју???
Рекох, ај да поставим ову тему, па и нек оде у али овако ћу бар знати ако слуууучааааајно још неко планира да се такмичи.... Републичко је у Нишу ( ), Крагујевцу или Соко бањи...... Искрено се надам да је ово прво, тј. ако уопште догурам дотле -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
SANDRA |
Mar 2 2008, 10:47 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Meni Gkavnik ne da! Rekao je sledece godine...jer bolje da predjem knjigu jednom pa onda sve ide easy...
|
VIP <3 |
Mar 2 2008, 10:55 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Srecno vam bilo
-------------------- Opsti kriminal. |
Eagle1914 |
Mar 2 2008, 11:59 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(SANDRA @ Mar 2 2008, 10:47 AM) Meni Gkavnik ne da! Rekao je sledece godine...jer bolje da predjem knjigu jednom pa onda sve ide easy... Што бре не да? Ауууу.... Таман сам се понадао да ће ићи још неко кад оно.... Па доообро.... Досадно је кад си једини из школе који се такмичи QUOTE(VIP (ex Miss) @ Mar 2 2008, 10:55 AM) Па хвала, али мислим да је боље да си рекла : "Срећно ти било"... П.С. Неко други? Било ко? Јел бар неко зна неког ко ће можда ићи? Дааајте људи, не терајте ме да размишљам да ли и ја уопште да идем .... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
VIP <3 |
Mar 2 2008, 12:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Oces da idem ja? Kad je to?
-------------------- Opsti kriminal. |
Eagle1914 |
Mar 2 2008, 12:11 PM
|
Мислим да сам написао негде, 9.3.2008
Не знам још у којој школи и у колико сати је општинско, али знам да ако прођеш општинско, градско је опуштено тд. већ рачунаш државно такмичење и три дана негде у Србији Надам се Ниш, надам се Ниш, надам се Ниш..... Прошле године је било супер ( били смо у Врњачкој бањи ), упознаш људе, дружиш се, мада опет је боље када имаш неког из своје школе...... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
maxydelanoche |
Mar 2 2008, 01:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
E, 'ocu ja na takmicenje iz istorije mislim, volim je vise nego matematiku
Al' ako ne da Sandri pretpostavljam da nece ni meni (isto mi predaje Glavnik, isti sam razred kao ona). E sto bi bilo full da se dogodine ne preklopi sa nekim drugim takmicenjem -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Mar 2 2008, 01:29 PM
|
QUOTE(Eagle1914 @ Mar 2 2008, 12:11 PM) Мислим да сам написао негде, 9.3.2008 Не знам још у којој школи и у колико сати је општинско, али знам да ако прођеш општинско, градско је опуштено тд. већ рачунаш државно такмичење и три дана негде у Србији Надам се Ниш, надам се Ниш, надам се Ниш..... Прошле године је било супер ( били смо у Врњачкој бањи ), упознаш људе, дружиш се, мада опет је боље када имаш неког из своје школе...... Pretpostavicu da ne predstavlja problem cinjenica da sam u drugom srednje uspela da kod moje istoricarke zabodem asa... Imala sam 4 poena od recimo 50 -------------------- Opsti kriminal. |
Hannibal Lecter |
Mar 2 2008, 01:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ja sam iz istorije isao u VI i VII osnovne.
U VI sam imao neku nagradu na gradskom (tad nije bilo republickog), a VII sam bio jako blizu prolaza na republciko. Za sada ne razmisljam, ali kasnijih godina, who knows?! -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Eagle1914 |
Mar 2 2008, 01:57 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 2 2008, 01:28 PM) E, 'ocu ja na takmicenje iz istorije mislim, volim je vise nego matematiku Al' ako ne da Sandri pretpostavljam da nece ni meni (isto mi predaje Glavnik, isti sam razred kao ona). E sto bi bilo full da se dogodine ne preklopi sa nekim drugim takmicenjem Па ајдеееее, наговорите Главника ако вам се стварно иде, а он вам не да....! Могу и ја да кажем коју реч да вас пусти.... @сви који се премишљају: Догодине, ми ништа не значи @Taња: Вероватно никакав проблем -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
maxydelanoche |
Mar 2 2008, 02:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
@Eagle: I can see da ti iduca godina nista ne znaci
da znas da bi bilo idealno ici ove godine - nedelju dana posle Okruznog iz fizike... a ako bih ikada spremala takmicenje iz istorije to bi bilo - sednem nedelju dana i ucim ucim ucim ^^ al' neizvodjlivo ove godine u mom slucaju iz jos nekih razloga i obaveza -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Mar 2 2008, 02:08 PM
|
QUOTE(Eagle1914 @ Mar 2 2008, 01:57 PM) Ako nisi znao, prvi srpski ministar prosvete je bi oDjura Jaksic. To sam lupila tad. Posle sam shvatila da je Dositej Obradovic -------------------- Opsti kriminal. |
Anchi |
Mar 2 2008, 02:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE(Eagle1914 @ Mar 2 2008, 09:15 AM) Да ли сам ја једини дебил који добровољно губи време на историју??? Рекох, ај да поставим ову тему, па и нек оде у али овако ћу бар знати ако слуууучааааајно још неко планира да се такмичи.... Републичко је у Нишу ( ), Крагујевцу или Соко бањи...... Искрено се надам да је ово прво, тј. ако уопште догурам дотле Ide moj drug iz odeljenja QUOTE(SANDRA @ Mar 2 2008, 10:47 AM) Meni Gkavnik ne da! Rekao je sledece godine...jer bolje da predjem knjigu jednom pa onda sve ide easy... Mozda zato sto ides vec na matis, fiziku, hemiju i srpski.. Urosu je dao.. Neka, sta ce ti sad This post has been edited by Anchi: Mar 2 2008, 02:12 PM |
Eagle1914 |
Mar 2 2008, 02:57 PM
|
QUOTE(Anchi @ Mar 2 2008, 02:12 PM) Е супер. Бар неко. Јбт, баш би било труло да идем једини.... П.С. Да није то онај дечко са секције? Вероватно јесте.... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Anchi |
Mar 2 2008, 03:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Pa ne znam, mislim da ide na sekciju. Imao je duzu kosu, do vrata negde, sad se malo osisao.. On je super lik A poznat je po tome sto kontrolni iz istorije radi najvise minut ipo
This post has been edited by Anchi: Mar 2 2008, 03:06 PM |
ilickapiten |
Mar 2 2008, 03:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-January 08 From: Blok34 Member No.: 847 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nebojsa Škola/Razred: IVb |
Mene Glavnik nije hteo da pusti da idem na takmicenje zato sto sam imao 2 iz istorije... I sad recite kolika je to diskriminacija
This post has been edited by ilickapiten: Mar 2 2008, 03:07 PM -------------------- Vidimo se u citulji
|
Hannibal Lecter |
Mar 2 2008, 03:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 2 2008, 02:07 PM) @Eagle: I can see da ti iduca godina nista ne znaci da znas da bi bilo idealno ici ove godine - nedelju dana posle Okruznog iz fizike... a ako bih ikada spremala takmicenje iz istorije to bi bilo - sednem nedelju dana i ucim ucim ucim ^^ al' neizvodjlivo ove godine u mom slucaju iz jos nekih razloga i obaveza MSN? -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Eagle1914 |
Mar 2 2008, 03:14 PM
|
QUOTE(ilickapiten @ Mar 2 2008, 03:06 PM) Mene Glavnik nije hteo da pusti da idem na takmicenje zato sto sam imao 2 iz istorije... I sad recite kolika je to diskriminacija За**** ме ти са историјом ( ) него боље нарежи ону музику за вечерас и потруди се да буде и нешто од 90их Ту сам слаб.... Ај сад Бек ту д топик! -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
ilickapiten |
Mar 2 2008, 03:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-January 08 From: Blok34 Member No.: 847 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nebojsa Škola/Razred: IVb |
QUOTE(Eagle1914 @ Mar 2 2008, 03:14 PM) За**** ме ти са историјом ( ) него боље нарежи ону музику за вечерас и потруди се да буде и нешто од 90их Ту сам слаб.... Ај сад Бек ту д топик! E ja samo hocu da kazem da to takmicenje nije ozbiljno cim su zabranili pristup ljudima koji znaju (Glavnikov izgovor ili argument: "Necu da te pustim da ides da me ne obrukas" ) -------------------- Vidimo se u citulji
|
Pera Detlic |
Mar 2 2008, 03:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(ilickapiten @ Mar 2 2008, 03:06 PM) Mene Glavnik nije hteo da pusti da idem na takmicenje zato sto sam imao 2 iz istorije... I sad recite kolika je to diskriminacija Sto? Mene srpkinja pustila iako sam imao 2 iz srpskog -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|