Svetsko Prvenstvo, Juzna Afrika 2010
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Svetsko Prvenstvo, Juzna Afrika 2010
tesic |
Jun 12 2010, 10:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-May 09 From: Zemun Member No.: 1.170 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Tesic Škola/Razred: MG/IVd |
Sta mislite, ko ima najvece sanse da osvoji? Kakve su nama sanse da prodjemo grupu, ili mozda nesto vise? Ja mislim da je najrealnije da prodjemo grupu kao drugi, ali da nas onda Englezi izbace u prvoj utakmici van grupe.
-------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
rakula93 |
Jun 12 2010, 11:05 AM
|
Group: Članovi Joined: 18-June 09 Member No.: 1.175 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marko Rakic Škola/Razred: MG IIId |
Tesko je ista prognozirati na bilo kom SP, sto se moglo videti i u jucerasnjoj tekmi J. Afrika - Meksiko. Meksikanci ih isilovase u prvom poluvremenu, na kraju jedva izvukose nereseno. Ja se nesto nadam da ce Brazil da osvoji, jer mi oni igraju nekako najlepsi fudbal i najfer su od svih ovih "favorita". Sto se nas tice, tu se tek nikad ne zna. Prosli put smo bili isto ovako opasni, pa izgubismo sve 3 (doduse tad je bila mnogo jaca grupa). A opet, po onoj igri u kvalifikacijama mozemo realno i Nemce da s*****o, bar na gol razliku. Mislim da ce biti posle utakmice sa Ganom malo jasnije cemu mozemo da se nadamo.
-------------------- Uuuu boli me kita,
da budem k'o marioneta, i da budem k'o stafeta, da me tamo neko cima, da me 'vamo neko seta, boli me kita, ma boli me kita ... |
tesic |
Jun 12 2010, 11:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-May 09 From: Zemun Member No.: 1.170 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Tesic Škola/Razred: MG/IVd |
Prognoziranje utakmica u kojima igra domacin i ostalih utakmica nije isto. I sam si video juce da je sudija bio 12. igrac Juzne Afrike
-------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
TatkoNaZmaja93 |
Jun 12 2010, 12:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-November 09 Member No.: 1.200 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Lazar Arsić Škola/Razred: 3d |
Rakicu, ti si samo crnce gledao...
-------------------- I want to hurt you just to hear you screaming my name.
|
pyost |
Jun 12 2010, 12:29 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zbog makrofalije.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
rakula93 |
Jun 12 2010, 01:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 18-June 09 Member No.: 1.175 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marko Rakic Škola/Razred: MG IIId |
Laki smaras vise sa crncima, to sto si ti opterecen njima ne znaci da su svi...
A za sudiju, ako mislis na ponisteni gol http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9E%D1%84%D1...%B0%D1%98%D0%B4 a za ostalo nije bio toliko neposten, nego ovi nisu mogli da uteraju loptu u gol. -------------------- Uuuu boli me kita,
da budem k'o marioneta, i da budem k'o stafeta, da me tamo neko cima, da me 'vamo neko seta, boli me kita, ma boli me kita ... |
tesic |
Jun 12 2010, 02:49 PM
|
Sta sad, da citam na vikipediji sta je ofsajd?
Meni je ono izgledalo kao da nije bilo ofsajda. Slazem se da za ostalo nije bio toliko neposten, mada bilo jos diskutabilnih situacija za sitnije stvari. -------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
rakula93 |
Jun 12 2010, 11:09 PM
|
Mislio sam na deo gde kaze da 2(!!) igraca moraju da budu iza napadaca. No nebitno, danas nisam odgledo nijednu utakmicu, tako da se ne osecam kompetentnim da trenutno ista komentarisem
-------------------- Uuuu boli me kita,
SBS |
Jun 13 2010, 12:07 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Realno igraćemo nerešeno sa Ganom, izgubiti od Nemaca, i moooooooožda dobiti Australiju, NEMA KO da postigne go!
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
LoshMeeBre |
Jun 13 2010, 08:05 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(SBS @ Jun 13 2010, 01:07 AM) Realno igraćemo nerešeno sa Ganom, izgubiti od Nemaca, i moooooooožda dobiti Australiju, NEMA KO da postigne go! Ne baksuziraj budjavi Dobijamo 2:1!! -------------------- |
TatkoNaZmaja93 |
Jun 13 2010, 10:02 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-November 09 Member No.: 1.200 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Lazar Arsić Škola/Razred: 3d |
QUOTE(SBS @ Jun 13 2010, 12:07 AM) Realno igraćemo nerešeno sa Ganom, izgubiti od Nemaca, i moooooooožda dobiti Australiju, NEMA KO da postigne go! Kaze se gol. -------------------- I want to hurt you just to hear you screaming my name.
|
rakula93 |
Jun 13 2010, 10:43 AM
|
QUOTE(SBS @ Jun 13 2010, 01:07 AM) Realno igraćemo nerešeno sa Ganom, izgubiti od Nemaca, i moooooooožda dobiti Australiju, NEMA KO da postigne go! nema ko go, al valjda ima neko u dresu... -------------------- Uuuu boli me kita,
SBS |
Jun 13 2010, 05:44 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Zamalo da pogodim, mada sam rekao na poluvremenu da gubimo 1:0, win for me, lost for Serbia
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
tesic |
Jun 13 2010, 06:29 PM
|
Realno utakmica je bila za 0:0 kako su igrali, ali sta da se radi, nisu imali srece sa crvenim i sa penalom.
|
Arandjel |
Jun 13 2010, 06:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-February 08 Member No.: 865 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Stefan Andjelkovic Škola/Razred: MG IIId |
QUOTE(tesic @ Jun 13 2010, 07:29 PM) Realno utakmica je bila za 0:0 kako su igrali, ali sta da se radi, nisu imali srece sa crvenim i sa penalom. U pravu si. Ne znam sta svi seru da su nasi bili slabiji od Gane.. Naprotiv. Ja mislim da su bili za nijansu bolji, ali onaj penal nas je unistio. Cak nam ni karton nije mnogo zasmetao... -------------------- "My blind eyes see what others cannot." (Illidan) "Give man a fish and you fed him for a day, but teach a man how to fish and you fed him forever." "Villainy wears many masks. None is so dangerous as the mask of the virtue." |
rakula93 |
Jun 13 2010, 07:04 PM
|
Realno, bili smo opasniji sa 10 nego sa 11 igraca
Jbg, 2 banalne stvari (nepotrebno povlacenje Lukovica i igranje rukom u sesnaestercu Kuzmanovica) su presudile, al jbg tako je to na ovakvim takmicenjima.. Nervira me to sto sad svi seru kako smo jadno igrali i slicno. Ne moze se ocekivati superiorna igra nasih kao u kvalifikacijama, jer ovde igraju 32 najjace reprezentacije sveta i nema prilike za popravni, kao u kvalifikacijama. -------------------- Uuuu boli me kita,
tesic |
Jun 13 2010, 07:16 PM
|
Jos samo da podsetim da je Gana vicesampion Africkog kupa nacija, a ovi nasi komentatori sve u stilu lako cemo mi, jos ovaj iz emisije Rt dobre nade prica kako cemo proslavljati, da li ce biti sampanjca i slicno.
Edit: Sada pocinje Nemacka - Australija, pa cemu se nadate? Nemci ce najverovatnije pobediti, ali sta mislite, sta bi nama odgovaralo najvise? This post has been edited by tesic: Jun 13 2010, 07:23 PM -------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
LoshMeeBre |
Jun 13 2010, 07:36 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Ne znam u kom ludilu moze Australija da dobije Nemce.. Ako Nemci nesto rade, igraju koliko mogu (a mogu bolje od Australije)..
Nego, Badzo, siso ubaksuzirao si nas BTW. Pantelica kuci pod hitno -------------------- |
rakula93 |
Jun 13 2010, 07:47 PM
|
Ja ne znam kako je samo Pantelic ostao svih 90 min. Lik nije 1 dobru stvar uradio, s tim sto nisam video taj prvi sut.
A nama bi tu X odgovarao pretpostavljam.. -------------------- Uuuu boli me kita,
tesic |
Jun 13 2010, 08:26 PM
|
Ne znam sta bi nam odgovaralo, ali kako stvari stoje tu ce biti 1. Kako su se Nemci pokazali uz mnogo srece mogli bi nereseno sa njima, ali najverovatnije gubimo. A sto se tice Pantelicevog prvog suta, to je bilo posle jedno 5 sekundi, sa pola terena, ali nije bilo toliko lose. Imao je on jos jedan dober sut, ali ni taj nije bio u okvir gola. Dobra stvar je bila i ono prepustanje lopte Krasicu (ako je bilo namerno ), tako da Pantelic i nije tako lose odigrao. Veca greska je bila stalno preskakanje sredine terena od bilo koje Panteliceve greske.
Edit: Najjace je to sto se ona Badzina prognoza pokazala kao optimisticna This post has been edited by tesic: Jun 13 2010, 08:35 PM -------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|