Osnove Osnova Programiranja
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Osnove Osnova Programiranja
Radius |
Sep 16 2010, 07:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-September 09 From: Zavisi od ubrzanja Member No.: 1.187 Status: Van MGa Škola/Razred: Zemunska gimnazija |
Narode, da li biste mogli da mi preporučite neki sajt, e-knjige, video (to bi mi najviše odgovaralo) gde se kazuju osnove . . . osnove . . . programiranja . . .
Nailazila sam ja na neke tutorijale, ali i za njihovo razumevanje je potrebno elementarno poznavanje programiranja koje ja nemam. Bila bih zahvalna svakom ko mi pruži pomoć oko pomenutog. -------------------- |
maxydelanoche |
Sep 16 2010, 03:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Pre svega, moram ti skrenuti paznju na to da, ako je tvoje polje "From" trebalo da aludira na Hajzenbergove relacije, pogresno.
A sto se tice programiranja, najbolje ti je da nabavis knjigu Pascal 1 ili C 1 od Cabarkape, ili C# za pocetnike u izdanju Racunarske gimnazije. Tako lepo krenes od osnova... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
LoshMeeBre |
Sep 16 2010, 04:44 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(maxydelanoche @ Sep 16 2010, 04:08 PM) Pre svega, moram ti skrenuti paznju na to da, ako je tvoje polje "From" trebalo da aludira na Hajzenbergove relacije, pogresno. Hahahahahhahahahaha -------------------- |
SBS |
Sep 16 2010, 07:36 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Sep 16 2010, 04:08 PM) Pre svega, moram ti skrenuti paznju na to da, ako je tvoje polje "From" trebalo da aludira na Hajzenbergove relacije, pogresno. RECI MU MARO!!! -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
dadkristy94 |
Sep 18 2010, 12:48 AM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
Inace, ja sam Mari otela ove gore pomenute knjige za Pascal i C# Dobro, uvod mi je bio malo dosadan i trebalo mi je dosta vremena da nateram Turbo Pascal da mi radi pod Ubuntu-om ali ostatak je sasvim, sasvim ok
This post has been edited by SBS: Sep 18 2010, 01:03 AM -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
tesic |
Sep 18 2010, 12:54 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-May 09 From: Zemun Member No.: 1.170 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Tesic Škola/Razred: MG/IVd |
U C# za pocenike treba preskociti prvih tridesetak stana, to je samo beskorisno teoritesinje, koliko se ja secam.
-------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
username |
Sep 19 2010, 10:54 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ovo je malo off, ali ne bih da otvaram novi topic zbog jednog pitanja
jel zna neko gde moze da se kupi prolog i logika za 4. razred? (predaje mi matkovicka) |
LoshMeeBre |
Sep 19 2010, 11:12 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(username @ Sep 19 2010, 11:54 AM) Stanka? Ako smem da predlozim, ne treba ti knjiga Njena predavanja su sasvim dovoljna, nece ona nista vise traziti, samo pisi u potrudi se da pred kontrolne razumes sta se tu desava -------------------- |
username |
Sep 19 2010, 12:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ok, tnx
|
maxydelanoche |
Sep 24 2010, 07:14 PM
|
Koliko ja znam, knjigu i ne mozes da nadjes. Pisali su je Stanka, Djura i valjda Biba i bilo je 300 primeraka, koji su rasprodati poodavno, a elektronska verzija je izgubljena. Slusaj na casu a ako nesto propustis, guglaj. Ima na netu nekoliko divnih prolog tutoriala, pa i zadataka (iz iskustva kazem )
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
dadkristy94 |
Sep 25 2010, 06:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
A sto ne snimis predavanje i samo ga posle preslusas ? Ja tako radim sa istorijom posto imam fobiju da se necu snaci sa beleskama
-------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
maxydelanoche |
Sep 26 2010, 11:15 PM
|
"ako nesto propustis" odnosilo se na to ako je bolestan/odsutan itd. kod Stanke je nemoguce nesto propustiti ako zelis da slusas. Jako je postupna i temeljna u predavanjima i sve savrseno objasni. Nije mi, doduse, predavala prolog, ali pp da je i tamo ista
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
maverick |
Oct 7 2010, 11:33 PM
|
Њиндоњс ЏП Group: Članovi Joined: 25-April 06 Member No.: 58 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vladimir Dimić Škola/Razred: ETF III |
Ako nekome treba gore-pomenuta knjiga iz Prologa, moze preuzeti svoj primerak klikom na link
-------------------- |
LoshMeeBre |
Oct 8 2010, 09:25 AM
|
Diiiimke, barabo, odakle tebi to?
-------------------- |
maverick |
Oct 8 2010, 11:24 AM
|
Њиндоњс ЏП Group: Članovi Joined: 25-April 06 Member No.: 58 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vladimir Dimić Škola/Razred: ETF III |
Pre par nedelja sam na kratko dosao u posed doticne knjige. Odlucio sam da digitalizujem istu, da bi nove generacije mogle bez velike muke da osete moc prologa
-------------------- |
LoshMeeBre |
Oct 8 2010, 02:08 PM
|
QUOTE(maverick @ Oct 8 2010, 12:24 PM) Pre par nedelja sam na kratko dosao u posed doticne knjige. Odlucio sam da digitalizujem istu, da bi nove generacije mogle bez velike muke da osete moc prologa Hahahhahahahahah, moc prologa se mora siriti!!! -------------------- |
little-kathy |
Oct 8 2010, 03:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
QUOTE(LoshMeeBre @ Oct 8 2010, 10:25 AM) ja ga zamolila da mi slika QUOTE(maverick @ Oct 8 2010, 12:24 PM) Pre par nedelja sam na kratko dosao u posed doticne knjige. Odlucio sam da digitalizujem istu, da bi nove generacije mogle bez velike muke da osete moc prologa sto lazes? da ti ja nisam trazila da mi slikas ne bi ni 'dosao u posed doticne i 'odlucio' da je digitalizujes' al hvala u svakom slucaju -------------------- ja sam dete srece :P
|
maverick |
Oct 8 2010, 06:34 PM
|
QUOTE(little-kathy @ Oct 8 2010, 04:27 PM) sto lazes? da ti ja nisam trazila da mi slikas ne bi ni 'dosao u posed doticne i 'odlucio' da je digitalizujes' al hvala u svakom slucaju Hahahaha, sad ja ispadam lazov, a? A nista lose nisam rekao... Dobro, dobro... I nema na cemu -------------------- |
username |
Oct 9 2010, 06:36 AM
|
QUOTE(maverick @ Oct 7 2010, 11:33 PM) hvala |
little-kathy |
Oct 9 2010, 11:36 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
QUOTE(maverick @ Oct 8 2010, 07:34 PM) QUOTE(username @ Oct 9 2010, 07:36 AM) nema na cemu! -------------------- ja sam dete srece :P
|