Koji Su Domovi Najbolji?, pomoc ljudima sa strane
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Koji Su Domovi Najbolji?, pomoc ljudima sa strane
VEX |
Jun 9 2007, 03:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
A u kom domu posle ovog u centru ima najvise ljudi iz MG-a.U kom domu moze najbolje da se uci?
|
Pera Detlic |
Jun 9 2007, 03:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(VEX @ Jun 8 2007, 03:20 PM) pa okupajte se -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
rvukasin |
Jun 9 2007, 04:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
QUOTE(VEX @ Jun 9 2007, 03:25 PM) Pa znas kako ti je to,kod nas u domu(jelici) moze da se uci ali nisu bas idealni uslovi(desi se cesto da pre podne na razglasu vaspitaci poste neki CD i po celo dre podne pustaju ponovo i ponovo...),uvece je isto nezgodno uciti kad se oni iz saobracajnih,umetnickih i slicnih lelilebovickih skola vracaju iz skole,ali period od nekih 15:00 do 19:00 je milina za ucenje,ali i za spavanje... P.S.Nenade,kako ce drustvo da ti bude super kad si ili u svojoj sobi,ili u citaonici,ili u menzi.Izadji iz sobe i druzi se i videces da u domu ima OK likova. -------------------- |
^_NiN0_^ |
Jun 9 2007, 04:53 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(rvukasin @ Jun 9 2007, 05:11 PM) P.S.Nenade,kako ce drustvo da ti bude super kad si ili u svojoj sobi,ili u citaonici,ili u menzi.Izadji iz sobe i druzi se i videces da u domu ima OK likova. Dovoljno je videti tebe buahahahahahaha ... i mene Nego najvise ucenika iz MG-a ima u Jelici! Dakle: 1. razred - ima ih oko 6 2. razred - 5 (u Zocu oko 10) 3. razred >>8XD 4. razred bilo ih je oko 7 A ovo su samo decaci!!! Za devojcice ne znam bas ... -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
rvukasin |
Jun 9 2007, 06:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Jun 9 2007, 04:53 PM) Dovoljno je videti tebe buahahahahahaha ... i mene Nego najvise ucenika iz MG-a ima u Jelici! Dakle: 1. razred - ima ih oko 6 2. razred - 5 (u Zocu oko 10) 3. razred >>8XD 4. razred bilo ih je oko 7 1. razred - ima ih oko 6(nije nego 8) 2. razred - 5 (u Zocu oko 10)(ne lupaj ima ih 4) 3. razred >>8XD (oko 11) 4. razred bilo ih je oko 7 (valjda si to tacno izbrojao) -------------------- |
tijana |
Jun 9 2007, 06:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
Ma daj trecaci koji su u Jelici se stalno zale..Npr Jaza, on se stalno zali i jos dosta ljudi..TAko da,a sta fali onom domu na Dorcolu? Verujem da je tamo bolje nego u Jelici
-------------------- Happiness comes from inside.....
|
VEX |
Jun 9 2007, 06:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
Ima li ko da hvali neki dom i da mu je dobro u njemu? :lol2: :lol2: :lol2:
U ovoj Jelici se nikome ne svidja. |
Puzzler |
Jun 9 2007, 06:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ne znam. Verovatno je informacija o postojanju takvog doma u Beogradu doputovala kroz rupu u prostorvremenu iz daleke budućnosti.
-------------------- |
Sonix |
Jun 9 2007, 06:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Ma ja cu da pokusam da upadnem u dom Jelice...Pa sta bude bude...
-------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
VEX |
Jun 9 2007, 06:45 PM
|
A sta fali tom Zocu
? |
Puzzler |
Jun 9 2007, 07:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ja nisam čuo da nešto fali, osim činjenice da se putuje do škole...
-------------------- |
rvukasin |
Jun 9 2007, 08:30 PM
|
QUOTE(Puzzler @ Jun 9 2007, 07:06 PM) i cinjenice da je pun ucenika koji uce trogodisnje skole,i nemaju sta drugo da rade nego da smaraju one koji uce!!! -------------------- |
^_NiN0_^ |
Jun 9 2007, 08:46 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
I ja se zalim na dom, ali to ne znaci da oni nisu "najbolji". Sta cemo kada Srbija nema bolje uslove za nas malde
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Jun 9 2007, 09:10 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Jadni vi maldi
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
^_NiN0_^ |
Jun 9 2007, 09:15 PM
|
Od stresa ne mogu ni da pisem. Pa da smo mladi i nismo, znaci maldi
sala -------------------- Yo!hambin,
jeele |
Jun 10 2007, 08:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
ma daj...
vi bas hocete komfor? pa nigde nije kao kod kuce... uostalom, imas i one koji jesu kod kuce, ali im je tesko... dovoljno ti je da imas krevet i izvor hrane (i kupatilo) ja kad sam bila negde u nekom kampu/domu (neko takmicenje (bogu iza kicme u srbiji)...dizajn muzike...) imali smo zajednicko kupatilo i to unisex...s tim sto je samo tush kabina imala zavesu! a ostalo ni vrata... i u fazonu, ja sam ustajala u 4-5 ujutru prvo da bi se prva istusirala, i bez ljudi koji bi upadali u wc i da bih imala tople vode...jer posle 5 njih tesko da ce je biti... a bilo nas je 28 u jednom krilu i isto tako u drugoj zgradi oko 25-30... krevet je propadao, jastuci su bili ogromni i premekani, za moju visinu, ja sam prakticno ustvari spavala na jastuku... klavira je bilo 8, tukli smo se ko ce da vezba kad... jer je pijanista bilo najvise (isla sam i na to pored...kad sam vec tu...nisam htela drugi rok...da se patim dva put' u ovom domu )...a kompjutera samo 3 a ''dizajnera'' 9... elem, imali su extra kuhinju...ja jedem sve i ovako i onako, nisam probirljiva...non stop su bili krompiri + nesto...hah...krompir... mnogi su se zalili kao i uvek, ali sta ces... elem - uporedite ovo...sa domom u koji hoces da ides...iskreno mislim da je slicno u svakom... sto se tice ucenja, mozes uvek da izadjes u neki park...uci na krevetu ili nesto... zabi se u neki cosak... uci u biblioteci u skoli izmedju ostalog... ne vredi kukati na kraju krajeva...upisao si najbolju skolu... snosi sad posledice! hah...lakse je ovako kad se ''ispovedis'' ... -------------------- |
VEX |
Jun 10 2007, 06:33 PM
|
Mislim nije fer da oni koji su trogodisnja skola imaju mnogo bolji dom od nas koji ucimo.Tako je uvek u ovoj truloj zemlji.Najgori najbolje prolaze.
|
Sonix |
Jun 10 2007, 06:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
To jeste ali moramo da se borimo... Na primer ja planiram da zavrsim fax u inostranstvu. Naravno to su mi samo zelje, a da li ce da se ostvare to se ne zna.
Ali za to treba mnogo da se , videcu kako bude bude. This post has been edited by Sonix: Jun 11 2007, 01:20 AM -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
VEX |
Jun 11 2007, 10:07 AM
|
Pa svi mi to mozemo al je najgore nauciti jezik.
|
smorko_gusic |
Jun 11 2007, 10:49 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE elem - uporedite ovo...sa domom u koji hoces da ides...iskreno mislim da je slicno u svakom... .... A zamislite kako je tek deci u Somaliji, oni nemaju kuce, vec spavaju na livadi i mogu svaki dan da ih pojedu lavovi, ali oni lavove da pojedu nemogu tako da imaju otprilike jedan obrok nedeljuno... E sad uporedite to sa bilo kojim domom za ucenike u bg-u pa vidite... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |