Lenje Za Fiziku U Bg-u....:), protiv dikriminacije Beogradjana...Hahah
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Lenje Za Fiziku U Bg-u....:), protiv dikriminacije Beogradjana...Hahah
estranged |
Feb 25 2008, 01:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-February 08 Member No.: 904 Status: Učenik MGa |
ae ljudi napravimo neku peticiju ili sta vec, da naprave odelenje za fiziku i u Beogradu....
Ili da se ja lepo selim u Nish.... Sto se tice padeza, taman bi se uklopila... -------------------- Born to be wild
|
pyost |
Feb 25 2008, 10:32 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Sta ce nam to?
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Anchi |
Feb 25 2008, 02:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Sta ce ti to, u MG ionako imas dosta jaku fiziku... Radimo i iz posebne zbirke, ne kao obicne gimnazije...
This post has been edited by Anchi: Feb 25 2008, 02:11 PM |
Slovenatz |
Feb 25 2008, 02:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
A u D odeljenju predaje Natasa Calukovic
-------------------- |
paydoman |
Feb 25 2008, 04:54 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
a meni CVETKOVIC....
+"razredni" samo mi josh treba fizike -------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|
Hannibal Lecter |
Feb 25 2008, 05:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ma bespotrebno je odeljenje za fiziku.
U matematickoj se svakako radi vise nego u obicnim gimnazijama... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Feb 25 2008, 05:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ali neki ljudi vole fiziku, a ne voli matematiku. (npr ja) Da li ste vi MGovci razmisljali o tome? Ja mislim da je glupo sto Nish ima, a BG nema ovakvo odeljenje.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Feb 25 2008, 05:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ali ne mozes da znas fiziku ako ne znas matematiku
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Wolfbrother |
Feb 25 2008, 05:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Ma mozes...Malo algebre i trigonometrije i sve je lako...
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Hannibal Lecter |
Feb 25 2008, 05:57 PM
|
Ma otkud znam...
Ko hoce neka izvoli: brm, brm, idemo u Nis -------------------- And as we wind on down the road
maxydelanoche |
Feb 25 2008, 06:10 PM
|
Naaaravno da mozes da znas fiziku, a da se ne uplices previse u matish. (again, npr ja)
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nostradamus |
Feb 25 2008, 06:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Noddy @ Feb 25 2008, 05:53 PM) Potpuno tacno. Mislim, ne bi bez razloga fizicki fakultet imao najjacu matematiku od svih fakulteta (sem matematike naravno). QUOTE(Wolfbrother @ Feb 25 2008, 05:56 PM) QUOTE(maxydelanoche @ Feb 25 2008, 06:10 PM) Ne ne mozes. Ja sam jedno vreme to mislio, naucio deo matematike koji sam smatrao da mi je dovoljan za fiziku, i otprilike shvatio da opet nista u fizici ne umem da izvedem u nekom opstijem slucaju. Tada sam ujedno i shvatio sta znaci ono Sokratovo ja znam da nista ne znam. Verovatno cete to shvatiti jednog dana -------------------- |
Wolfbrother |
Feb 25 2008, 06:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Bah ma sta ja pricam kad ionako razbijam matematiku tako da mi je svedno..
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Nostradamus |
Feb 25 2008, 06:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Wolfbrother @ Feb 25 2008, 06:52 PM) Skromno, nema sta -------------------- |
Radinac |
Feb 25 2008, 07:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 25 2008, 05:52 PM) Ja mislim da je glupo sto Nish ima, a BG nema ovakvo odeljenje. Pa što bi Beograd imao baš sve?Sem toga ovo je korisno da bi se otvorila još neka tema kao "Hehe Niste Vise Najbolji" jk Čini mi se da u Nišu postoji velika podrška profesora sa fakulteta i da je na njihovu inicijativu i napravljeno ovo specijalizovano odeljenje. Milija je malo špijunirao i sigurno to bolje zna Milija gost u Nisu Ne znam kako je u Beogradu, ali posmatrajući na takmičenjima odnos Miće Mitrovića prema srednjoškolskim profesorima, rekao bih da u Beogradu postoji upravo suprotna atmosfera. Nadam se da grešim. Možda je to i dobro, možda bi Čaluka prešla u tu drugu gimnaziju Sem toga MG daje sasvim dovoljno znanja iz fizike, a od viška matematike fizičari samo mogu da imaju korist. QUOTE(maxydelanoche @ Feb 25 2008, 06:10 PM) Naaaravno da mozes da znas fiziku, a da se ne uplices previse u matish. (again, npr ja) Ti meni deluješ prilično upleteno u matiš, makar to bilo i u B kategoriji -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
Wolfbrother |
Feb 25 2008, 07:23 PM
|
|
maxydelanoche |
Feb 25 2008, 07:26 PM
|
QUOTE(Radinac @ Feb 25 2008, 08:14 PM) Pa što bi Beograd imao baš sve? Sem toga ovo je korisno da bi se otvorila još neka tema kao "Hehe Niste Vise Najbolji" jk Čini mi se da u Nišu postoji velika podrška profesora sa fakulteta i da je na njihovu inicijativu i napravljeno ovo specijalizovano odeljenje. Milija je malo špijunirao i sigurno to bolje zna Milija gost u Nisu Ne znam kako je u Beogradu, ali posmatrajući na takmičenjima odnos Miće Mitrovića prema srednjoškolskim profesorima, rekao bih da u Beogradu postoji upravo suprotna atmosfera. Nadam se da grešim. Možda je to i dobro, možda bi Čaluka prešla u tu drugu gimnaziju Sem toga MG daje sasvim dovoljno znanja iz fizike, a od viška matematike fizičari samo mogu da imaju korist. Ti meni deluješ prilično upleteno u matiš, makar to bilo i u B kategoriji Pa ne mora sve, ali kad vec postoje MG i RG, sto ne bi bilo i FG-a Da, u Nisu postoji velika inicijativa profesora sa faxa. Da, odnos Mice Mitrovica prema srednjoskolcima u BGu je Pa bilo bi mozda jedno odeljenje tog fizicarskog odeljenja ffs moglo bi cak da bude pri MG-u! I da se onda pri upisu polazu testovi matish + fizika, a da se gledaju nagrade sa fizike. Tako bi Calukovicka i drugi dobri profesori (ok je Chakica svakako, nego stalno nju isticete, a ja sam sigurna da ima i drugih dobrih) mogli i njima da predaju. P.S. Ja i matematika k'o bog i sesirdzija to prosle godine samo bio izuzetak neki + sreca + B kategorija ma traume iz osnovne, long story -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
estranged |
Feb 25 2008, 09:12 PM
|
Ne znam ali ja bi radije u tu fizicarsku
Nije da mi mata ne ide, bas naprotiv, ali jednostavno...ne volim je (sad slobodno mogu da ocekujem neku sacekusu, posle ovakve izjave na mg-forumu, al dobro....) Fizika je 50 puta zanimljivija, nekako radi se o pojavama sa kojima se sreces, i sve je tako logicno....dok matis ne znam, nije zanimljiv toliko.... -------------------- Born to be wild
|
pyost |
Feb 25 2008, 09:13 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Mozda ce ti biti zanimljiv u trecem razredu kada se krene sa analizom umesto algebre, meni je barem dosta zanimljivije
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
estranged |
Feb 25 2008, 09:24 PM
|
Ma ne verujem.... Jednostavno mene je u fizici uvek zaebavao neki matematicki deo( jer npr vrlo cesto kod mene 3*3 moze biti 6 )
al dobro, zavolela sam bar geometriju, koja je nazalost veoma mali deo matematike, al dobro ( samo 1 zad na opstinskom, i mozda 2 na gradskom.... ) tako da...nije mi lose, ne zalim se...ali fizicarsko lenje u bg-u.... -------------------- Born to be wild
|