Pomoc Oko Nula U Nizu [Pascal], pomagaj
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Pomoc Oko Nula U Nizu [Pascal], pomagaj
Magdalina_kg |
Feb 26 2008, 03:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-October 07 Member No.: 717 Status: Van MGa Ime i prezime: Magdalina Čivović Škola/Razred: Obdareni u matematičkoj gimnaziji-Prva kragujevačka gimnazija |
pomagajte na bloku sam
kako da smanjim niz ako imam vise nula da skratim na jednu |
Neonkitza |
Feb 26 2008, 03:42 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ako naletis na nulu,procitas sledeci iz niza i ako je on jednak nuli preskocis ga...ne upsies ga...kako god...ne znam u kom jeziku radis (nije kao da uopste znam informatiku...)
This post has been edited by Neonkitza: Feb 26 2008, 03:43 PM |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 03:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Da li je vec prosao blok? Nisi rekla u kom jeziku? Valjda sam dobro skontala zadatak. a je niz, n broj clanova, i brojac. Evo u ce tarabi:
CODE for (int i=0; i<n-1; i++) if (a[i]==0 && a[i+1]==0) obrisi(a, i, ref n); a tamo negde napises metodicu CODE void obrisi(int[] a, int index, ref int n) { for (int i=index; i<n-1; i++) a[i]=a[i+1]; n--; } Nisam testirala ovo, ali to je to... Doduse, verovatnije mi deluje da radis u Pascalu ili Delphiju ... CODE var a: array of Integer; i, j, n: integer; begin {uneses a i n} for i:=0 to n-2 begin if a[i]=0 and a[i+1]=0 then begin for j:=0 to n-2 a[i]=a[i+1]; n:=n-1; end end end A ne da sam davno radila u ovome neeego... Ako hoces mogu ovo isto da napisem i u VB-u, Java#-u, c++-u... This post has been edited by maxydelanoche: Feb 26 2008, 03:44 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Magdalina_kg |
Feb 26 2008, 03:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-October 07 Member No.: 717 Status: Van MGa Ime i prezime: Magdalina Čivović Škola/Razred: Obdareni u matematičkoj gimnaziji-Prva kragujevačka gimnazija |
radim u pascal-u molim vas ceo kod sto brze
|
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 03:59 PM
|
E pa suvi Pascal ne znam ae evo ti Delphi, to je jako slicno... sta sad ceo kod ^^
This post has been edited by pyost: Feb 26 2008, 07:11 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Magdalina_kg |
Feb 26 2008, 04:40 PM
|
ovo ne radi
|
Magdalina_kg |
Feb 26 2008, 04:43 PM
|
nece da stampa ono sto treba
|
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 05:42 PM
|
omg, zato sto nisam napisala komandu za stampu... FFS, mogla si to i sama da shvatis i dodas
Pre poslednjeg enda: CODE for i:=0 to n-1 writeln(a[i]); Ili kako god da bese ide... ^^ -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 06:38 PM
|
A malo je nehumano stvarno, traziti hitnu pomoc full code za neki zadatak budite skromni, ljudiii... Bez ljutnje
This post has been edited by pyost: Feb 26 2008, 07:11 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Slovenatz |
Feb 26 2008, 06:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Good point, valjda za 2 i nesto sata osoba kojoj treba moze da ispise taj jedan for
-------------------- |
NeverMore21 |
Feb 26 2008, 07:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 26 2008, 06:42 PM) omg, zato sto nisam napisala komandu za stampu... FFS, mogla si to i sama da shvatis i dodas Pre poslednjeg enda: CODE for i:=0 to n-1 writeln(a[i]); Ili kako god da bese ide... ^^ CODE WriteLn(t, a[i]); -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 07:49 PM
|
sta je to t? Ne znam bre, u tome sam kucala poslednji put u osmom razredu i to bas u MG-u...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
NeverMore21 |
Feb 26 2008, 08:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Pa t je promenljiva tipa TextFile ! Ako stavis samo WriteLn(podatak) bez t, nece znati gde to da upise !
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 09:36 PM
|
Pa rade bre u console aplikacijama ako ne rade, e ****** onda... Koliko sam console radila, pa ni pola toliko nisam dirala formu... Osim sto smo kao nesto iscrtavali, ali tu funkciju za iscrtavanje (i kasnije za zvuk) sam negde zapisala, a posto sam tada imala 1001 svastaru... ^^
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
NeverMore21 |
Feb 26 2008, 10:30 PM
|
Hahahaha konzolna aplikacija ! Pa nismo u srednjem veku .
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 10:40 PM
|
Paaa, nije sve u aplikativnom programiranju, znas. A kad radis zadatke, malo je lakse ne praviti celu formu, vec samo izbacivati podatak, ili samo ispisivati u izlazni fajl. Koooju smo mi prepirku u RGu imali na temu problemsko vs aplikativno programiranje -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
VIP <3 |
Feb 26 2008, 11:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Aplikativno je estetskije. Dakle aplikativno. Tacka.
-------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Feb 26 2008, 11:38 PM
|
Zasto si ti tako 'ebeno povrsna? Covek bi pomislio da si u najmanju ruku noob poput Maje. Ti znas na koju Maju mislim... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
NeverMore21 |
Feb 27 2008, 01:47 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 26 2008, 11:40 PM) Paaa, nije sve u aplikativnom programiranju, znas. A kad radis zadatke, malo je lakse ne praviti celu formu, vec samo izbacivati podatak, ili samo ispisivati u izlazni fajl. Koooju smo mi prepirku u RGu imali na temu problemsko vs aplikativno programiranje Cekaj, koji to RAD programski alat pusta tebe da sama pravis Form? Samo malo nesto da razjasnimo: po tebi pravljenje konzolnih programa ne spada u aplikativno programiranje (izvini ako sam pogresno shvatio, ali ono gore mi daje takav utisak)? I jos: zasto je lakse napisati WriteLn() od ShowMessage() ili Label.Caption:= ...? -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 27 2008, 03:08 PM
|
Paaa, mislim na to da neke ljude (naprimer mene) kada rade na resavanju nekih zadataka / pisanju nekih funkcija koje samo izracunavaju nesto, mrzi da prevuku button i textBox (label u VS-u) do forme...
Nije da konzolne aplikacije ne spadaju u aplikativno programiranje o.O samo je (meni kada se bavim resavanjem nekog problema - zadatka naprimer) lakse da radim u konzolnoj. Dunno zasto, ali je lakse. Ako se naviknes. To je vise meni ostalo iz vremena osmog razreda kad sam pocela da ucim programiranje i isla na takmicenje -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.