Gorski vijenac
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Gorski vijenac
sladja92 |
Nov 28 2008, 09:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-July 07 From: KG Member No.: 606 Status: Van MGa Ime i prezime: Sladjana Nikolić Škola/Razred: Prva kragujevačka gimnazija IIsm |
Molim vas napisite mi ako znate neki link gde mogu da nadjem preprican Gorski Vijenac (glupavi).
Trazila sam preko google-a ali nisam nista pronasla. Molim vas jer iako radim po programu matematicke u KG-u moracu da ucim bar 100 stihova napamet pa bar ako mogu sebi da skratim muke sa citanjem cele knjige! |
Slovenatz |
Nov 28 2008, 09:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
A mogla bi i da procitas...
-------------------- |
sladja92 |
Nov 28 2008, 09:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-July 07 From: KG Member No.: 606 Status: Van MGa Ime i prezime: Sladjana Nikolić Škola/Razred: Prva kragujevačka gimnazija IIsm |
pa pocela sam ali ne ide nista ne razumem kao da je pisano na kineskom
a dok procitam objasnjenje zaboravim na sta se odnosi sve u svemu bezveze e a jel si ti citao? |
pyost |
Nov 28 2008, 09:46 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Meni je druga polovina bila prilicno teska... Ali moze se procitati za jedno popodne ako se malo zuri
Trazio sam po Internetu, ali nema nikakvo dobro prepricavanje -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
sladja92 |
Nov 28 2008, 09:49 PM
|
jel ste ucili vi stihove napamet ?
ja sam se stavrno sokirala kad nam je rekla prvo 200 a onda samo 100! |
pyost |
Nov 28 2008, 09:56 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
U MGu nismo ucili Vijenac napamet, ali smo u osnovnoj skoli morali da naucimo vezirovo pismo i vladikin odgovor, sto mu dodje oko 100 stihova.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Nov 28 2008, 10:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(sladja92 @ Nov 28 2008, 10:44 PM) pa pocela sam ali ne ide nista ne razumem kao da je pisano na kineskom a dok procitam objasnjenje zaboravim na sta se odnosi sve u svemu bezveze e a jel si ti citao? Procitao, gledao interpretacije za vreme citanja. Pomaze.. mnogo. Na istom sajtu na kojem sam citao su bile interpretacije. Izgooglaj U mg smo ucili pismo i odgovor napamet u osmom This post has been edited by Slovenatz: Nov 28 2008, 10:11 PM -------------------- |
sladja92 |
Nov 28 2008, 10:16 PM
|
Pomirila sam se sudbinom.
Valjda cu preziveti |
dadkristy94 |
Dec 1 2008, 08:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
E a bio je neki sajt lektira.co.yu ili lektira.net ili tako nesto. Tamo je bilo nesto kao kratak sadrzaj poruka itd itd.... Jesi probala?
-------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
SBS |
Dec 1 2008, 10:46 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
a da malo ČITATE lektire, ono ipak imaju samo 100ak strana, to je 3 sata čitanja ffs , ja sad samo čitam
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Turgon |
Dec 1 2008, 10:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Jedina lektira koju sam do sada procitao u srednjoj skoli.
Stvar nacionalnog indentiteta, ko iole drzi do sebe ima da procita. Cak se secam napamet pocetka.... Vidju vraga su sedam binjisah, sa dva maca, a sa dvije krune, praunuka turkova s Koranom. Za njim jata prokletoga kota, da opuste zemlju svukoliku ka skakavac sto polja opusti francuskoga da ne bi brijega, arabijsko more sve potopi. . . . Vizantija nije sada nista, do prcija mlade teodore, zvijezda je crne sudbe nad njom. Paleolog poziva Murata, da zakopa Grke sa Srbima. . . . -------------------- |
sladja92 |
Dec 2 2008, 09:12 AM
|
@Turgon Good for you
i znas meni je najmanji problem da procitam. Ali s obzirom da treba da napisem dnevnik citanja i to po mogucstvu sto opsirnije to bolje a onda i da naucim 100 stihova tesko da ce mi preostati puno vremena za analizu,fiziku... tacnije predmete zbog kojih sam se i opredelila za ovaj smer |
calamity |
Dec 2 2008, 10:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Eto ti sad Pa i mi smo imali da ucimo, pisemo itd itd pa smo opet stizali da ucimo analizu, fiziku Bolje organizuj svoje vreme
|
VIP <3 |
Dec 2 2008, 05:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
o.O ovo je zvucalo taaaaaaaako streberski
-------------------- Opsti kriminal. |
calamity |
Dec 2 2008, 06:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
pa jes... ajde da se buni za anu karenjinu... nego gorski vijenac jedan dan ti treba da procitas sa sve objasnjenjima
|
VIP <3 |
Dec 2 2008, 09:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
nisam sigurna da si me razumela......
OVO : QUOTE Eto ti sad Pa i mi smo imali da ucimo, pisemo itd itd pa smo opet stizali da ucimo analizu, fiziku Bolje organizuj svoje vreme je zvucalo JAKO streberski -------------------- Opsti kriminal. |
calamity |
Dec 2 2008, 10:45 PM
|
znam al stojim iza toga
omatorelo se, doslo vreme da se dzangriza |
sladja92 |
Dec 3 2008, 09:07 AM
|
da calamity to je zvucalo tako streberski a sto se tice
Ane Karenjine to sam bar procitala za vreme letnjeg raspusta i hvala Bogu necemo nista uciti napamet This post has been edited by sladja92: Dec 3 2008, 09:07 AM |
dadkristy94 |
Dec 20 2008, 02:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
Mene nemojte da slusate ja sam izgubljen slucaj....
Ubila sam se citajuci sve moguce analize za GV i napisala sam sastav na pismenom na tu temu iiiiii...... Dobila sam 4 Ma bre zakljucila sam, necu ni da radim pismene Ja tu umrem citajuci ceo dan analize i dobijem 4.... Mogla sam i nesto pametnije da radim. No, kako god sad sam se setila pisacu poslednji pismeni. Na njemu je tema oprastam se od OS da li cu se radovati ? Vec znam kako cu ih sve ispljuvati -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
Neonkitza |
Dec 20 2008, 11:04 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
samo 1 temu imate?
ja znam da NIKADA ne treba raditi analizu na pismenom...uvek ce ti reci da si nesto zaboravila ;p |