Kakvu muziku volite, sta slusate?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kakvu muziku volite, sta slusate?
username |
Dec 10 2007, 08:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
koju vrstu najvise volite?
sta mislite o narodnjacima? komentari |
RZA |
Dec 10 2007, 08:13 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ah svasta..
slusam vise zanrova.. ne mogu da se odlucim za jedan. :/ -------------------- cold
|
Hannibal Lecter |
Dec 10 2007, 08:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Glasah za pop
Mada kao sto rekoh, slusam vise zanrova ukljucujuci pop, r'n'b, rock, domacu muziku (starije stvari) a i sve ostalo (OSIM NARODJAKA) -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Slovenatz |
Dec 10 2007, 08:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ja sam prvi glasao za metal nadam se da nisam jedini.
-------------------- |
RZA |
Dec 10 2007, 08:19 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ja glasah za rock..
mada ne slusam samo to.. -------------------- cold
|
Slovenatz |
Dec 10 2007, 08:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
U sta spada Al Yankovic?
-------------------- |
smorko_gusic |
Dec 10 2007, 08:32 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
pa za al-a zavisi od pesme.
npr. Like a Surgeon je pop White and Nerdy bi bio rep Canadian idiot neka vrsta punk-rocka itd. -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Kuzman |
Dec 10 2007, 08:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Glasah za bluz.
A inace je blues, jazz, rock(hard). -------------------- |
username |
Dec 10 2007, 08:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ne znam zasta da glasam ali ako ne glasam moram da klikcem stalno da bi video rezultate...
ajde blues |
Pera Detlic |
Dec 11 2007, 10:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Pa dobro mogli ste da razdvojite folk i turbo folk. Folk su recimo francuske sansone, italijanske kancone i slicno, a turbo folk su Zvezde Sunda i takve stvari
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
pyost |
Dec 11 2007, 11:07 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Rock Alternativni, doduse, ali sve je to isto...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
smorko_gusic |
Dec 11 2007, 12:07 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
E ova anketa stvarno nevalja ima gomilu gresaka u onim opcijama
Ja sam glasao za rock, ali slusam jaako puno drugih stari. Ustvari slusam sve sem black/death/doom metala i kapitalisticke kic muzike (Grand, Mtv, trance i sl.) -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
c1k4_ml3kc3 |
Dec 11 2007, 03:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Tango i sl mogao si da stavis Latinoamericki ples s tim sto to nije vrsta muzike vec predstavlja stilske figure u plesu zavisno od ritma
(Rumba, Samba, ChaChaCha, Passo Doble, Jive, Tango, Foxtrot, Engleski ili Bechki Valcer ect) (Salsu ne uzimajte u obzir stoga shto je to najveci shit koji se proshirio zahvaljujuci ljudima koji ne cene pravi ples). BTW - Folk? Hehehe Ja cu reci da slusham plastiku, odnosno muziku za moju dushu - a ona spada u gotovo sve pravce i ne ogranicavam se na samo jedan. Od narodnih pesama volim par (da, zaista), ali Turbo Folk ne mogu ni da smislim obzirom na glupost! Metal mi nikada ne smeta, ne smeta mi ni NUMetal. Rock slusham, ali ne volim BritPop zbog toga sto mi je dosadno da ih slusam i zato shto si pokusavaju da lice na Beatles-e i svi pocinju sa The (Pyost, ne ljuti se ako sam za neki bend pogresio - Npr volim The Cure i Deep Purple, Iron Maiden i sl ali zaista ne mogu da slusam Britanski akcent@ ). Najvise volim Joe satriani-a da slusam, zaista je umetnik iako ima 53-54.g. Njegova muzika je fascinantna. Volim i prizvuk Latino muzike, ali samo zbog plesa i nista vise. Jazz i Blues ne mogu ni da sazvacem i da, dvadesetominutne Jazz odiseje nisu ok! -------------------- |
Stefan_chemist |
Dec 11 2007, 05:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Glasao sam za pop (go abba), ali slusam i rock... Naravno, strani pop i rock , i naravno iz '70 i '80 (moze i '90). Ne podnosim R'n'B i metal...
-------------------- |
pyost |
Dec 11 2007, 06:55 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Dec 11 2007, 03:53 PM) Pyost, ne ljuti se ako sam za neki bend pogresio - Npr volim The Cure i Deep Purple, Iron Maiden i sl ali zaista ne mogu da slusam Britanski akcent Oprosticu ti Tacno je da dosta brit bendova lici (uglavnom kada je indie u pitanju), ali ima i onih koji se solidno izdvajaju, a tu bih na prvo mestu stavio Radiohead. Sta vise, ja mislim da je Engleska izrodila mnogo vise kvalitetnih muzicara od npr. Amerike. -------------------- Baby, it's a violent world.
c1k4_ml3kc3 |
Dec 11 2007, 07:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
To stoji
I ne samo engleska vec i Evropa! Za americke bendove mogu samo da izdvojim Dethklok, Evanescence, Guns'n'Roses, Ac/Dc i sl... A, inace, Finska sama po sebi ima nenormalno mnogo metal bendova :| :| nisam jedino siguran za The Killers-e, ali i oni su jako dobri. bend koji mogu da "sazvacem" je definitivno Blur. -------------------- |
Slovenatz |
Dec 11 2007, 09:30 PM
|
zar nije AC/DC iz australije
-------------------- |
Kuzman |
Dec 11 2007, 10:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
I jeste...
Britanije nikako niej izrodila vise dobrih muzicara nego Amerika NIKAKO. Da vas podestim da je ogromna vecina bluez i jazz muzicara(kojih ima vise nego sto mislite) iz Amerike. Britanska muzika se oslanja na njihovu tvorevinu - pop, a americka na blues. Znam da ce sada mlekce i jos neki d apocnu da pljuju po bluzu i po jazzu, ali kada malo sazre mozda i shvate poentu jazza i bluza. A mlekce odluci se...NE volis britanski akcenat ali su britasnki bendovi bolji od ostalih. -------------------- |
pyost |
Dec 11 2007, 10:53 PM
|
To jeste, blues i jazz su razvijeniji u Americi, ali zato sto su u osnovi "crnacka" muzika.
A The Killers su iz Amerike -------------------- Baby, it's a violent world.
Kuzman |
Dec 11 2007, 10:56 PM
|
Crnacka muzika pa?
-------------------- |