Koliko Bodova Iz Osnovne Skole
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Koliko Bodova Iz Osnovne Skole
ana993 |
Feb 5 2008, 11:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 Member No.: 870 Status: Van MGa Ime i prezime: Dodic Ana Škola/Razred: Sveti Sava 8-3 |
jel dovoljno 58.16 bodova iz osnovne?
|
username |
Feb 5 2008, 11:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
mislim da jeste, treba da resis prijemni kako treba (to moze da nadoknadi nedostatke), plus ako budes prva na republickom dobijas 120 poena
ja sam doneo 60 poena, prijemni je bio lak ali sam imao <80 poena ali sam upisao primaju ~125 ucenika jesi posetila sajt http://www.mg.edu.yu/ ? |
The snorks |
Feb 5 2008, 11:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Da.Uradis prijemni kako treba imas 70+ poena i upadas u mg gotovo sigurno
|
The snorks |
Feb 5 2008, 11:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
pyost |
Feb 6 2008, 02:54 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
2 poena nije velika razlika. Bez nagrade sa republickog/drzavnog verovatno neces moci da udjes u mentorsko D odeljenje (mada neki to ni ne zele), jer tamo upadaju oni sa nagradom i vukovci sa maximumom na prijemnom. Ukoliko dobro uradis prijemni (80/90 bodova i vise), ne bi trebalo da imas problema.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
username |
Feb 8 2008, 02:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
|
dadkristy94 |
Jul 14 2008, 11:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
Mene bre plasi ovaj vas prijemni..... Koliko ste vezbali za njega i odakle? Mislim jel ste uzimali samo onu zbirku koju je napisao Ognjanovic ili jos nesto. Posto sam ja evo izvadila sve zbirke krugove od 5 do 7 pa sam odlucila da radim sve zadatke.
Ja nemam problema sa poenima iz skole tu sigurno nosim 60 ali su me sa prijemnim svi naplasili kao ako ne osvojis neki plasman na republickom u 8. mozes da se pozdravis od upisa...? -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
Wolfbrother |
Jul 14 2008, 11:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Ne treba ti plasman na republickom za upis. Doduse u D odeljenje se bez nagrade na republickom veoma tesko ulazi.
Vidis kakvo je ove godine stanje sa poenima: http://www.mps.sr.gov.yu/upload/dokumenti/.../Mat%20-sve.pdf Ja za prijemni sam uradio tri testa dan pred isti, ali ne bi trebalo po meni uporedjivati. -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
pyost |
Jul 14 2008, 11:13 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ma jok... Bez nagrade se malo teze ulazi u mentorsko odeljenje, ali za sâm upis je obicno dovoljno 9 od 12 zadataka Nema potrebe da se previse traumiras oko svega toga, Ognjanovica zbirka je sve sto je potrebno za dobro uradjen prijemni.
Slovenatz |
Jul 15 2008, 11:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Za mentorsko zavisi od generacije do generacije. U mojoj generaciji su se neki upisali bez nagrade ( 4 valjda ) a jedna osoba sa nagradom nije. Nagrada na republickom ti uopste nije potrebna, ali sa njom je siguran upis.
-------------------- |
maca |
Jul 15 2008, 12:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
ja sam vezbala samo iz ognjanoviceve zbirke i imala sam svih 120 poena na prijemnom( ni sama ne znam kako sam uspela svih 120 ).
nisam imala nagradu na republickom, a iz skole imam 60 poena. reklisu mi da cu mozda upasti u d, ali ja nisam htela u d..... tako da ce me staviti u neko obicno odeljenje..... |
pyost |
Jul 15 2008, 01:05 PM
|
Stvarno mi nije jasno zasto ljudi toliko zaziru od mentorskog odeljenja
maca |
Jul 15 2008, 01:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
pa ja licno ne znam matematiku toliko dobro da bi isla u d sa ljudima koji osvajaju nagrade na republickom, medjunarodnom i td...
|
Slovenatz |
Jul 15 2008, 01:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(pyost @ Jul 15 2008, 02:05 PM) QUOTE( Shiljko @ geometrija) Nastavnice zasto radimo ove dosadne zadatke, mogli bismo da radimo pripreme za IMO -------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
Jul 15 2008, 01:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Pa ja sam chula da su ovi shto su sad zavrshili prvi razred (d-ovci) prilichno smeshni . Narochito dexterov baaaaag, bagchina , kuzmanova i ogijeva pitanja na chasu fizike, Badzin klima uredjaj ili ono "Daj bolan skup' te papke" Inache, ja bih zaista volela da budem medju njima, ali me ne pushtaju da zivim u domu, a druge opcije nema -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
maca |
Jul 15 2008, 02:22 PM
|
QUOTE(pyost @ Jul 15 2008, 02:05 PM)
Stvarno mi nije jasno zasto ljudi toliko zaziru od mentorskog odeljenja QUOTE( Shiljko @ geometrija) Nastavnice zasto radimo ove dosadne zadatke, mogli bismo da radimo pripreme za IMO |
Wolfbrother |
Jul 15 2008, 03:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE( Shiljko @ geometrija)
Nastavnice zasto radimo ove dosadne zadatke, mogli bismo da radimo pripreme za IMO Carina! -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
pyost |
Jul 15 2008, 03:24 PM
|
Dobro, priznajem da je sa generacijama koje su isle u MG sedmi i osmi razred stvar drugacija - srecom, kod mene to nije slucaj, pa je zivot u mentorskom sasvim OK A i cini mi se da sada svrseni prvaci u D nisu nista ludi za matematikom...
Sada cemo i Wolfbrothera imati u mentorskom - jeste da covek voli matematiku, ali ne bi mogao da bude normalniji -------------------- Baby, it's a violent world.
Wolfbrother |
Jul 15 2008, 05:24 PM
|
LOL
Ima i njega jednog dana da stigne ludilo . -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Slovenatz |
Jul 15 2008, 05:54 PM
|
QUOTE(pyost @ Jul 15 2008, 04:24 PM) Sada cemo i Wolfbrothera imati u mentorskom - jeste da covek voli matematiku, ali ne bi mogao da bude normalniji Sudeci po njegovim postovima super ce da se uklopi u mentorsko. -------------------- |