Konkurs Fonda Za Mlade Talente, 2007. i 2008. godina
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Konkurs Fonda Za Mlade Talente, 2007. i 2008. godina
Patak Daca |
Oct 28 2008, 07:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 08 Member No.: 1.100 Status: Van MGa |
E, j*b*g*
A ja se budala ponadao... |
calamity |
Nov 2 2008, 01:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
e samo da spomenem, ovo za potvrde da ste bili djak u 2007... dovoljno je da posaljete svedocanstvo (tj. overenu kopiju)
|
pyost |
Nov 2 2008, 04:10 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Hehe, kod nas u MGu u sekretarijatu imaju spremljenu gomilu potvrda bas za 2007. godinu, pitam se zasto
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
SBS |
Nov 2 2008, 04:58 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
e a da li se nagrađuje učešće na olimpijadi, jer je to pre bilo tipa 200 000 ili 300 000
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Turgon |
Nov 2 2008, 06:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
kolko ja znam samo nagrade...
-------------------- |
Radinac |
Nov 2 2008, 07:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(SBS @ Nov 2 2008, 05:58 PM) e a da li se nagrađuje učešće na olimpijadi, jer je to pre bilo tipa 200 000 ili 300 000 Učešće se ni ranije nije nagrađivalo, bar je tako bilo u pravilniku. Ali sam čuo da su neki dobili nagrade iako nisu imali ni pohvale na olimpijadi. Na koju foru, ne zanam. Nije mi samo jasno šta sada izmišljaju sa bodovnim listama i da li je to nešto u fazonu Miće Mitrovića - nagrađuju se samo prva tri mesta na listi, a ne nagrade. Samo je Mića delio duple diplome za ta mesta. Mislim da bi te liste trebalo bojkotovati. Pa nije isto da li se takmičenje započinje na školskom nivou sa nekoliko hiljada takmičara ili se direktno održava republičko sa par desetina takmičara automehaničara, knjigovezaca ili frizera. Ako nekome trebaju liste neka ih traži od Ministarstva prosvete koje u saradnji sa DMS i DFS i organizuje takmičenja. Imam utisak da su to smislili samo da bi samnjili broj nagrada i otkud nama liste, svi su dobili diplome - and that counts. Rtrds, nije ni čudo kada su Fond premestili iz ministarstva prosvete u ministarstvo omladine i sporta. -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
SBS |
Nov 2 2008, 08:17 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE(Radinac @ Nov 2 2008, 08:31 PM) Liste možeš naći na www.dfs.org.yu i www.dms.org.yu -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Radinac |
Nov 3 2008, 10:34 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
Znam ja gde su liste
nervira me što ih uopšte traže, kao da će neko falsifikovati diplome i kao da oni ne mogu da dođu do tih lista. Čak i za međunarodna takmičenja mogu sami da nađu liste, osim možda ne za astronomiju jer, koliko sam video, oni daju samo spisak nagrađenih bez osvojenih bodova. Sve mi ovo miriše Mića Mitrović sindrom i na zakidanje, zakidanje, zakidanje. Nadam se da grešim. -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
Hannibal Lecter |
Nov 3 2008, 02:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
sto je najgore lakse ces falsifikovati liste nego diplome
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
calamity |
Nov 3 2008, 06:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
QUOTE Učešće se ni ranije nije nagrađivalo, bar je tako bilo u pravilniku. Ali sam čuo da su neki dobili nagrade iako nisu imali ni pohvale na olimpijadi. Na koju foru, ne zanam. Balkanijada |
maxydelanoche |
Nov 3 2008, 09:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Radinac @ Nov 3 2008, 11:34 AM) Čak i za međunarodna takmičenja mogu sami da nađu liste, osim možda ne za astronomiju jer, koliko sam video, oni daju samo spisak nagrađenih bez osvojenih bodova. I na astronomiji se dobija lista sa bodovima osvojenim na sva tri dela takmicenja i naravno zbirno blah, mene mrzi da se prijavljujem za ovo, koliko kontam, dodeljuju to za prva tri mesta i na matematici i na fizici? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Nov 3 2008, 09:57 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Bilo koje takmicenje podrzano od strane Ministarstva...
maxydelanoche |
Nov 3 2008, 10:28 PM
|
ma mislim, ako imam samo nagradu, ali ne i jedno od prva tri mesta na ova dva takmicenja, jel' ima smisla prijavljivati se?
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Nov 3 2008, 10:39 PM
|
Ja sam prilicno siguran da ima...
maxydelanoche |
Nov 3 2008, 10:48 PM
|
za sta ima vise smisla - matish ili fizika?!
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Nov 3 2008, 10:51 PM
|
Salji sve sto imas, bre, ionako samo jedno racunaju
maxydelanoche |
Nov 3 2008, 10:56 PM
|
aaaaaaa... mucenje. bolje bi bilo da se ovo isplati :/
calamity |
Nov 3 2008, 11:00 PM
|
kahm.. minimalna suma novca je 40k dinara (III nagrada na republickom) Ako se tebi ne isplati, ja cu da skupim dokumenta za tebe, posaljem, a onda ti uzmem parice
|
VIP <3 |
Nov 6 2008, 10:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ja za tu godinu imam II na republickom iz mate (tipa 9. na listi) a za fiziku imam diplomu za I nagradu i onu posebnu diplomu za II mesto (posto sam bila 2. na listi)... Komplikovanije mi je sad da im objasnim otkud mi dve diplome na fizici nego sto je bilo da osvojim te diplome
-------------------- Opsti kriminal. |
Slovenatz |
Nov 6 2008, 10:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Sta je tu komplikovano? Na usmenim zalbama je vruce... Moras da se malo raskomotis tamo.. odmah +10.
U nasoj generaciji neki se mnooooogo dobro zale.. Svaki put izvuku bar 10.. Ili su mnogo ubedljivi ili... -------------------- |