Hemija, Da li je volite?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Hemija, Da li je volite?
Nostradamus |
Jan 10 2008, 01:31 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(milija @ Jan 9 2008, 09:04 PM) Pa ako zaista ta jedinjenja gruvate napamet jadni vi Hemija kakvu u skoli ja imam, iako ne verujem da cu se njome baviti, je iskreno jedini predmet na kome se nesto uci na pravi nacin. A ako mislis da mozes ogransku hemiju napamet da naucis alal vera U sustini kada dobijes naziv jedinjenja i napises njegovu strukturnu formulu mnogo sto sta mozes iz nje da izvuces E sada da li volim hemiju ili ne, moj odgovor je da. Hemija ima isto toliko pravno na rec prirodna nauka koliko i fizika, iako volim da zezam hemicare da se bave "prljavom fizikom" Sto se ucenja imena jedinjenja napamet tice, spomenuo bih jednu anegdotu. Elem jednom prilikom neki student je pitao Enrika Fermija, koji mu je bio profesor, kako se zove neka cestica, na sta je ovaj odgovorio, da on nije botanicar da pamti tolika imena. Sa ovim poslednjim se slazem, jer hemija se dosta bazira na fizici This post has been edited by Nostradamus: Jan 10 2008, 01:32 AM -------------------- |
Iva |
Jan 10 2008, 10:18 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ja nisam ništa dobila za svoj uspeh na rep. u os.. pa ništa. Ali, vidi, ti možda radiš iz ljubavi.. a znam isto tako i onih koji rade iz nekih drugih razloga i to je to.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Devojka sa mesecom u očima |
Jan 10 2008, 02:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Iva @ Jan 9 2008, 10:29 PM) Da li uvek ima? Ne. Da li ima dovoljno često da možemo govoriti o tome? Ne. Ima mnogo njih koji se ne takmiče radi ljubavi već radi novca. J.ebiga. Raditi radi novca je jadno i mislim da ne moze nikad biti toliko delotvorno kao rad iz ljubavi. Imam frienda koji je svashta radio da bi imao shto bolje rezultate. Eno ga sad u MGu i ima dva keca. otishao je jer je mislio da je zaista kapacitet, ali je zaboravio da kako je doshao do tih prvih, drugih i trecih mesta. Vala tako mu i treba Naravno kad si vec radio onda konkurishesh za stipendiju (i ne podignesh ni jednu ratu do januara (nema se vremena )). Provala moje tetke (kad sam bila polozajnik): "Oni hteli da ti daju pare, a ja kazem "Njoj pare ne trebaju. Prima stipendiju, a josh ni jednu ratu nije podigla" " Pare nikako ne bi trrebale da budu glavni razlog zbog koga bi se neko takmichio . -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Iva |
Jan 10 2008, 06:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
A meni uvek nekako prođe onaj rok za stipendije. Ali ja ih želim. Samo mi nekako prođe rok.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Jan 10 2008, 10:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Iva @ Jan 10 2008, 06:15 PM) 'Bem ti, pa ja sam o'ma i prvo shto sam htela u gimnaziji jeste da konkurishem za stipendiju (onu drzavnu mi nisu odobrili. Josh kad su istakli spiskove svi ono jadan prosek, a ja... . Mora da su se pitali shto li sam konkurisala. Mada, mislim da mi i nije potrebna stipendija koja se dobija samo ako imash prosek primanja 0.00. Mislim... to je nemoguce . Friend je tako dobio i iskreno mi se malo zgadio o'tad. Lagati o proseku nije lepo -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
SANDRA |
Jan 10 2008, 10:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
JA HEMIJU RADIM ZATO STO VOLIM!
Samo toliko od mene... |
Slovenatz |
Jan 10 2008, 10:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ja hemiju radim zato sto moram
A videli smo sta se desi kad se ne radi hemija ( " dragi moj mrzitelju hemije..." ) -------------------- |
Šaban cepa matiš |
Jan 10 2008, 10:41 PM
|
Group: Blokirani Joined: 30-December 07 Member No.: 828 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Slovenatz @ Jan 10 2008, 10:36 PM) Ja hemiju radim zato sto moram A videli smo sta se desi kad se ne radi hemija ( " dragi moj mrzitelju hemije..." ) Ja radim isto neke predmete zato što moram A tebi bih rekao jednu narodnu izreku da ono što se mora nije teško!!!!! -------------------- Ključ je u umerenosti...
Da imam 2 života oba bih dao tebi... Svima je život keva,a nekome je keva kurva... Ubi,zakolji da šiptar ne postoji!! |
SANDRA |
Jan 10 2008, 10:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Zato bi trebalo dati akcenat na opste obrazovanje! A usavrsavanje ono sto zelis, tako je u savremenom svetu!
|
Jan 10 2008, 10:47 PM
|
QUOTE(SANDRA @ Jan 10 2008, 10:44 PM) Zato bi trebalo dati akcenat na opste obrazovanje! A usavrsavanje ono sto zelis, tako je u savremenom svetu! Slazem se!!! -------------------- Good
Šaban cepa matiš |
Jan 10 2008, 10:47 PM
|
Group: Blokirani Joined: 30-December 07 Member No.: 828 Status: Učenik MGa |
QUOTE(SANDRA @ Jan 10 2008, 10:44 PM) Zato bi trebalo dati akcenat na opste obrazovanje! A usavrsavanje ono sto zelis, tako je u savremenom svetu! ali u kome ima mesta i za hemiju This post has been edited by Šaban cepa matiš: Jan 10 2008, 10:51 PM -------------------- Ključ je u umerenosti...
Da imam 2 života oba bih dao tebi... Svima je život keva,a nekome je keva kurva... Ubi,zakolji da šiptar ne postoji!! |
SANDRA |
Jan 10 2008, 10:51 PM
|
Hemija bar one osnovne primene naravno da upada u opstu kulturu, pa ne mozes reci da su ti kosti od papira i da ne znas sta je otrovno i da ostanes nepismen, za hemiju uvek ima mesta!
|
Slovenatz |
Jan 10 2008, 10:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Da lepo naguramo sve bitno u jednu godinu, da nam nadija dezura na pismenima a anika na odgovaranju i svi srecni i zadovoljni
-------------------- |
little-kathy |
Feb 8 2008, 04:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
Ja hemiju nikad nisam volela.... Mnogo je dosadna......
-------------------- ja sam dete srece :P
|
pyost |
Feb 8 2008, 04:19 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Sto je najgore ja sam voleo u osnovnoj i isao na takmicenja Ali sada mi je malo suvoprana...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Hannibal Lecter |
Feb 8 2008, 04:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
u osnovnoj sam sve znao
sada nista -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
pyost |
Feb 8 2008, 04:45 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Dobro sad, u osnovnoj smo svi znali i matematiku i fiziku i hemiju
Hannibal Lecter |
Feb 8 2008, 05:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
za matematiku i fiziku agree, ali u VII i VIII kod nadije i nisu bas svi znali
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
pyost |
Feb 8 2008, 05:15 PM
|
Dobro, to je MG, ali zato mi koji smo isli u "obicne" skole...
maxydelanoche |
Feb 8 2008, 05:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Nisam iz MG-a, al' da prokomentarisem. Ne volim hemiju, ali stvarno. Mislim da je ona smaralacka grana fizike.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |