Programiranje, U kom jeziku radite?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Programiranje, U kom jeziku radite?
Wolfbrother |
Dec 26 2007, 06:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Ajde posto mi je prvi post da vas pozdravim. Kako cu najverovatnije upisati MG i ako da bog uci u mentorsko odeljenje jedno pitanje: U kom programskom jeziku radite i da li je on razlicit kod osnovnog i mentorskog odeljenja?
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
pyost |
Dec 26 2007, 06:47 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
U mojoj generaciji ('90 godiste) svi su radili isto - Pascal/Delphi prve dve godine, a C# sada u trecoj. Kod sadasnjih drugaka je malo drugacije: mislim da mentorsko i (bivse) samofinansirajuce odeljenje od 1. razreda rade C#, a ostali Pascal, ali nisam siguran. Za prvake ne znam, ali ima onih mogu to da ti kazu.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Wolfbrother |
Dec 26 2007, 06:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Sto se mene tice ja sam relativno skoro poceo da radim u C# znaci ako bih upisao mentorsko ne bi bilo problema?
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
pyost |
Dec 26 2007, 06:53 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ne bi trebalo da bude problema ni ako ne znas ni jedan jezik, posto se u prvom razredu krece od nule.
Wolfbrother |
Dec 26 2007, 06:53 PM
|
QUOTE(pyost @ Dec 26 2007, 06:53 PM) Ne bi trebalo da bude problema ni ako ne znas ni jedan jezik, posto se u prvom razredu krece od nule. Ok. Hvala na brzom odgovoru. -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
pyost |
Dec 26 2007, 07:06 PM
|
Samo da dodam, ako pre MGa pises u bilo kom jeziku, bice ti mnogo lakse, jer se u pocetku sve svodi samo na ucenje sintakse. Ja sam, na primer, svega nekoliko meseci radio u QBasicu, i do sada nisam imao vecih problema iz programiranja (jedino kada moraju da se uci neki algoritmi napamet).
username |
Dec 26 2007, 07:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Wolfbrother @ Dec 26 2007, 06:51 PM) Sto se mene tice ja sam relativno skoro poceo da radim u C# znaci ako bih upisao mentorsko ne bi bilo problema? i ja sam oko godinu pre dolaska u mg poceo da pisem u C# (koja slucajnost ) ali nisam D radimo u Pascalu, ja imam 5 iz informatike , i najbitnije je da naucimo prvo algoritme za pisanje programa da, krece se od nule (prvih 1-2 meseca ucimo o radu racunara i br. sistemima ) , a posle pocinjemo sa programiranjem, a kako vec programiras bice ti lakse da shvatis |
Slovenatz |
Dec 26 2007, 08:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
U mojoj generaciji je C# za mentorsko a valjda pascal za ostale. Ako hoces u D odeljenje spremi se da dosta ucis informatiku. Btw kod nas Turgon, koji je isao na izborno iz informatike ima 4 kod stanke .
-------------------- |
Wolfbrother |
Dec 26 2007, 08:46 PM
|
Heh Turgona znam preko guild warsa
|
pyost |
Dec 26 2007, 08:55 PM
|
QUOTE(Slovenatz @ Dec 26 2007, 08:32 PM) U mojoj generaciji je C# za mentorsko a valjda pascal za ostale. Ako hoces u D odeljenje spremi se da dosta ucis informatiku. Btw kod nas Turgon, koji je isao na izborno iz informatike ima 4 kod stanke . Ne znam zasto imate traume sa informatikom, ja sam u protekle dve godine (i ovo polugodiste) bez problema uvek imao 5 kod Stanke. -------------------- Baby, it's a violent world.
Hannibal Lecter |
Dec 26 2007, 08:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ma bre to sve propaliteti u IId, niko nista ne uci svi rade fizicko na casovima poput geografije a na fizickom idu u forum
Niko nema vremena za tamo neku informatiku... This post has been edited by Noddy: Dec 26 2007, 08:56 PM -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
^_NiN0_^ |
Dec 28 2007, 11:14 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Nadam se stvarno da neces imati problema sa programiranjem. Najbolje jeste da se pre upisa malo upoznas sa programskim jezikom/jezicima(jer koliko znam Id radi C/C++) mada to ti je slicno.
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Slovenatz |
Dec 28 2007, 06:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(pyost @ Dec 26 2007, 08:55 PM) Ne znam zasto imate traume sa informatikom, ja sam u protekle dve godine (i ovo polugodiste) bez problema uvek imao 5 kod Stanke. A tebe bas ne zanima informatika i nemas pojma o cemu se tu radi Problem sa informatikom je stankino ocenjivanje, kad ti skine pola bodova zbog jednog pogresnog slova -------------------- |
pyost |
Dec 28 2007, 06:59 PM
|
Again, ja tu ne vidim problem Doduse, nervira me radjenje kontronih iz programiranja na papiru...
Hannibal Lecter |
Dec 28 2007, 08:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
ajde slovenatz postedi nas vise tog jednog slova
pricas o njemu danima... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Slovenatz |
Dec 28 2007, 08:25 PM
|
A ti kenjas o slovima i plesovima iz engleskog...
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Dec 28 2007, 08:26 PM
|
ja sam to jednom spomenuo, a ovo od tebe cujem 10. put -------------------- And as we wind on down the road