Motivacija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Motivacija
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 08:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
hahahhaa, naaajgotivniji osecaj je kada na Republickom nemas na sta da se zalis i onda gledas kako se svi ostali guraju u redu za usmene
a inace je standardna prica to pomeranje reda. Secam se u osmom razredu da kad sam ja usla da se zalim red je bio do ne znam kraja jednog hodnika, a kad sam izasla red se pomerio deset metara unapred i uz stepenice, iako je sve vreme Mica tu stajao i govorio ljudima da cekaju strpljivo -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
skodrasko |
Mar 4 2009, 08:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 09 From: Novi Sad Member No.: 1.142 Status: Van MGa Ime i prezime: Stefan Draskovic Škola/Razred: gimn jjz 47 |
nznm, ja se nikad nisam zalio na matematici... navlacenje poena na ono sto si mislio a ne napisao bas i nije fora..
-------------------- I don't wanna work today
Maybe I just wanna stay Take it easy 'cause there's no stress |
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 08:15 PM
|
Zalbe na matishu ti i nece puno doneti... ali fizika... prosle godine je prosek poena bio za 15 veci nego pre zalbi, u drugom razredu :S bukvalno - ko se nije zalio, zazalio je.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Mar 4 2009, 08:28 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Cekanje rezultata i rezultata zalbi (kao i svadjanje sa komisijom ) su meni ubedljivo najlepsi delovi takmicenja Prosle godine u Novom Sadu je bilo jako lepo, ostali smo iza ponoci do skole, a u medjuvremenu smo slusali Van Gogh na Trgu i tumarali ulicama Pa cak je i u Beogradu pre dve godine bilo divno
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
skodrasko |
Mar 4 2009, 08:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 09 From: Novi Sad Member No.: 1.142 Status: Van MGa Ime i prezime: Stefan Draskovic Škola/Razred: gimn jjz 47 |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 4 2009, 09:15 PM) Zalbe na matishu ti i nece puno doneti... ali fizika... prosle godine je prosek poena bio za 15 veci nego pre zalbi, u drugom razredu :S bukvalno - ko se nije zalio, zazalio je. pa dobro, ja sam i reko za matematiku a fizika... prvo kad uzmemo u obzir kakvi su fizicari (h8 h8 h8) i njihovu sposobnost da pregledaju zadatke... bez uvrede naravno, al bas nesto ne volim dfs i fizicare -------------------- I don't wanna work today
pyost |
Mar 4 2009, 08:35 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja mislim da ih niko ne voli nesto preterano
LoshMeeBre |
Mar 4 2009, 08:35 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
E u toku svake sezone takmicenja nikne ovaka neka teme..
Idem na takmicenje da lecim komplekse, da dokazem svima koliko sam pametan, da dam diplomu mojoj baki da se ponosi u selu i zato sto su mi roditelji zabranili da jedem dok ne unesem u kucu kilo zlata u vidu medalja. . . -------------------- |
skodrasko |
Mar 4 2009, 08:36 PM
|
QUOTE(pyost @ Mar 4 2009, 09:28 PM) Cekanje rezultata i rezultata zalbi (kao i svadjanje sa komisijom ) su meni ubedljivo najlepsi delovi takmicenja Prosle godine u Novom Sadu je bilo jako lepo, ostali smo iza ponoci do skole, a u medjuvremenu smo slusali Van Gogh na Trgu i tumarali ulicama Pa cak je i u Beogradu pre dve godine bilo divno eeej, pa drago mi je sto vam je nasa skola ostala u lepom secanju jeste bili u nekom hotelu il ste putovali? -------------------- I don't wanna work today
pyost |
Mar 4 2009, 08:37 PM
|
Jao da, pa to je bila vasa skola Mi smo bili smesteni u dva hotela, ja sam bio u hotelu Duga... Ali imali smo samo jedno nocenje, posto smo dosli u subotu ujutru.
LoshMeeBre |
Mar 4 2009, 08:40 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Da, da, da, Jovan Jovanovic Zmaj.. Super skola, ne moz' bolja lokacija
-------------------- |
skodrasko |
Mar 4 2009, 08:48 PM
|
ne znam de je duga
da to je ta jovina gimnazija, najbolja u srbiji D fala vam puno za pohvale, da znate da smo ribali klupe dan pre takmicenja samo za vas -------------------- I don't wanna work today
calamity |
Mar 4 2009, 08:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
QUOTE(LoshMeeBre @ Mar 4 2009, 09:35 PM) E u toku svake sezone takmicenja nikne ovaka neka teme.. Idem na takmicenje da lecim komplekse, da dokazem svima koliko sam pametan, da dam diplomu mojoj baki da se ponosi u selu i zato sto su mi roditelji zabranili da jedem dok ne unesem u kucu kilo zlata u vidu medalja. . . Q4T!!! |
pyost |
Mar 4 2009, 08:54 PM
|
QUOTE(skodrasko @ Mar 4 2009, 08:48 PM) Zvali smo ga "Tuga" Mada nije uopste bio los, samo smo morali da putujemo nekih 20ak minuta autobusom do skole. -------------------- Baby, it's a violent world.
skodrasko |
Mar 4 2009, 09:03 PM
|
QUOTE(pyost @ Mar 4 2009, 09:54 PM) Zvali smo ga "Tuga" Mada nije uopste bio los, samo smo morali da putujemo nekih 20ak minuta autobusom do skole. sad sam gledao kartu NSa, znam gde je ono, mogli su da vam nadju neki blizi hotel inace ste mi onda bili u malo daljem komsiluku This post has been edited by skodrasko: Mar 4 2009, 09:07 PM -------------------- I don't wanna work today
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 09:17 PM
|
QUOTE(LoshMeeBre @ Mar 4 2009, 09:35 PM) Idem na takmicenje da lecim komplekse, da dokazem svima koliko sam pametan, da dam diplomu mojoj baki da se ponosi u selu i zato sto su mi roditelji zabranili da jedem dok ne unesem u kucu kilo zlata u vidu medalja. . . Pa u sustini sam te opcije stavila cisto iz zezanja, ali kad je vec tako, zao mi je Poenta je vise bila ono da li je moguce da se neko cima oko takmicenja zbog novca. I da, nikad mi nije bilo jasno sto ste taj hotel zvali Tuga, bio je totalno ok -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
VIP <3 |
Mar 4 2009, 09:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Bilo je ok, imali smo sto za bilijar I alkohol Puno alkohola Meni je u Novom Sadu bilo genijalno Posebno onaj deo "Pivo nema ukus... Mina, sipaj mi taj gorki list unutra!" I nezaboravno "Horacijeeeeeeeeeeeeeee mrsh iz nase sobe!" Ali Misko je za sve bio kriv... on mi je dosipao jbni gorki list.... No dobrooooo Inace, sve je bilo vrh sem onog dela kad me je Crnja bacio na pod pa sam se razbila kao jaje Zivotinja
Ah, divna su takmicenja iz fizike... mnogo divnija nego uzasno dosadna smaracka takmicenja iz matematike No hard feelings, to je samo moje misljenje -------------------- Opsti kriminal. |
LoshMeeBre |
Mar 4 2009, 09:35 PM
|
QUOTE(VIP <3 @ Mar 4 2009, 10:30 PM) Ali Misko je za sve bio kriv... on mi je dosipao jbni gorki list.... No dobrooooo Inace, sve je bilo vrh sem onog dela kad me je Crnja bacio na pod pa sam se razbila kao jaje Zivotinja Ti cuti, idalje me boli sto si me grizla, stoko pjana E a obozavam vece posle takmicenja -------------------- |
VIP <3 |
Mar 4 2009, 09:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
I ja, Misko, i ja Samo sto sutra ceo dan boli glava i totalno sam ukomirano-slogirana kad uzimam diplomu Jos ce Mica da pomisli da sam narkoman No dooooooobro
-------------------- Opsti kriminal. |
SBS |
Mar 4 2009, 10:04 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE(VIP <3 @ Mar 4 2009, 07:39 PM) Badzu nismo Zato ga ja sad vidjam svaki dan u mg... samo nisam sigurna dal je to ili salim se, badzice <3 I am the one who got away, ali si se ti (najbitnija iz RG) vratila i došla u MG kad i ja -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
SBS |
Mar 4 2009, 10:08 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE(pyost @ Mar 4 2009, 09:28 PM) Cekanje rezultata i rezultata zalbi (kao i svadjanje sa komisijom ) su meni ubedljivo najlepsi delovi takmicenja Prosle godine u Novom Sadu je bilo jako lepo, ostali smo iza ponoci do skole, a u medjuvremenu smo slusali Van Gogh na Trgu i tumarali ulicama u novom sadu je bilo do jaja , čak i Van Gog i Delić i basket i novi sad i škola i tako i žalbe i Mića itd. -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |