Opštinsko Takmičenje Iz Fizike, 2008. godina
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Opštinsko Takmičenje Iz Fizike, 2008. godina
pyost |
Feb 6 2008, 06:46 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
U subotu je opštinsko takmičenje iz fizike sa osnovnu i srednju školu.
Oblasti koje mogu doći u obzir na takmičenju možete videti ovde: http://www.dfs.org.yu/takmicenja1/Plan/Plan.htm -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Anchi |
Feb 6 2008, 09:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
U koliko sati?
|
pyost |
Feb 6 2008, 09:57 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Pretpostavljam u 9, ali ne znam tacno.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Anchi |
Feb 6 2008, 10:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Aaaaaa pa shmrc zashto uvek tako rano
|
Hannibal Lecter |
Feb 6 2008, 10:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
jeste u 9 je danas nam je rekla profesorka
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Stefan_chemist |
Feb 6 2008, 11:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
I nama pocinje u 9 Necu se posteno ni probuditi
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 7 2008, 02:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
mislim da je i nama u MG. Aaaaaaaaaaah zaaaaaaaasto u devet :smajlikojiplace:
Ja planiram danas da uradim ponesto iz 2M, a sutra starija takmicenja. Kako se vi spremate? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Stefan_chemist |
Feb 7 2008, 05:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Zelenu "Zmaj" zbirku, nekoliko iz obicne Krugove za II godinu gimnazije (elektrostatiku i elektricnu struju ). Naravno, procitao lekcije iz sedmog (cisto za svaki slucaj) , i radio zadatke od proslih godina...
Ne ustaje mi se u 9h. This post has been edited by Stefan_chemist: Feb 7 2008, 05:52 PM -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 7 2008, 06:58 PM
|
Krugova za drugi za gradsko, a 2M za Republicko, Stefane
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Stefan_chemist |
Feb 7 2008, 07:35 PM
|
Uradio sam i par zadataka iz 2M Cisto da vidim kakvi su...
-------------------- |
calamity |
Feb 7 2008, 09:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Nesto sitno iz 4m, sutra ranija takmicenja Pucam na 50 poena Optimisticki lol
|
Hannibal Lecter |
Feb 7 2008, 09:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ja planiram da uradim sutra 1000 zadataka i da procitam resenja i da naucim ih napamet
jk jk jk -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Anchi |
Feb 7 2008, 09:57 PM
|
Jao znaci ja nista nisam radila Sad cu malo da uzmem da uradim neke od prethodnih godina... Valjda ce mi pomoci
|
Nostradamus |
Feb 8 2008, 02:19 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(calamity @ Feb 7 2008, 09:30 PM) Pa to ti nije pametno, jer su od pretprosle godine odlucili da za cetvrtu moze da dodje bilo sta, a pre toga je bilo samo cetvrta, i to uglavnom neke stvari koje se sad ni ne uce -------------------- |
Stefan_chemist |
Feb 8 2008, 06:47 PM
|
Srećno svima sutra
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 8 2008, 09:09 PM
|
E, to sam i ja 'tela da napisem...
tj. srecno svima, samo opusteno, cuda se dogadjaju subotom -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
username |
Feb 8 2008, 09:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
evo i od mene
puno srece i tako tih stvari... bar da prodjete na sledeci nivo (gradsko jel tako?) |
Hannibal Lecter |
Feb 8 2008, 09:10 PM
|
Hvala svima
Mada vec su ove godine bila 2 velika cuda (na internom i na opsitnskom), sto umanjuje sanse da ce se dogoditi i trece sutra -------------------- And as we wind on down the road
LoshMeeBre |
Feb 8 2008, 11:29 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Srecno svima a posebno meni Treba ce mi
ja moje cudo nisam iskoristio -------------------- |
Cekaaa |
Feb 8 2008, 11:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
Srecno svima, ovog puta ce nam izgleda svima trebati cudo, tako da smo na istom
|