Mgf Mathletics, NERDZ only! XD
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Mgf Mathletics, NERDZ only! XD
Puzzler |
May 27 2007, 05:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
E ovako...
Po cenu da zauvek budem obeležen kao najveći štreber na forumu, pokrećem ovu "igru" u nadi da će bar neko hteti da se igra. Ideja je sledeća: Učesnici redom postavljaju zadatke ISKLJUČIVO iz matematike, a onaj ko tačno reši, sledeći postavlja. Poll služi da, kao u igri "Pogodite igru" prikaže rezultate (čisto sumnjam da će biti više od 20 učesnika), i zamolio bih admine da je povremeno edituju . I još jedna stvar: Let's face it, nemojmo postavljati baš extra teške AKA takmičarske zadatke, ili one smarajuće iz knjiga, već nešto zaista interesantno, što zahteva razmišljanje, intelekt, i pre svega, talenat, a ne teoreme i that kind of crap. Now... Let the Games - BEGIN! Zadatak[1]: Ako je , odrediti . -------------------- |
^_NiN0_^ |
May 27 2007, 05:39 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Puzzler @ May 27 2007, 06:12 PM) I još jedna stvar: Let's face it, nemojmo postavljati baš extra teške AKA takmičarske zadatke, ili one smarajuće iz knjiga, već nešto zaista interesantno, što zahteva razmišljanje, intelekt, i pre svega, talenat, a ne teoreme i that kind of crap. Ajd' ne seri! A ovaj zadatak kao nema u nekoj knjizi ... P.S. n je ??? -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
May 27 2007, 05:45 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja ovo ne umem da resim
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Puzzler |
May 27 2007, 05:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ May 27 2007, 05:39 PM) UUUU... Al smo nadrndani... Mislio sam na udžbenike A n je bilo koji broj osim 0. This post has been edited by Puzzler: May 27 2007, 05:52 PM -------------------- |
Turgon |
May 30 2007, 11:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
zadatak ima u knjizi, sa starih prijemnih , a lako je samo zameni sa n=2 i f = 1/2
-------------------- |
Pera Detlic |
May 31 2007, 12:30 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Wtf is the point?
2f(2)+1/2f(1/2)=2 2f(1/2)+1/2f(2)=1/2 i to se pokrati... f(2)=1 Ako ja vodim onda je ovo gore nego special olympics This post has been edited by Pera Detlic: May 31 2007, 12:31 AM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
paydoman |
May 31 2007, 04:28 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
^^ne kapiram... mada ochigledno ima nekih topic-a koji nisu za mene ja napushtam
-------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|
pyost |
May 31 2007, 04:55 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Evo ja cu da ti pojasnim
Kada od druge jednacine oduzmemo prvu, dobijamo Odnosno -------------------- Baby, it's a violent world.
Pera Detlic |
May 31 2007, 07:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(pyost @ May 31 2007, 04:55 PM) Moze i tako ali moje je lepse -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
pyost |
May 31 2007, 07:26 PM
|
Mda... Postavljaj nov zadatak.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Pera Detlic |
May 31 2007, 07:42 PM
|
Nego jel ja sad kao treba da mecem neki zadatak? Ako je tako onda evo
Zarobljenici u zatvoru svako jutro dobijaju plave i crvene kapice. Po random principu oni dobijaju plave odnosno crvene kapice(ne znaju kojih ima koliko) i staju u red. Svako moze da vidi samo ove ispred sebe. Krecu od zadnjeg i redom kazu jednu boju. Ako je ta boja kape onda zatvorenik prezivljava, a ako promasi onda biva ubiven. Kako se oni dogovore sta da kazu tako da svi prezive(naravno osim prvog koji prezivljava samo ako ga zreb pomiluje )? This post has been edited by pyost: May 31 2007, 07:46 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
RZA |
May 31 2007, 08:57 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Onaj s funkcijama smo radili na casu.. pa nije fora da se daju takvi zadaci.. ..
dobro.. de... -------------------- cold
|
NeverMore21 |
May 31 2007, 09:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(Pera Detlic @ May 31 2007, 07:42 PM) Nego jel ja sad kao treba da mecem neki zadatak? Ako je tako onda evo Zarobljenici u zatvoru svako jutro dobijaju plave i crvene kapice. Po random principu oni dobijaju plave odnosno crvene kapice(ne znaju kojih ima koliko) i staju u red. Svako moze da vidi samo ove ispred sebe. Krecu od zadnjeg i redom kazu jednu boju. Ako je ta boja kape onda zatvorenik prezivljava, a ako promasi onda biva ubiven. Kako se oni dogovore sta da kazu tako da svi prezive(naravno osim prvog koji prezivljava samo ako ga zreb pomiluje )? Ovaj zadatak je dao Pejcev na nekom od chasova dodatne nastave koliko se secam, samo nisu bili u pitanju zarobljenici ! -------------------- |
NeverMore21 |
May 31 2007, 09:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
A resenje je da svaki kaze boju kape onog ispred sebe! A prvi, j*g, ima 50% shanse ! Bolje nego na lotou !
-------------------- |
Pera Detlic |
May 31 2007, 09:44 PM
|
Ne. Prvi kaze boju drugog, a sta da kaze drugi? Svoju boju ili boju treceg? Moze samo jedno da kaze
This post has been edited by Pera Detlic: May 31 2007, 09:47 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
NeverMore21 |
May 31 2007, 10:07 PM
|
Eh sad, ne mogu da se setim fore...Ali kako njih n-1 mora da prezivi, ocigledno da ce svaki morati da kaze svoju boju kape! E sad kako ce owi ispred njega znati svoju....razmisljam!
-------------------- |
Pera Detlic |
May 31 2007, 10:12 PM
|
QUOTE(NeverMore21 @ May 31 2007, 10:07 PM) Ali kako njih n-1 mora da prezivi, ocigledno da ce svaki morati da kaze svoju boju kape! E sad kako ce owi ispred njega znati svoju Pa to ja pitam -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Grashak |
May 31 2007, 10:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
ma koga boli uvo, ajde sve da ih poubijamo! ja bi rekla boju svoje kape a za ostale me boli uvce... zasto jednostavno ne skinu kapu sa glave i pogledaju boju, kad su glupi :/
-------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
NeverMore21 |
May 31 2007, 10:19 PM
|
Jel moze owako:
CODE function BojaKape(c: TColor, n: integer): boolean; begin if zatvorenici[n].Kapa.Color=c then Result:= true else Result:= false; end; procedure TZatvor.OnProzivanje(z: TZatvorenici, n: integer; Sender: TStrazar); begin if BojaKape(clBlue, n) then z[n].ShoutMessage('Plava') else z[n].ShoutMessage('Crvena'); z.Free; end; This post has been edited by NeverMore21: May 31 2007, 10:23 PM -------------------- |
Pera Detlic |
May 31 2007, 10:27 PM
|
QUOTE(Grashak @ May 31 2007, 10:18 PM) ma koga boli uvo, ajde sve da ih poubijamo! ja bi rekla boju svoje kape a za ostale me boli uvce... zasto jednostavno ne skinu kapu sa glave i pogledaju boju, kad su glupi :/ E pogodila si. Skinu kapu i vide Salim se naravno nije to resenje @ nevermoore: e olimpijada iz programiranja ti je u subotu, ovo je iz matematike This post has been edited by Pera Detlic: May 31 2007, 10:28 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|