Omiljeni Citati, sf, ef, klasika, filozofija...filmovi...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Omiljeni Citati, sf, ef, klasika, filozofija...filmovi...
jeele |
Sep 8 2007, 08:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
koji su vasi omiljeni citati?
nisi umoran - slab si (iz pliv-a...) ondak... "MORAS IMATI NOGE NA STENI DA BI GRADIO KULE U VAZDUHU" Teri Pracet, mislim da je iz "Sestre po metli". ....nismo trebali ni silaziti sa drveca, a i izlazak iz vode mozda nije bio bas najbolja ideja. (daglas adams...) "Ostaje jos da se dokaze da li inteligencija ima ikakvu vrednost za opstanak" Artur Klark It's hard to contemplate, in the grey hours of the night, that probably the only reason people would come to your funeral would be to make sure you're dead. (teri pracet...) Nedavno, nedaleko odavde, jedna starija zena i njena odrasla kcer, obe po sopstvenom opisu 'dobre hriscanke', ispekle su unuka, odnosno sina, u rerni kako bi isterale napolje demone zbog kojih je uvece plakao. "Pesma boginje Kali" (den simons) ... znaci... :| :shock: meni nekako sada najblize je... ZIMA DOLAZI sad mi se sve ovo cini k'o da sam neverovatno smorila...tako da cu nastaviti u drugom postu -------------------- |
pyost |
Sep 8 2007, 10:52 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Thou shalt not stop liking a band just because they have become popular - ne znam tacno ciji je citat, ali sam procitao to u engleskom casopisu NME. Tipican primer situacije "Ti to slusas? Pa to je cista komercijala!". So effing what?
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Pera Detlic |
Sep 8 2007, 10:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
"Mozda mozes da mi jedes burek s glave, ali za jogurt moras da se sagnes" Dzej
i otprilike 100 citata iz serije dr. house -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
maxydelanoche |
Sep 8 2007, 11:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
"Sve sto ljubimo, stvorili smo sami." J.D.
"Misliti se moze i bez novca." N.T. "Beskrajni su svemir i ljudska glupost, a za ovo prvo nisam siguran." A.A. "Moje misljenje se promenilo, ali ne i cinjenica da sam upravu." dunno "I would never die for my bielifs, because I might be wrong." dunno "Love is a second-hand emotion." Tina Turner edit: "Thou shalt not stop liking a band just because they have become popular " Neverovatno poznato mi zvuci. Cula/procitala sam nekad negde... This post has been edited by maxydelanoche: Sep 8 2007, 11:02 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Sep 8 2007, 11:05 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Verovatno u mom PMu
-------------------- Baby, it's a violent world.
Vitez_Koja |
Sep 8 2007, 11:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
Make it possible for programmers to code in English and you will find the programmers cannot write in English.
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
pyost |
Sep 8 2007, 11:13 PM
|
To me podseti:
There are 10 kinds of people on the Earth - those who understand the binary code and those who don't. -------------------- Baby, it's a violent world.
Neonkitza |
Sep 9 2007, 12:15 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ah...naravno...
pyosteeeeeee...kako ti spuzva? ^^ jk ;p |
RZA |
Sep 9 2007, 12:32 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
divno...
sto pitas? This post has been edited by Spužva: Sep 9 2007, 12:32 AM -------------------- cold
|
maxydelanoche |
Sep 9 2007, 12:33 AM
|
QUOTE(pyost @ Sep 9 2007, 12:05 AM) Da, sad se setih QUOTE(pyost @ Sep 9 2007, 12:13 AM) To me podseti: There are 10 kinds of people on the Earth - those who understand the binary code and those who don't. Cula sam i ovo I pricala sam drugaricama. I one nisu skontale foru. A ja sam onda skontala da one ne znaju sta je to binarni... QUOTE(Neonkitza @ Sep 9 2007, 01:15 AM) Znala sam da ima tu nesto bez obzira na poricanje! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Sep 9 2007, 12:37 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ma salim se...spuzva je moja...jeste d ami je tata...ali opet...
|
RZA |
Sep 9 2007, 12:38 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
maro..
lomaca giljotina fisting secas se? zelis li opet? ne? bolje cuti -------------------- cold
|
maxydelanoche |
Sep 9 2007, 12:59 AM
|
QUOTE(Spužva @ Sep 9 2007, 01:38 AM) Taman sam mislila da sam zaboravila. Shit! Anyway, "There are never enough I Love You's." Lenny Bruce http://en.wikiquote.org/wiki/Love -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Devojka sa mesecom u očima |
Sep 9 2007, 11:14 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
"Do not worry about your difficulties in mathematics:
I can assure you that mine are still greater." Albert Einstein " A life without love, without the presence of the beloved, is nothing but a mere magic - lantern show. We draw out slide after slide, swiftly tring of each, and pushing it back to make haste for the next." ... Johan Wolfgang von Goethe -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Puzzler |
Sep 9 2007, 12:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
"Za dobro organizovani um, smrt je tek sledeća avantura."
Dambldor, prva knjiga "Problem Beograda jeste što ima toliko ljudi koji su prošli kroz njega, ali on nije prošao kroz njih." dunno, ali znam da se prema mom iskustvu ispostavio kao tačan -------------------- |
The snorks |
Sep 9 2007, 02:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
jeele |
Sep 10 2007, 03:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
osranjeosranjeosranjeosranjeosranjeosranje, sad sam sigurno gotov
rinsvind prachet nije bitno da li mozes da izvedes magiju, vazno je da ljudi veruju u to baka vedervaks prachet slusaj me sad dobro, kuce se pale, a zene se.... koen varvarin prachet nije bitno da li si car ili cistac, na kraju uvek po tebe dodje kosac smrt da li je potrebno reci od koga? -------------------- |
paydoman |
Sep 11 2007, 08:28 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
"ako riba drolja postane ona drolja ostaje zauvek"
-------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|
jeele |
Sep 12 2007, 02:45 PM
|
anticka mudrost, a?
"Jednoga dana bol će sasvim nestati; ali ne i sećanje." Artur Klark, "Pesme Daleke Zemlje". "There's only one way to hurt a man who's lost everything. Give him back something broken." The Chronicles of Thomas Covenant, the Unbeliever by Stephen Donaldson - "The Wounded Land" -------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
Sep 12 2007, 05:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Odrasle osobe vole cifre. Kada im govorite o nekom novom prijatelju, one vas nikada ne pitaju o onom bitnom. Nikada vam ne kazu: “Kakva je boja njegovog glasa? Koje igre najvise voli? Da li ima zbirku leptira?” One vas pitaju: “Koliko ima godina? Koliko ima brace? Koliko je tezak? Koliko zaradjuje njegov otac?” Samo tada smatraju da ga poznaju. Ako kazete odraslim osobama: “Video sam jednu lepu kucu od ruzicastih opeka, sa muskatlama u prozorima I golubovima na krovu…”, one nisu kadre da zamisle tu kucu. Treba reci: “Video sam kucu od sto hiljada franaka.” Tada uzvikuju: “Kako je to lepo!”
Antoan de Sent Egziperi - Mali princ - Zbogom – rece on… - Zbogom – rece lisica. – Evo moje tajne! Ona je veoma jednostavna. Dobro vidimo samo srcem. Sustina je nevidljiva ocima. - Sustina je nevidljiva ocima. – ponovi mali princ da bi zapamtio. - Upravo zbog vremena koje utrosis na tvoju ruzu ona ti je toliko dragocena. - Upravo zbog vremena koje sam utrosio na svoju ruzu… - rece mali princ da bi zapamtio. - Ljudi su zaboravili tu istinu – rece lisica. – Ali ti ne treba nikada da je smetnes s uma. Ti si odgovoran za ono sto si pripitomio. Ti si odgovoran za svoji ruzu… Antoan de Sent Egziperi – Mali princ -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |