Koji Su Domovi Najbolji?, pomoc ljudima sa strane
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Koji Su Domovi Najbolji?, pomoc ljudima sa strane
pyost |
Jun 11 2007, 12:39 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Sonix @ Jun 10 2007, 07:47 PM) To jeste ali moramo da se borimo... Na primer ja planiram da zavrsim fax u inostranstvu. Naravno to su mi samo zelje, a da li ce da se ostvare to se ne zna. Ali za to treba mnogo da se , videcu kako bude bude. MG ti definitivno MNOGO povecava sanse za odlazak u inostranstvo, sto je ujedno i najbolja opcija posle srednje (a i moj plan ) -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Sonix |
Jun 11 2007, 04:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Pyost ti i ja imamo iste planove
-------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
jeele |
Jun 11 2007, 09:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
QUOTE(smorko_gusic @ Jun 11 2007, 10:49 AM) .... A zamislite kako je tek deci u Somaliji, oni nemaju kuce, vec spavaju na livadi i mogu svaki dan da ih pojedu lavovi, ali oni lavove da pojedu nemogu tako da imaju otprilike jedan obrok nedeljuno... E sad uporedite to sa bilo kojim domom za ucenike u bg-u pa vidite... tako je smorko... koliko sam citala i videla one domove, sasvim su solidni...i mislim da svaki moze da prodje svima je zelja da pobegnu odavde...i zelja se povecava sa svakom emisijom sa politicarima...XDXDXD -------------------- |
VEX |
Jun 12 2007, 07:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
MA je*bes inostranstvo.Ostanimo u ovoj propaloj drzavi iz koje krade ko stigne al se polako i to menja(samo da radikali ne dodju na vlas)t
|
pyost |
Jun 12 2007, 12:43 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(VEX @ Jun 12 2007, 08:17 AM) MA je*bes inostranstvo.Ostanimo u ovoj propaloj drzavi iz koje krade ko stigne al se polako i to menja(samo da radikali ne dodju na vlas)t Zasto bi, kada mozes da odes u USA na studije, nakon kojih se zaposlis u IBM-u, Microsoft ili Googlu, i imas neverovatno veliku platu -------------------- Baby, it's a violent world.
Sonix |
Jun 12 2007, 04:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Tako je pyost, mada ne mora USA moze i oxford u Britaniji.
A kako mi se cini radikali polako dolaze sto znaci propast. Pa dobro malo ce da ratujemo i to je sto je. Nemoj da se nadas izmenama Vex jer propalo sve. Kaze se da tek 2015. god ulazimo u Evropsku uniju tako da ispisi ostanak u ovoj zemlji. Mislim to je samo moje misljenje This post has been edited by Sonix: Jun 12 2007, 04:23 PM -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
pyost |
Jun 12 2007, 06:26 PM
|
QUOTE(Sonix @ Jun 12 2007, 05:23 PM) Britanci ne daju stipendije, pa ako mozes da izdvojis izmedju 10 i 15 hiljada funti za skolovanje, samo napred -------------------- Baby, it's a violent world.
Turgon |
Jun 12 2007, 07:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
ma koje ste vi prodane duse....ako mozes da zaradjujes dovoljno da ovde zivis udobno , sto ici na zapad.....ffs....koj ste vi ne-patriote.
Kad Kadelburg kaze da su nam fakulteti dovoljno dobri , ko ste vi da kazete da nisu.... -------------------- |
jeele |
Jun 12 2007, 07:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
''malo cemo da ratujemo i to je to''
tipicno samo za srbiju...!!! to je i posledica svega...treba da vodimo ljubav ...obnovimo drzavu... srbija nikada nije imala vise od 52 godine mira...ali NIKAD otkad postoji i kao geografski pojam... ljudi ginu...nema ljudi dakle (pametan zakljucak... ) znaci...nema nas... i dakle...da li cemo da vodimo rat... -------------------- |
pyost |
Jun 12 2007, 07:35 PM
|
QUOTE(Turgon @ Jun 12 2007, 08:01 PM) A koja racunarska kompanija u Srbiji to moze da obezbedi? -------------------- Baby, it's a violent world.
smorko_gusic |
Jun 12 2007, 07:50 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Bilo koja koju pokrades za sve pare.
Znaci uvek mozes da ostanes ovde, nakrades se i da ti puca prsluk... A i pride fakultet prodjes "ulazuci u prosvetu", posao dobijes preko veze, pravis se da radis a radi neko drugi... Ni nemrdnes prstom a ne zivis bas najbolje ali vredi... P.S. ima i Srbija Microsoft, i na primer Eklektiku (vodeci Web dizajn studio jugoistocne evrope), i jos dosta sasvim OK firmi... This post has been edited by smorko_gusic: Jun 12 2007, 07:51 PM -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
pyost |
Jun 12 2007, 08:06 PM
|
M$ nije srpska firma, dok Elektika moze da prodje Ali inostranstvo je i dalje bolje...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Sonix |
Jun 12 2007, 08:08 PM
|
QUOTE(pyost @ Jun 12 2007, 06:26 PM) Britanci ne daju stipendije, pa ako mozes da izdvojis izmedju 10 i 15 hiljada funti za skolovanje, samo napred Pa ja ocekujem da mi i drzava da stipendiju, mada je to malo nemoguce... -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
pyost |
Jun 12 2007, 08:12 PM
|
Malo vise nemoguce
RZA |
Jun 12 2007, 08:17 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Saznala sam da na MIT nisu primili nikog vec 3 godine.. iz Srbije..
tj.. theSlug je poslednji koji je primljen iz Srbije.. -------------------- cold
|
Eli0t |
Jun 12 2007, 08:23 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Heh.. onda je krajnje vreme da se to promeni
|
pyost |
Jun 12 2007, 08:24 PM
|
Uze mi rec iz usta Sad ce Eli0t da ih razguzi
Sonix |
Jun 13 2007, 01:07 AM
|
Ljudi sta je MIT???
-------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
RZA |
Jun 13 2007, 03:29 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
a google??
nek ti pyost lepo objasni.. on hoce da ide tamo.. -------------------- cold
|
jeele |
Jun 13 2007, 07:23 AM
|
QUOTE(pyost @ Jun 12 2007, 06:26 PM) Britanci ne daju stipendije, pa ako mozes da izdvojis izmedju 10 i 15 hiljada funti za skolovanje, samo napred hmmm da....ne daju stipendije... ali npr. Cambridge, daje popuste...za one koji su iz drzava u kojima se ratovalo, ili koji su na istoku i jugoistoku, i bivse sssr ... i plus sto smo mi politicki nestabilni ... hah...super smo... zivot tamo je mnogo skup...britanci MRZE stran svet...(jer ih preplavljuju ocigledno...) tako da ne ocekujte lepo od njih,...isto i za francusku... u italiji je vec drugacije...svi su manje vise od nas tamo... e...zoran djindjic se pobrinuo da do 2015 u austriji mi ne placamo skolarine... i tako...sad bih puno pisala, ali nije to tema... -------------------- |