Motivacija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Motivacija
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 02:42 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Kad vec pomenu onaj novi lik, a zbog cega se ide na takmicenje? Koja je vasa motivacija da izigravate mazohiste? Bas me zanima kako ce izgledati rezultati poll-a
Vec postoji tema "Vase misljenje o takmicenjima", bez ovakvog poll-a; nema smisla o tome diskutovati i na ovoj temi, pa se ogranicimo samo na razloge... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kuzman |
Mar 4 2009, 09:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Eh pa sad....
Iz metematike idem na takmicenje po principu ako uradim nesto super, ako ne nikom nista. Prosle godine sam tako prosao na republicko i dobio nedelju dana slobodno (moze se reci da su ovde slobodni dani motivacija). Iz hemije i programiranja idem jer mi je i pripremanje i samo takmicenje zanimljivo. A if fizike bog da me ubije ne znam sto idem. Vezbanje i takmicenje nisu nesto zabavni. Jedino sto je to put do olimpijade koja je put do stipendije na neki strani fakultet. I da idalje mislim ono o takmicenjima sto sam i u onoj temi koju sam pokrenuo. -------------------- |
calamity |
Mar 4 2009, 09:44 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
fali ti opcija "Kombinacija vise odgovora"
Prvih 4 i jos ponesto |
Patak Daca |
Mar 4 2009, 09:45 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 08 Member No.: 1.100 Status: Van MGa |
Ne moze se glasati za vise stvari...
Evo od ovih sto su ponudjene: Besplatna putovanja; upoznavanje novih ljudi; kad vec ima para, zasto da ne; vise cu znati radom za takmicenja (mada nesto lose kod takmicenja je sto mnogo razvija sprinterski rad, a ako ce neko npr. biti matematicar, fizicar onda ce resavati probleme mesecima...) |
pyost |
Mar 4 2009, 09:56 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Glasao sam za putovanja, mada najradije idem zbog drustva, kako starog tako i novog Mozda i iz navike Uvek su najvece uzivanje ona 2-3 dana na drzavnom, pa cak i ono popodne kada je gradsko i kada cekamo rezultate... Novac i slobodni dani su samo prigodna posledica. Ovo godine idem i zbog upisa na fakultet, doduse...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Mar 4 2009, 10:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
MONEEEY!
-------------------- |
VIP <3 |
Mar 4 2009, 11:00 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Slazem se sa Bozom skroz (osim onog za faks, meni to ne treba )... mislim, svi smo mi isli na takmicenja i kad nije bilo para u igri Ali svakako da su pare jak razlog da se potrudis
-------------------- Opsti kriminal. |
SBS |
Mar 4 2009, 11:53 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE(pyost @ Mar 4 2009, 10:56 AM) Glasao sam za putovanja, mada najradije idem zbog drustva, kako starog tako i novog Mozda i iz navike Uvek su najvece uzivanje ona 2-3 dana na drzavnom, pa cak i ono popodne kada je gradsko i kada cekamo rezultate... Novac i slobodni dani su samo prigodna posledica. Ovo godine idem i zbog upisa na fakultet, doduse... ako ideš na takmičenja zbog druženja, zar nije lakše da odeš napolje i malo upoznaješ ljude nego da cepaš po ceo dan zadatke radi jednog popodneva "bleje" jedino ako ideš na olimpijadu, pa ajde, upoznaješ baš razne ljude . . . -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
pyost |
Mar 4 2009, 12:47 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Da ides ulicom i presreces random ljude?
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Mar 4 2009, 12:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Badza to radi inace. Gledao sam ga kako to radi. Jadni ljudi
-------------------- |
SBS |
Mar 4 2009, 12:54 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
fak jea, to se zove socijalizacija
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
calamity |
Mar 4 2009, 05:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
QUOTE mislim, svi smo mi isli na takmicenja i kad nije bilo para u igri Al' je tada bilo saveznih u CG |
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 06:29 PM
|
Savezno na moru <3
Inace, kontam da bi trebalo bas da moze da se glasa za vise opcija, ALI... pyost's fault A sto se tice upoznavanja novih ljudi... Svakako da upoznajes gomilu ljudi na svakakve nacine (pricamo sada strogo o RL-u, cisto da razjasnim ) i gde god da odes, ali ne znam... Gledala sam po sebi, kako se sada pretezno najvise druzim sa ljudima koje sam upoznala na takmicenjima tokom osnovne. Doduse uglavnom zahvaljujuci tome sto smo ih Tanja i ja dovukle u RG -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Mar 4 2009, 06:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Badzu nismo Zato ga ja sad vidjam svaki dan u mg... samo nisam sigurna dal je to ili salim se, badzice <3
-------------------- Opsti kriminal. |
skodrasko |
Mar 4 2009, 06:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 09 From: Novi Sad Member No.: 1.142 Status: Van MGa Ime i prezime: Stefan Draskovic Škola/Razred: gimn jjz 47 |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 4 2009, 03:42 AM) nisam nov, stariji sam od tebe!! a i preferiram gari nego lik e a ozbiljno, sta je zanimljivo u takmicenju vama?!? ako je nekom sedenje 4 sata i rintanje, i posle cekanje rezultata do ponoci zanimljivo, onda stvarno... -------------------- I don't wanna work today
Maybe I just wanna stay Take it easy 'cause there's no stress |
calamity |
Mar 4 2009, 06:47 PM
|
Uuuuu breeeee pa ti ne umes da se provedes dok cekas rezultate
|
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 06:50 PM
|
Novi u smislu novi na forumu a ja vise preferiram lik
Od trenutka kada se zavrsi izrada zadataka i pogledas resenja (oraspolozis se / razocaras se) naravno da je zanimljivo ako znas nesto tipa polovinu svih ljudi koji ucestvuju na takmicenju a i posle kad izadju rezultati oko dva, nije fazon da odes da spavas -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
skodrasko |
Mar 4 2009, 07:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 09 From: Novi Sad Member No.: 1.142 Status: Van MGa Ime i prezime: Stefan Draskovic Škola/Razred: gimn jjz 47 |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 4 2009, 07:50 PM) aj, ok onda mi, od trenutka kad uradimo zadatke, odemo na viski (ili sta doticna osoba preferira) i slavimo/ubijamo tugu cekanje u skoli nije bas jako fun This post has been edited by skodrasko: Mar 4 2009, 07:08 PM -------------------- I don't wanna work today
Maybe I just wanna stay Take it easy 'cause there's no stress |
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 07:15 PM
|
Pa neces sigurno da cekas u skoli ceo dan hahaha mada je meni logicno da odes i prosetas se tim gradom ako u njemu nikada pre nisi bio
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
calamity |
Mar 4 2009, 07:37 PM
|
http://tinyurl.com/d7ceaa
Arhivski snimak Datum je, naravno, izbagovan... a aparat nije bio moj U pitanju je red za zalbe, a Mica nas je n puta upozorio da treba da cekamo iza vrata koja su u pozadini slike... inace nece biti zalbi. Pih... This post has been edited by calamity: Mar 4 2009, 07:39 PM |