Profesionalna Orijentacija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Profesionalna Orijentacija
Turgon |
Feb 23 2010, 12:15 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(Hannibal Lecter @ Feb 23 2010, 12:37 AM) Ma jok, na*****e oboje...I naknadno -------------------- |
rakula93 |
Feb 23 2010, 03:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 18-June 09 Member No.: 1.175 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marko Rakic Škola/Razred: MG IIId |
Eee polako ljudi.. Citajte malo, kod mene pise urednici,
aranžeri i tehničari scenografije, voditelji marketinga koliko ja vidim Gluma se ne pominje nigde A za njene godine cemo se snaci nekako... Ko ce da ceka do 18, pored ovakve zelje za snimanjem -------------------- Uuuu boli me kita,
da budem k'o marioneta, i da budem k'o stafeta, da me tamo neko cima, da me 'vamo neko seta, boli me kita, ma boli me kita ... |
Turgon |
Feb 23 2010, 03:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(rakula93 @ Feb 23 2010, 04:10 PM) Eee polako ljudi.. Citajte malo, kod mene pise urednici, aranžeri i tehničari scenografije, voditelji marketinga koliko ja vidim Gluma se ne pominje nigde A za njene godine cemo se snaci nekako... Ko ce da ceka do 18, pored ovakve zelje za snimanjem Pazi, nisi ti tu uopste bitan, zna se sta se stavlja u krupni kadar -------------------- |
maca |
Feb 23 2010, 03:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
QUOTE(Hannibal Lecter @ Feb 22 2010, 11:21 PM) gledaj sad ovoga, napravio si nesporazum QUOTE(rakula93 @ Feb 23 2010, 03:10 PM) ova poslednja rec se bas ne uklapa, al dobro, hteo si da budes fin i da, on je menadzer, ne glumac, to jos trazimo This post has been edited by maca: Feb 23 2010, 03:31 PM |
Turgon |
Feb 23 2010, 06:44 PM
|
Realno, forum vam je pun doticnih zeljnika
-------------------- |
maca |
Feb 23 2010, 06:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
Pazi, ne uzimamo ni mi bas bilo kog
|
Turgon |
Feb 23 2010, 07:11 PM
|
Pa da, al lako cete probrati...ima mnogo savrsenih mladih matematicara ovde, Apolon do Apolona
-------------------- |
rakula93 |
Feb 23 2010, 07:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 18-June 09 Member No.: 1.175 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marko Rakic Škola/Razred: MG IIId |
Ko kaze da mora biti on?
Cini mi se da nam je buduci star sirokijeh shvatanja -------------------- Uuuu boli me kita,
da budem k'o marioneta, i da budem k'o stafeta, da me tamo neko cima, da me 'vamo neko seta, boli me kita, ma boli me kita ... |
Turgon |
Feb 23 2010, 09:30 PM
|
-------------------- |
Efimova |
Feb 23 2010, 09:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 08 Member No.: 917 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 3.b |
Imam ja ideju, Lana!
Nastavnik analize? |
maca |
Feb 23 2010, 10:11 PM
|
QUOTE(rakula93 @ Feb 23 2010, 07:21 PM) menadzeru, nemoj sad sve da otkrivas QUOTE(Efimova @ Feb 23 2010, 09:45 PM) awww ljubav moja , Marta sjajna ideja, mada ne znam koliko on zeli da to bude javno ... btw sta ce tebi taj smajli ? dalje shape, ujedam ko samo proba da ga dirne This post has been edited by maca: Feb 23 2010, 10:13 PM |
Wolfbrother |
Feb 23 2010, 11:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Film bi se trebao zvati Rakic i njegove zene i onda poduza lista.
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
maca |
Feb 23 2010, 11:06 PM
|
Wolfbrother nisi upucen
|
Wolfbrother |
Feb 23 2010, 11:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Ja sam upucen u sve Rakiceve zene. Sta mislis zasto mi je inac slabija memorija? Treba ih popamtiti sve
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
maca |
Feb 23 2010, 11:10 PM
|
nema film veze sa tim, kao sto rekoh ne znas o cemu je rec
|
rakula93 |
Feb 24 2010, 06:57 PM
|
Wolfbrother, ja kad vas slusam(o zenama i tako to), shvatam da to ne bi moglo da stane u film.. mozda neka sapunica od 100+ epizoda.
A ovaj film nema mnogo zapleta, krajnje je jednostavan: uvod, razradjivanje i svrsetak This post has been edited by pyost: Aug 12 2013, 11:28 AM -------------------- Uuuu boli me kita,
maca |
Feb 24 2010, 07:20 PM
|
|
rakula93 |
Feb 24 2010, 07:23 PM
|
QUOTE(maca @ Feb 24 2010, 08:20 PM) Da, da, lepse zvuci, nije bas opsiran moj vokabular, jbg A i uostalom, koga briga za reci, i kako zvuci... -------------------- Uuuu boli me kita,
jeele |
Feb 24 2010, 09:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
hm...
ja ocekivala spisak poput vasih...maltene su kilometarski... # Arhitekti # Dizajneri # Urbanisti # Projektanti informatičkih sustava ono ispadne da se sve vrti oko ovoga... u nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje se vrsi profesionalna orijentacija, zakazivanje za sledeci mesec je krajem ovog, i posto su im mali prostori, treba zvati rano ujutru i biti uporan. veoma uporan. u principu, ni oni se ne udubljuju u vase opredeljenje nesto mnogo, posle testova idete na razgovor sa psihologom koji je vas test ocenjivao. ona vas pita sta bi hteo da budes kad porastes, ako im kazes nesto, oni ce se sloziti sa tobom, ne daj boze da si pametan, nece ti ni pitati, reci ce ti da sve mozes... to su najcesca iskustva... u princpu sta da ocekujes od psihologa kojeg placa drzava a ne ti licno... besplatno je inace sve...testiranje rade za osmake i maturante... ja htela prosle godine da idem, al' me otkacili...u stilu nisi maturant... pitam se sta rade onda "obicni ljudi"... -------------------- |
Slovenatz |
Feb 24 2010, 10:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
-------------------- |