Psistorija, Ima li zainteresovanih?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Psistorija, Ima li zainteresovanih?
Dimkе |
Oct 16 2009, 09:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 09 Member No.: 1.141 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Natasa Dimic Škola/Razred: MG/4d |
italijanski je ponedeljkom, sredom, cetvrtkom i petkom... ako moze bilo bi dobro da se promeni, ako ne, ostaje da se nadam da cemo gubiti soca malo cesce pa imamo analizu sesti umesto sedmog...
|
Slovenatz |
Oct 17 2009, 12:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ako ste mu dosadni gubicete popirilicno cesto
Ali meni je on bio bas gotivan, ne bi voleo da biram izmedju njega i sekcije. -------------------- |
SBS |
Oct 17 2009, 12:31 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
I ja bih zeleo da idem na sekciju, bar kad su zanimljive teme, bolje nego na neke časove , soc je sada zauzet, promoviše knjigu http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Srp...arvardu.lt.html
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Slovenatz |
Oct 17 2009, 01:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Uzelac predaje kobrama i matematicarima
-------------------- |
SBS |
Oct 17 2009, 03:41 PM
|
Najjače je što je on pričao kako je to vojna tajna, a objavljuje se u novinama , zeza se ponekad kad oće da pokaze da je obučavao Kobre kao da ih je ne znam šta obučavao, mislim tipa vezano za rat, a ne prezivljavanje
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
little-kathy |
Oct 17 2009, 03:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
a kakve veze soc ima sa psistorijom?
i jel zanimljivo na toj sekciji? da znam dal da dolazim... This post has been edited by little-kathy: Oct 17 2009, 03:52 PM -------------------- ja sam dete srece :P
|
RZA |
Oct 17 2009, 03:57 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Zanimljivo je ako ti ne dodje ekipica koja baca trule fazone i smeje se sama na njih.. i kikocu se stalno.. i cepe se.. i iritiraju..
-------------------- cold
|
SBS |
Oct 17 2009, 04:14 PM
|
Na koga misliš ?
little-kathy |
Oct 17 2009, 04:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
koliko sam ja cula o tome misli na dimicku i andrijanu...
pa dobro, ako je zanimljivo (i ako me ne bude mrzelo) ja cu doci... -------------------- ja sam dete srece :P
|
Slovenatz |
Oct 17 2009, 05:35 PM
|
Sve lepo ide dok neke osobe ne uzurpiraju predavanje i krenu price "secas se onda kad je taj i taj reko to i to"... Tada postane dosadno. Inace je fun.
This post has been edited by Slovenatz: Oct 17 2009, 05:35 PM -------------------- |
Djole |
Oct 17 2009, 06:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
A u principu se ne desava cesto.
-------------------- no future for you
|
Iva |
Oct 17 2009, 07:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Zar je toliko teško sankcionisati ponašanje par dosadnjakovića?
"začepi" usually works. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Turgon |
Oct 17 2009, 07:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Ebem ti takvu demonkratiju...
-------------------- |
Slovenatz |
Oct 17 2009, 07:29 PM
|
QUOTE(Iva @ Oct 17 2009, 08:03 PM) Pokušao par puta. Nema traženi efekat -------------------- |
Iva |
Oct 17 2009, 09:33 PM
|
QUOTE(Turgon @ Oct 17 2009, 08:10 PM) [Ako misliš na ono što sam ja napisala. Ako ne, disregard.] Kada se posećuje neko predavanje, sekcija, itd (pogotovo na dobrovoljnoj bazi!), očekuje se da si zainteresovan da obraćaš pažnju na to, a ne na razgovor sa tvojim kolegom (nevezan za temu, a koji ometa druge u paženju). Nije to stvar demokratije. A i nema(ju) profesor(i) autoritet tamo?! -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Turgon |
Oct 17 2009, 10:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Pa ja sam ga shvatio drugacije; njemu valjda smetaju ljudi koji menjaju tok predavanja, tj. nekim svojim pitanjima profesoru odvlace paznju sa teme na nesto levo...
Inace, sve i da neko prica nevezano za predavanje, profesor je taj koji treba da se pobrine za red, mir i disciplinu. Tako sto bi nekome rekla da zacepi, samo bi ukazala na svoje lose manire off: jel ste i vi od sutra u ISP? -------------------- |
SBS |
Oct 17 2009, 11:47 PM
|
Začepi baš nije fino, svako ima svoje demokratsko pravo da priča !
Iva |
Oct 17 2009, 11:55 PM
|
Ja imam svoje demokratsko (?!) pravo da slušam predavanje neometano ako sam već ciljano došla na njega..
A moji loši maniri nisu toliko bitni u odnosu na loše manire onih koji ometaju to predavanje.. I da. Vidimo se sutra -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
SBS |
Oct 18 2009, 12:21 AM
|
Dobro, sve zavisi kako je koncipirano predavanje.
Vidimo se sutra, nadam se uzbudljivim debatama -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Iva |
Oct 20 2009, 07:58 AM
|
Uzbudljiva beše debata sinoć, indeed.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|