F=kq1q2/r2
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
F=kq1q2/r2
Stefan_chemist |
Nov 6 2007, 11:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
E ljudi, da li neko ima testove sa opstinskih i okruznih iz fizike 2001/2. pa na dole?
Stvarno mi treba, a na sajtu DFS-a ima samo do 2002/3. -------------------- |
maxydelanoche |
Nov 7 2007, 01:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Za koji razred? VIII? Imam za osmi...
Lepo je sto ljudi pocinju da vezbaju na vreme -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Anchi |
Nov 7 2007, 01:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Haha mogla bih ja da se ugledam na njega pa da bar malo spremam takmicenja ove godine Tako sam i prosle godine rekla kao ima da se spremam na vreme, i onda desetak dana pred takmicenje shvatim da nemam vremena
|
Slovenatz |
Nov 7 2007, 02:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Zato se mi u d spremamo od 1. dana
-------------------- |
maxydelanoche |
Nov 7 2007, 03:17 PM
|
QUOTE(Anchi @ Nov 7 2007, 02:58 PM) Haha mogla bih ja da se ugledam na njega pa da bar malo spremam takmicenja ove godine Tako sam i prosle godine rekla kao ima da se spremam na vreme, i onda desetak dana pred takmicenje shvatim da nemam vremena talk me about it anyway, da skeniram i kacim negde zadatke ili...??? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Stefan_chemist |
Nov 7 2007, 07:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
E, hvala ti, spas si!
Da, pa ja to odma' od 1. septembra. Tako sam uradio sa matematikom prosle godine, sve ono "ima vremena" pa kad sam shvatio da je takmicenje za nedelju dana.... P.S. Poslacu ti moj email (privatnom porukom). Edit: ......posto na sajtu nemas opciju da attachujes fajlove. This post has been edited by Stefan_chemist: Nov 7 2007, 07:20 PM -------------------- |
pyost |
Nov 7 2007, 07:25 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Stefan_chemist @ Nov 7 2007, 07:18 PM) Okaci na MG Forum... Eventually cu to da prebacim u PDF, pa da imam zadatke. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Stefan_chemist |
Nov 7 2007, 07:26 PM
|
Meni je svejedno, vi se dogovorite...
PS Sta ce tebi Pyoste zadaci za osmi...? This post has been edited by Stefan_chemist: Nov 7 2007, 07:26 PM -------------------- |
pyost |
Nov 7 2007, 07:27 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
You'll see
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Stefan_chemist |
Nov 7 2007, 07:29 PM
|
Oooookej...
-------------------- |
maxydelanoche |
Nov 7 2007, 08:17 PM
|
QUOTE PS Sta ce tebi Pyoste zadaci za osmi...? Ne znas ti pyosta na sta se on nameracio Anyway... Nasla sam zadatke iz osmog, ali samo republicka i savezna Yay, bila sam napredna, za mene su ona opstinska/okruzna bila prelaka Salu na stranu, potrazicu jos, ali... Kada se nesto jednom izgubi u mojoj sobi... Vezbaj iz Kaporove za osmi (izdavac Zmaj) i Krugova za drugi... i 2M! Doduse 2M moze da te saceka do Republickog... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nostradamus |
Nov 24 2007, 02:30 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Ah, ova danasnja omladina. Tek za republicko otvaraju M zbirku. Toga u moje vreme nije bilo...
-------------------- |
maxydelanoche |
Nov 24 2007, 02:29 PM
|
QUOTE(Nostradamus @ Nov 24 2007, 03:30 AM) Nemoj tako, ima danas omladine koja za opstinsko vezba iz Irodova. Svakako, ja ne pripadam tom delu omladine -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Šaban cepa matiš |
Jan 3 2008, 08:05 PM
|
Group: Blokirani Joined: 30-December 07 Member No.: 828 Status: Učenik MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Nov 24 2007, 02:29 PM) Nemoj tako, ima danas omladine koja za opstinsko vezba iz Irodova. Svakako, ja ne pripadam tom delu omladine Nema potrebe da se uči za opštinsko iz fizke uopšte trebaš samo da znaš formule a tek na republičkom dolaze lepi zadaci gde se ističe tvoje znanje fizke i razmišljanje Te zadatke ne možeš naći ni u jednoj zbirci ,jeste da te jebu u mozak ali tu je lepota -------------------- Ključ je u umerenosti...
Da imam 2 života oba bih dao tebi... Svima je život keva,a nekome je keva kurva... Ubi,zakolji da šiptar ne postoji!! |