Rep Kutak, hip hop mada faka
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Rep Kutak, hip hop mada faka
Kipar |
Nov 7 2008, 12:00 AM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
http://www.serbianunderground.com/index.ph...tart=0&limit=50
ovde mozete naci gomilu albuma afirmisanih i neafirmisanih izvidjaca , posto ne moze svako da slusha rep preporuci cu vam 2 albuma FTP - secash li se bebi dol - po naslovu mozete zakljuciti da se radi o sprdnji. FTPovci su ekipa sa nbga , tekstovi su im duhoviti , na neki cudan i uvrnut nacin , poslushajte , od gostiju sa njihovog albuma izdvoio bih proroka sa fruske gore/ skubi predstavlja Gazda Paju - funked up - gazda je po meni najbolji reper od novije skole. Album sadrzi 4 lagane pesme , sa veselim bitom , opustenom atmosverom. toplo preporucujem ova dva buma -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Neonkitza |
Nov 7 2008, 12:20 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
a kakvo je rep *****,to je najvece ***** ikada u istoriji muzike ;p
|
Hannibal Lecter |
Nov 7 2008, 12:22 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
agree
jk, ne slusam, bzvz mi, al nemam nista protiv toga iskreno... This post has been edited by Hannibal Lecter: Nov 7 2008, 12:23 AM -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Kipar |
Nov 7 2008, 12:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
rep nije muzika , admini bristie ovaj i prethodnih 2 posta , to je off , kada preslushate ona gore dva buma mozemo da pricamo da je nesto *****
This post has been edited by Kipar: Nov 7 2008, 12:25 AM -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
LoshMeeBre |
Nov 7 2008, 12:34 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Nina kao prvo ZNAM da imas peru deformeru na telefonu, a veca uvreda za muziku i ukus ne postoji...
Kao drugo molio bih ljude koji su culi govedinu, in da club i jos 2.5 pesme da ne seru o tome kako je rap muzika najvece sranje u istoriji jer ne znaju.. Ja ne serem da je metal sranje ja samo kazem da mi ne prija zvuk drljanja el gitare, pa opet i tako ima jako dobrih pesama.. Ako se stvarno razumes i kontas hip-hop ondak ok, daj argumente zasto jeste najgora muzika u istoriji i prestacu da slusam, brisem svih 70gb sa kompa.. Do tad ne seri -------------------- |
Hannibal Lecter |
Nov 7 2008, 12:46 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Da obrazlozim. Moj brat slusa samo hip hop/rap i to iskljucivo domaci, sto ce reci Marcelo, Ajs Nigrutin/Bad Copy, Struka, VIP, DeNiro i jos mnooogo toga. Uopste mi ne prija zvuk, ali uopste :/
Stranog se i nisam mnogo naslusao, tako da necu mnogo da filozofiram, kako god, postujem druge ukusue, ja licno ne gotivim... -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Djole |
Nov 7 2008, 10:22 AM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
QUOTE(Neonkitza @ Nov 7 2008, 01:20 AM) Khmturbofolkkhm. Mada je diskutabilno da li su i jedno i drugo vrste muzike uopste. Rep je vise... poruka, dok bi turbofolk bio nesto suprotno. -------------------- no future for you
|
SBS |
Nov 7 2008, 02:51 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Tako je rep je poruka, a ovo sranje što se emituje na MTVju NIJE REP, to je neko vnoGo što teži da bude hip hop, tipa 50cetn, Lil Wayne, Solja Boy, P.Diddy itd. itd. , realno zlatne godine stranog repa su bile od '88 do '93, jedino možda 2pac do '96 posle jakooooooo malo, i dobre grupe i reperi su imali izdanja koja su lošija od predhodnih, meni se jedno sviđa Eminem od ovih sadašnjih repera, Snoop se raspao, možda Jay Z
Naš rep je solidan, mada ima puno retarda koji se kurče ko kreteni, tipa Juce, najjjjjjjbolji je naravno Beogradski Sinikat , Nigrutina obožavam jer lepo sve(uključujući sebe) isproziva , pre je bilo dobrih grupa tipa CYA, VIP, Bad Copy, trenutno ima malo dobrih repera, skoro mi se svideo M.A.X., ima dobre rime i poruku Meni je omiljen politički i socijalni rep, jer daje neku poruku i kritikuje društvo , a najjjjjjjjjjviše mrzim ove koji repuju o tome koliko imaju love i koliko im je kurvi popušilo kurčeve(ako ih uopšte imaju) ako želite da čujete neki dobar rep odslušajte, bar po meni : Public Enemy - Fight the power, po nekim listama najbolja u istoriji repa 2pac - I don't give a ****, Thugz mansion, Hail Mary itd., ma sve njegovo je dobro Beogradski Sindikat - SVE , al ako bih nešto izdvojio to je : Niko ne može da zna, Duga je ulica, Povratak, Na bojnom polju, Ja u životu imam sve, Ljiga, Oni su i naravno Govedina itd., možda sam nešto zaboravio -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
maxydelanoche |
Nov 7 2008, 03:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
I Eminem se raspao... Na "Re up"-u od pesama koje on peva ne moze pola pesme dobre (kao ranijeee) da se sastavi i sad cu mozda da zvucim kao Kipar, ali o Eminemu mogu svima da vam solim pamet tako da ovo sto sam rekla stoji... Osim "I'm gone" one dve nove sa "Curtain call"-a isto su ****. Cisto sumnjam da ce on ikada vise napraviti album kao sto ih je imao dobrih...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
LoshMeeBre |
Nov 7 2008, 04:21 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Eo ovako.. Da i ja napisem ponesto.. Bar ovde mogu da serem koliko hocu
@maxy: Eminem se stvarno raspao.. On je na prva 2 albuma jedna licnost, a na druga 2 nova licnost.. Na prva 2 je bio surov, surov, groteskan i imao je poentu i to je bilo manje vise ok i zanimljivo i jedinstveno.. Od 3eg postaje mekan, a na 4om se skroz raspao.. Postao je neka mesavina conscious i hard core MCa i naravno kad spojis ta dva dobijes razblazenu limunadu.. Njaaah.. Niti je najbolji HC reper, niti je najbolji conscious raper niti je najbolji beli reper, ali misli da jeste.. I tu je njegov problem.. Ono sto mu priznajem je da se probio u mainstream sa nekim stvarima koji nisu bile sh.it @badza: baaaaadzo sto sam ti rezao 40gb muzike da bi ti idalje proglasavao Jay Z-a za najboljeg novijeg repera.. Nemo to da mi radis Elem zlatno doba je bilo od 88-93,94,95.. Tada je nastao gangsta rap koji je manje vise ubio veliki deo hiphop kuture i od rap-a napravio industriju.. Plus tada su poceli da smaraju ljude za copyrights za koriscene semplove u pesmama tako da se desavalo da ceo album povuku iz prodaje zbog nekog tamo sempla na jednoj pesmi. srecom 98/99 ponovo pocinje dalja evolucija hiphop-a, tzv new school alt rap (mos def, talib kweli, company flow, atmosphere, aesop rock, cyne, cannibal ox, rootsi (mada su oni stariji), slum village, dj shadow etc etc etc. ).. E badzo preslusaj njihove albume pa pricaj o novim ljudima @ljudi koji su rekli da rap nije muzika.. Ajde da se ne frljamo terminima.. HipHop se koristi kao izraz za subKulturu i za pokret u muzici.. Rap je deo hip hop muzike tj muzika.. Ne kontam to kao rap nije muzika nego poruka?? Svaka umetnost treba da ima poruku To sto su u rap-u jako vazni tekstovi (mada u danasnjim MTV sranjima i nisu), ne znaci da je sve u tekstu.. Necu da duzim posto sam i onako napisao previse, ali eo pustite neku pesmu od DJ Shadow-a, jednog od najpoznatijih new school DJeva HipHop-a i ko mi kaze da je to tehno ima da ga gadjam peglom jer nije.. A nema nijednu rec.. Sad kako je to poruka a nije muzika?? -------------------- |
SBS |
Nov 7 2008, 04:29 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Ja sam mislio na main stream, ne verujem da će neko od ljui koji ne sluša baš te repere kad pomisli na rep da se seti undergrounda, a od ovoga što si mi narezao sam za sada stigao da slušam Inmmrtal tehnique, PE, Wu Tang, Mos Def, Ice Cube. . .
i naravno da je rep muzika . . .ffs -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Kipar |
Nov 7 2008, 09:39 PM
|
QUOTE(SBS @ Nov 7 2008, 03:51 PM) Tako je rep je poruka, a ovo sranje što se emituje na MTVju NIJE REP, to je neko vnoGo što teži da bude hip hop, tipa 50cetn, Lil Wayne, Solja Boy, P.Diddy itd. itd. , realno zlatne godine stranog repa su bile od '88 do '93, jedino možda 2pac do '96 posle jakooooooo malo, i dobre grupe i reperi su imali izdanja koja su lošija od predhodnih, meni se jedno sviđa Eminem od ovih sadašnjih repera, Snoop se raspao, možda Jay Z Naš rep je solidan, mada ima puno retarda koji se kurče ko kreteni, tipa Juce, najjjjjjjbolji je naravno Beogradski Sinikat , Nigrutina obožavam jer lepo sve(uključujući sebe) isproziva , pre je bilo dobrih grupa tipa CYA, VIP, Bad Copy, trenutno ima malo dobrih repera, skoro mi se svideo M.A.X., ima dobre rime i poruku Meni je omiljen politički i socijalni rep, jer daje neku poruku i kritikuje društvo , a najjjjjjjjjjviše mrzim ove koji repuju o tome koliko imaju love i koliko im je kurvi popušilo kurčeve(ako ih uopšte imaju) ako želite da čujete neki dobar rep odslušajte, bar po meni : Public Enemy - Fight the power, po nekim listama najbolja u istoriji repa 2pac - I don't give a ****, Thugz mansion, Hail Mary itd., ma sve njegovo je dobro Beogradski Sindikat - SVE , al ako bih nešto izdvojio to je : Niko ne može da zna, Duga je ulica, Povratak, Na bojnom polju, Ja u životu imam sve, Ljiga, Oni su i naravno Govedina itd., možda sam nešto zaboravio ako izdvajash M.A.X.-a i flopa onda nemam reci. M.A.X. je solidan , flop je nikakav. -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Balder |
Nov 8 2008, 12:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Rep je poruka Ajde da se drogiramo, duvamo, jedemo govna i ne radimo nista u zivotu... ***** ih u poruku
Pero Deformero je parodija, a rap je... Ne znam, kao sto rekoste nije muzika... Ali je problem sto je i tekst u 95% slucajeva jedno veliko pro*****vanje... Tipa Kesh, Kolica, Shmekerica, i sl... Cast izuzecima sa nekim ok, socijalnim tekstovima, ali realno jako ih je malo... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Kipar |
Nov 8 2008, 12:37 PM
|
QUOTE(Balder @ Nov 8 2008, 01:19 PM) Rep je poruka Ajde da se drogiramo, duvamo, jedemo govna i ne radimo nista u zivotu... ***** ih u poruku Pero Deformero je parodija, a rap je... Ne znam, kao sto rekoste nije muzika... Ali je problem sto je i tekst u 95% slucajeva jedno veliko pro*****vanje... Tipa Kesh, Kolica, Shmekerica, i sl... Cast izuzecima sa nekim ok, socijalnim tekstovima, ali realno jako ih je malo... ovo je predrasuda , i otkud tebi prava da govorish tako o repu , isto kao kada ja kazem da su svi metalci satanisti! , ae poshtedi me ovakvih govana , ti shto si cuo 3 pesme pa mislish da mozes da diskutujesh. Decko ti si ogranicen sto se tice repa i ne znash o cemu pricas! otvorio sam temu da skines dva lbuma i kazes nesto o njima a ne o repu uopshte , JEBALE VAS PREDRASUDE U SVAKOM SMISLU NE SAMO STO SE TICE REPA , NEGO SVEGA -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
maxydelanoche |
Nov 8 2008, 01:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
poslednja recenica posta iznad... zar ti nisi onaj sa ooogromnim predrasudama prema homoseksualcima?
anyway, zaaaboga, ne mozete na osnovu nekoliko najpoznatijih rap pesmica koje su se vrtele na TV-u da kazete kakav je rap... btw btw, ja prestadoh da branim metalce da su satanisti otkad sam cula pesmu "Hells bells" -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kipar |
Nov 8 2008, 02:05 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Nov 8 2008, 02:25 PM) poslednja recenica posta iznad... zar ti nisi onaj sa ooogromnim predrasudama prema homoseksualcima? anyway, zaaaboga, ne mozete na osnovu nekoliko najpoznatijih rap pesmica koje su se vrtele na TV-u da kazete kakav je rap... btw btw, ja prestadoh da branim metalce da su satanisti otkad sam cula pesmu "Hells bells" dokazano je da homoseksualnost nastaje kao poremecaj lucenja hormona i ja se zalazem da ti ljudi trebaju da budu leceni , da im se pruzi sva neophodna nega. i necemo vishe o ovome postoje 'satanisti' ali nisu svi to je poenta price. kao sto nisu svi komerc , koa shto ne pricaju svi o drogama .... sto se tice repa -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Slovenatz |
Nov 8 2008, 02:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Posto sam se ( ne svojom voljom ) naslusao najgoreg komercijalnog repa mogu da kazem da mi 0.5$ smeta vise od narodnjaka.. Dobijam osip kad ga cujem.. Takodje i P.Diddy(ili daddy...whatever) i ostala kompanija.. Ako je rep i pusta se na MTV-u skoro sigurno je sranje.
Imam na kompu best of Cypress Hill, Public Enemy, Wu-Tang Clan.. I Govedinu by Beogradski SIndikat.. To je to valjda. @kipar: ili je genetski prouzrokovana i ne moze da se "leci".. This post has been edited by Slovenatz: Nov 8 2008, 02:22 PM -------------------- |
Balder |
Nov 8 2008, 02:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
1. Ne slusam metal, tako da me zabole sta pricas o njima
2. Uopste me ne zanima sta si ti okacio... Rekao sam cast izuzecima, mozda ima par grupa koje o tome ne "pevaju", ali ja govorim o 95% drugih, medju kojima su neke vec pomenute u ovom postu... I o onima koji nas muce svaki dan preko TV-a, radija i ostalog... Tako, da... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
^_NiN0_^ |
Nov 8 2008, 02:28 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Slovenatz @ Nov 8 2008, 03:21 PM) Posto sam se ( ne svojom voljom ) naslusao najgoreg komercijalnog repa mogu da kazem da mi 0.5$ smeta vise od narodnjaka.. Dobijam osip kad ga cujem.. Takodje i P.Diddy(ili daddy...whatever) i ostala kompanija.. Ako je rep i pusta se na MTV-u skoro sigurno je sranje. Imam na kompu best of Cypress Hill, Public Enemy, Wu-Tang Clan.. I Govedinu by Beogradski SIndikat.. To je to valjda. @kipar: ili je genetski prouzrokovana i ne moze da se "leci".. 05 евра није реп ... бар не по мени. Није ни хип хоп ... није ништа заправо. Једино Еминем што вреди нешто на МТВ-ју ... -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Slovenatz |
Nov 8 2008, 02:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Dve pesme mozda...
-------------------- |