Upis U 8 Razre Mga
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Upis U 8 Razre Mga
Luka Filipovic |
Jun 3 2011, 09:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-June 11 Member No.: 1.362 Status: Van MGa Ime i prezime: Luka Filipovic Škola/Razred: OS "Vuk Karadzic" 7 razred |
Pozdrav svima,
Saznao sam da je moguce upisati MG u 8 razred... Volim i znam (znam bolje od mojih vrsnjaka u mojoj skoli) matematiku,fiziku i informatiku (informatiku najvise ) Pa bih imao dva pitanja: 1.Koliko su bitna takmicenja za upis u 8 razred? (ja sam dosad imao samo 100 poena na gradskom takmicenju iz matematike u 4 razredu ) 2.Kakvi su zadaci na prijemnom? This post has been edited by Luka Filipovic: Jun 3 2011, 09:15 PM |
pyost |
Jun 4 2011, 08:37 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ako nije nista menjano, u MG moze da se upise u sedmom i u prvom razredu - u nekom drugom trenutku mozes da se prebacis, ali ja mislim da je bolje da sacekas godinu dana i lepo se spremis za upis u prvi razred.
Sto se tice zadataka i takmicenja, mogu da ti kazem kako stoje stvari za prvi razred. Od takmicenja je bitno samo drzavno iz matematike u osmom razredu, a zadaci nisu teski, ako ti vec dobro ide matematika. Postoji Ognjanoviceva zbirka za pripremu koja pokriva sve sto je potrebno za prijemni, i nju svi koriste. P.S. Ides u Vuk Karadzic u Beogradu? -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Luka Filipovic |
Jun 4 2011, 09:34 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-June 11 Member No.: 1.362 Status: Van MGa Ime i prezime: Luka Filipovic Škola/Razred: OS "Vuk Karadzic" 7 razred |
Hvala na odgovoru
Koji je pun naziv te zbirke? Idem u Vuk Karadzic u Sremcici This post has been edited by Luka Filipovic: Jun 4 2011, 10:02 AM |
fionelina |
Jun 4 2011, 11:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-June 10 Member No.: 1.251 Status: Učenik MGa |
Matematika 10+ od Srdjana Ognjanovica..
(tako zvala pre 2 god..) |