Kakvu muziku volite, sta slusate?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kakvu muziku volite, sta slusate?
^_NiN0_^ |
Jan 18 2008, 02:45 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Odlucis se za ono sto ti last.fm kaze ... on zna najbolje ...
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
maxydelanoche |
Jan 18 2008, 08:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
a svi korisnici MGF-a koriste Last.fm pa je to zaista jednostavno... Oh, kako mi nije ranije palo na pamet...
Priznaj da je bolje bilo multiselect! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
LoshMeeBre |
Jan 18 2008, 11:30 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
E i ko ce da mi objasni razliku izmedju hip-hop muzike i rap-a.. Bas me interesuje.. Da znam sta ja to ustvari slusam..
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 18 2008, 11:54 PM
|
http://www.google.com/search?hl=en&q=diffe...G=Google+Search
Cisto da ne bih ja objasnjavala i objasnjavala i... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
LoshMeeBre |
Jan 19 2008, 12:08 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Onaj prvi sajt (http://ask.yahoo.com/20030325.html) je cista prica u prazno koja ne znaci nista..
Hip-Hop se sastoji od MCinga, DJinga, breakdance-a i graffita. Sad Hip Hop muzika se zadrzava na prva 2 dela. Znaci MCing i DJing. A MCiji RAP-uju. Oni ne hip-hop-uju nego repuju.. Tako da rap muzika JESTE hip-hop. Sad to sto se u poslednje vreme sa komrcijalizacijom hop-a, MC pretvorio u repera, to je druga prica. Ali ako hoces da razlikujes komerc rep od ostalog, to je mainstream i underground, a ne rap i hip-hop. Ovo ne serem ja. Velika vecina underground repera (ili MCija tacnije) koristi podjednako izraze Hip-Hop i Rap. Jedino ih razdvajaju kada hoce da naglase razliku izmedju mainstream i undergrounda (tipa: 'this is real hip-hop before it became rap'). Tako da rap i hip-hop nissu dva razlicita muzicka pravca, ma koliko to kriticari voleli da dopisuju.. Valjda su artisti oni koji se pitaju.. " More recently, "rap" has been used to describe the aggressive, mass-market produced music of Nas or Eminem. But, as one online encyclopedia points out, "Not all music that has rapping in it, however, is actually rap music, and not all hip-hop music has rapping in it." Artists like Jurassic 5 and De La Soul typify hip-hop music, which is generally more multi-instrumented and less in-your-face." Ovo je IZUZETNO glup i supalj pasus -------------------- |
Slovenatz |
Jan 19 2008, 12:16 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ali mara je koristila google, a google je uvek u pravu
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 19 2008, 02:05 AM
|
QUOTE Ask any two artists, fans, or other assorted members of the rap/hip-hop community to explain the precise difference between the two terms, and odds are you'll get different answers. Even so, most would probably agree that rap describes a type of music while hip-hop refers to a cultural phenomenon that includes graffiti, breakdancing, and fashion in addition to music -- or as rapper cum social theorist KRS-One says, "Rap is something you do, hip-hop is something you live." Musically, the only difference between the two is that rap always contains the vocal element of rhythmically spoken rhymes while hip-hop can be purely instrumental in nature. Ovo je po meni sasvim ok... I otprilike sve sto sam i ja mislila. http://guide.real.com/dir/music/rap_hip_hop.html -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
^_NiN0_^ |
Jan 19 2008, 02:39 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(LoshMeeBre @ Jan 19 2008, 12:30 AM) E i ko ce da mi objasni razliku izmedju hip-hop muzike i rap-a.. Bas me interesuje.. Da znam sta ja to ustvari slusam.. Hip-hop - Quick Access Program Rap - Random Access Program -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
maxydelanoche |
Jan 19 2008, 03:18 AM
|
Heap Internet Process - House Opposite Program... tako nesto, odakle ti quick access program za hip-hop za rap je pun pogodak
BTW, ja u sustini ne razlikujem rock, metal i punk, tako daaa... Zasto je uopste vazno razlikovati vrste muzike? Slusas sve sto ti se dopada... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Eli0t |
Jan 19 2008, 09:38 AM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE BTW, ja u sustini ne razlikujem rock, metal i punk, tako daaa... Err.. Nvm |
Iva |
Jan 19 2008, 10:05 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Zašto razlikovati? Recimo, da ne bi otišla u neki birc gde će biti onoga što ti ne voliš. Mene to uvek živcira.. Mislila sam da mogu poneti nešto tipa Rihanna, ali nakon 20min u takvom mestu već se mislim koga bih prvog ubila . Isto kao moja prija koja ne može niti 5 minuta ostati na rock ili metal svirci.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
LoshMeeBre |
Jan 19 2008, 11:08 AM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Jan 19 2008, 02:05 AM) Ask any two artists, fans, or other assorted members of the rap/hip-hop community to explain the precise difference between the two terms, and odds are you'll get different answers. Even so, most would probably agree that rap describes a type of music while hip-hop refers to a cultural phenomenon that includes graffiti, breakdancing, and fashion in addition to music -- or as rapper cum social theorist KRS-One says, "Rap is something you do, hip-hop is something you live." Musically, the only difference between the two is that rap always contains the vocal element of rhythmically spoken rhymes while hip-hop can be purely instrumental in nature. Evo sta jos kaze krs-one (knowledge reigns supreme over nearly everyone - pogledaj moj baner dole) 'This is the difference between MC'ing and rap Rappers spit rhymes that are mostly illegal, MC's spit rhymes to uplift they people ' Tj. to ti je razlika izmedju mainstream-a i undergrounda. Tacno je da hip-hop moze da bude cist instrumental (DJ Shadow, J Dilla, DR. Octagon..), ali ako hoces precizno kritika je i za to izbacila termin TRIP-HOP, koji svi artisti odbacuju i za sebe kazu da su hip-hop.. Ne znam, ja ne razdvajam hip-hop i rap (s tim sto je tacniji termin hip-hop). Evo u ovom poll-u se nije pravila razlika izmedju death metala i gothic metala, pa ne vidim zasto bi se pravila tako suptilna razlika This post has been edited by LoshMeeBre: Jan 19 2008, 11:26 AM -------------------- |
Iva |
Jan 19 2008, 11:22 AM
|
Između death i gothic metala i nije neka suptilna razlika .
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
LoshMeeBre |
Jan 19 2008, 11:25 AM
|
QUOTE(Iva @ Jan 19 2008, 11:22 AM) u mom postu fali zarez posle metala. Mislio sam suptilna razlika izmedju rap-a i hop-a -------------------- |
Iva |
Jan 19 2008, 05:38 PM
|
Nesporazum
|
maxydelanoche |
Jan 21 2008, 01:19 AM
|
QUOTE(Eli0t @ Jan 19 2008, 10:38 AM) Hey, pricas sa osobom koja ne razlikuje visoko ce i skripu automobilskih guma... Elem, tek sam sada izvalila da su stavili hip-hop i rap... Ko je bre uopste otvorio poll? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
c1k4_ml3kc3 |
Jan 21 2008, 02:15 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Cudo to kako neko ne deli Rap i Hip Hop. Jedno je muzicki pravac dok je drugo kultura muzickog pravca. razlika je cak i ocigledna, no nebitno.
Ovo je slicno kao i s metal muzkom - za nekoga je punk, rock, metal jedno te isto. Metal ima svoje grane : doom metal, heavy metal, Sweet metal, power metal, Nu metal, trash metal, acid metal, screamo metal, death metal... Par pravih METAL bendova koje mogu da izdvojim su mozda jedino Dimmu Borgir i Arch Enemy. Black Sabbath, pogotovo! Power Metal su Nightwish i Sonata Arctica, Heavy Metal su Iron Maiden i Helloween, Nu Metal su System of a Down i Slipknot, Sweet Metal su Within Temptation i sl...ostali nisu vredni pomena zato shto dreche k'o orkovi... -------------------- |
LoshMeeBre |
Jan 21 2008, 02:13 PM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jan 21 2008, 02:15 AM) Cudo to kako neko ne deli Rap i Hip Hop. Jedno je muzicki pravac dok je drugo kultura muzickog pravca. razlika je cak i ocigledna, no nebitno. Receno jos na pocetku. Bilo je pitanje da li se Hip-Hop muzika i rap muzika razlikuju.. elem,kom pravcu pripada Rage Against The Machine?? -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 21 2008, 02:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Hm. Ne bih znao ali recimo da je to u pitanju experimental rock
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 21 2008, 05:04 PM
|
Ja ne znam kako vi razlikujete sve te vrste metala naprimer. Ali najozbiljnije koja vrste muzike su Ajsbrn? ^^ Mislim, po cemu razlikujete ? Ja jedino razlikujem pesme po raspolozenju u kome mi odgovara da ih slusam
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.