Diplomatija
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Diplomatija
Balder |
Sep 28 2009, 10:57 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
@Neonkica: Imas vise jedinica, nemoj da se bunis. Cut' tu!
@Ostali: Ok, posto se ne secam da li sam eksplicitno rek'o; Teritorije sa kruzicima su resursni centri! Za njih dobijate jedinice na kraju godine (posle jesenjeg poteza) i oni su Victory poeni! -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
OGIxD |
Sep 28 2009, 01:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Imam pitanje oko pravila ne znam dal si to napisao ali gde dobijamo nove jedinice? Na zauzetim resursnim centrima ili gde mi odaberemo?
|
Balder |
Sep 28 2009, 02:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Na bilo kom resursnom centru (koji vec nema jedinicu na sebi, jer je dozvoljena jedna jedinica po teritoriji). To cu malo bolje objasniti sutrasnjom mapom. U sustini, ujutru pocinje nova 1901. godina, s njom cete moci za svaku novu resursnu provinciju da napravite jednu novu jedinicu... A zatim i njoj dajete komandu...
Znaci sutrasnje komande ce vam biti: Nova Pesadija [TRIESTE]. Pesadija [TRIESTE] se krece u [SERBIA] (npr.) Ako na kraju godine imate vise jedinica nego resursnih provincija, morate da unistite toliko broj jedinica. Kod pravljenja brodova pravite na vodi pored provincije koja je resursna -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
username |
Oct 2 2009, 12:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
Nova flota [EAST MEDITERRANEAN] /Nemas dovoljno res. centara
imam res. centar u [SMYRNA] |
Balder |
Oct 2 2009, 01:24 PM
|
Nemas dovoljno resursnih centara... Tj. Ti si imao pre ovog poteza 7 resursnih centara, a to je trebalo da ti bude 8-ma jedinica... (ili ja negde gresim, ali 10 puta sam brojao )
Znaci; da si imao dovoljno resursnih centara, mogao bi tu da napravis (iz Smirne)... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
username |
Oct 2 2009, 03:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
u pravu si, nisam brojao flotu
|
username |
Oct 4 2009, 08:08 AM
|
sto se tice proslog poteza - italija je trebala da unisti jednu svoju jedinicu
|
Slovenatz |
Oct 4 2009, 09:37 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Za pocetak poslao sam
Armija [BREST ] u [PICARDY] a ti si ispraznio pariz Oo Armija [LONDON] u [BELGIUM] /Neuspesno; 1:2 Kako je neuspesno pored dve flote Oo This post has been edited by Slovenatz: Oct 4 2009, 09:43 AM -------------------- |
Balder |
Oct 4 2009, 09:47 AM
|
Ok, izvinjavam se...
Racunajte da je armija u Parizu, a ne u Brestu... Sto se tice ovog drugog, sledeci put daj support sa ta dva broda, pa mozda i bude 3:2 -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Slovenatz |
Oct 4 2009, 10:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
... Cek, sad zajebavas?
-------------------- |
Balder |
Oct 4 2009, 10:17 AM
|
Sto zajebavam?! Nisi dao support, nemas support...
Ne znam da li citas sta ostali rade, ali primetices da i ostali daju support u napadu, odbrani i sl... Ni kod koga ne moram da pretpostavljam sta je on zeleo da uradi... Niti zelim to da radim, jer nije bas po pravilima... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Slovenatz |
Oct 4 2009, 12:19 PM
|
Slobodno me obrisi sa mape.
-------------------- |
Neonkitza |
Oct 4 2009, 01:07 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
jbt slovenatz -.-
|
Slovenatz |
Oct 4 2009, 02:40 PM
|
sta? failujem u igri, samo se dzabe nerviram. Uspeo sam u negde 75% poteza da se nekako s*****.
-------------------- |
VIP <3 |
Oct 4 2009, 02:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
slovenatz, pa lepo ti kaze danko, sto se ljutis odmah?
-------------------- Opsti kriminal. |
VIP <3 |
Oct 4 2009, 02:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
italija ne daje komande
-------------------- Opsti kriminal. |
username |
Oct 4 2009, 03:20 PM
|
izaberi sad neku teritoriju
|
username |
Oct 4 2009, 05:10 PM
|
ajde odlucite sta cete da uradite sa italijom (unistavanje jedne jedinice) i engleskom (briasanje s mape) da mogu da posaljem naredbe
This post has been edited by username: Oct 4 2009, 05:10 PM |
Neonkitza |
Oct 4 2009, 05:24 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ne brise se engleska (armija je u parizu a ne u brestu)
a danko ce italiji skinuti random jedinicu kraj |
username |
Oct 4 2009, 05:27 PM
|
a mozemo i da glasamo
medjutim bitno mi je koja ce jedinica da se ukloni posto mi od toga i zavisi sta cu da uradim This post has been edited by username: Oct 4 2009, 05:47 PM |