Voznja
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Voznja
maxydelanoche |
Dec 1 2009, 09:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ni meni evo sad sam po drugi put procitala tu vest i samo mi se jos vise zgadio the system celokupni... no dobro, ja bar treba jos samo da se upoznam sa tih par novih pravila u voznji kada stupe na snagu
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Slovenatz |
Dec 1 2009, 10:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
**** the system!
-------------------- |
LoshMeeBre |
Dec 2 2009, 07:02 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(Slovenatz @ Dec 1 2009, 07:39 PM) Bolje da okacimo slike Boze.. Znas da on ima fanove na face-u? -------------------- |
pyost |
Dec 2 2009, 07:21 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
I bet he didn't know that
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Dec 2 2009, 09:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Popularan je u krugova zrelih ljudi koji vole da razmenjuju slike dece zarad proucavanja ljudske lepote?
-------------------- |
Neonkitza |
Dec 2 2009, 11:03 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
u u u !!!ja imam lepu sliku pjosta ^^
|
pyost |
Dec 7 2009, 12:30 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Izvodi iz sâmog zakona su uvek najbolji... Koliko sam ja shvatio, oni koji su upisali voznju do 10.12. i dalje polazu po starom zakonu, ali ipak dobijaju probnu dozvolu kada polazu. A sta je probna dozvola?
QUOTE Лицу које испуњава све услове за управљање возилом B категорије, а није навршило 18 година живота издаће се пробна возачка дозвола кад наврши 17 година, са роком важења од једне године. Пробна возачка дозвола се може користи само у Републици Србији. Возач који има пробну возачку дозволу B категорије не сме да започне и управља возилом без надзора лица у возилу које има возачку дозволу B категорије у трајању од најмање пет година. Возач који има пробну возачку дозволу не сме да управља моторним возилом у периоду од 23,00 до 5,00 сати, користи телефон и друга средства за комуникацију за време вожње. Возач који има пробну возачку дозволу се не сме кретати брзином већом од 90% од брзине која је дозвољена на делу пута којим се креће. Лице које врши надзор дужно је да се стара да возач возилом управља на безбедан начин и у складу са прописима. Моторно возило, којим управља возач који има пробну возачку дозволу, мора бити означено посебном ознаком "P“, која мора бити на видљивом месту са предње и задње стране возила. Пробна возачка дозвола ће се издати и лицу које је навршило 18 година, које први пут стиче право на управљање моторним возилима "B“ категорије. На ово лице примењују се одредбе прописане у ст. 2, 4, 5. и 7. овог члана. Пробна возачка дозвола за лица из става 8. овог члана издаје се са роком важења од једне године. Ili jednostavnije - ko polozi, dobija probnu dozvolu (na godinu dana) sa sledecim ogranicenjima:
Ono koji poloze, a imaju 17 godina, takodje mogu da dobiju dozvolu, ali kola mogu da voze samo uz nadzor osobe koja ima dozvolu B kategorije barem pet godina. Bedak za vas -------------------- Baby, it's a violent world.
Eli0t |
Dec 7 2009, 12:59 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Mene interesuje koja to vozila spadaju u V kategoriju?
|
pyost |
Dec 7 2009, 01:12 PM
|
To nije V, to je B... Mesaju cirilicu i latinicu
АМ - Мопеди, лаки трицикли или лаки четвороцикли, A1 - Мотоцикли чија радна запремина мотора није већа 125 см и снаге мотора до 11 kW чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,1 kW/kg и тешки трицикли чија снага мотора не прелази 15 kW, А2 - Мотоцикли чија снага мотора није већа од 35kW и чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,2 kW/kg, А - Мотоцикли и тешки трицикли чија снага мотора прелази 15 kW, В1 - Тешки четвороцикли, B - Моторна возила, осим возила категорије А, А1, А2, АМ, F и М, чија највећа дозвољена маса није већа од 3.500kg и која немају више од осам места за седење не рачунајући седиште за возача, BЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији В, највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, а није већа од 3.500 kg, C1- Моторна возила, осим возила категорије А, А1, А2, АМ, F, М, В, D и D1, чија је највећа дозвољена маса већа од 3.500 kg, а није већа од 7.500 kg, C1Е - Скуп возила чије вучно возило спада у категорију C1, а највећа дозвољена маса прикључног возила прелази 750 kg и највећа дозвољена маса скупа не прелази 12.000 kg, као и скуп возила чије вучно возило спада у категорију В, а највећа дозвољена маса прикључног возила прелази 3.500 kg и највећа дозвољена маса скупа возила не прелази 12.000 kg, C - Моторна возила, осим категорије А, А1, А2, АМ, F, М, В, D и D1, чија је највећа дозвољена маса већа од 3.500 kg, CЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији C, а највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, D1 - Моторна возила за превоз лица, која осим седишта за возача имају више од осам, а највише 16 седишта и чија максимална дужина не прелази осам метара, D1E - Скуп возила чије вучно возило припада категорији D1, а највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, D - Моторна возила за превоз лица, која осим седишта за возача имају више од осам седишта, DЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији D, а највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, F - Трактори са или без прикључних возила и радне машине, М - Мотокултиватор. M FTW! \m/ -------------------- Baby, it's a violent world.
Eli0t |
Dec 7 2009, 04:07 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE To nije V, to je B... Mesaju cirilicu i latinicu Znam Lol @ motokultivator |
Djole |
Dec 9 2009, 10:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Meni je najveci lol sto ako dobijes c dobijes i b
Zato jaksa ide da vozi kamion Inace meni je ostalo jos 15 casova i ako je ovako stvarno, onda dojaja, ja sam se najvise brinuo da cu morati da vucem sa sobom nekog ko vozi duze vreme. Ali sam generalno za ovaj zakon... ljudi previse divlje voze u Srbiji. -------------------- no future for you
|
maxydelanoche |
Dec 9 2009, 10:35 PM
|
Evo bas cemo da vidimo da li ce ljudi od sutra da imaju ukljucena svetla i po danu, da ne pricaju mobilnim, postuju debilna ogranicenja brzine etc... Gledam danas bas, zaboga, ogranicenje na Zrenjaninskom (put od Pancevackog mosta koji nije Pancevacki put ) je 60. E pa, po nepisanom dodatnom pravilu, to ogranicenje vazi za desnu traku, u levoj nema ogranicenja bas jedva cekam da vidim da se neki zakon u Srbiji primeni
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Dec 9 2009, 11:20 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
pa teze je voziti c,nego b i ako naucis c,zaista naucis b
|
Djole |
Dec 9 2009, 11:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Za prvo se slazem, za drugo ne. Totalno drugacije idu brzine i sve..
-------------------- no future for you
|
Slovenatz |
Dec 10 2009, 10:11 AM
|
Djole ti se zbog svog attention span-a sapletes na ravnome. Sta ces tek da radis u kolima
This post has been edited by Slovenatz: Dec 10 2009, 10:12 AM -------------------- |
maxydelanoche |
Dec 10 2009, 05:39 PM
|
http://www.24sata.rs/specijal.php?id=65330
Detaljni prikaz pravila po novom zakonu. Nije mi bas najjasnije "7 poena: Vožnja brzinom koja je od 51 do 70 kilometara na sat veća od dozvoljene, ", zar se po starom zakonu nije oduzimala dozvola za vise od 30 na cas od dozovljene? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Dec 10 2009, 06:20 PM
|
nije...
|
Slovenatz |
Dec 10 2009, 08:14 PM
|
To je uglavnom za autoput I guess. Ko vozi 50km/h brze nego sto sme u gradu ce najverovatnije da izgubi mnogo vise.
-------------------- |
maxydelanoche |
Dec 11 2009, 12:59 AM
|
QUOTE(Neonkitza @ Dec 10 2009, 07:20 PM) Iskopah sad na nekom forumu izvod iz zakona starog: QUOTE Kazniće se... 4) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 km na čas veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za više od 50 km na čas veća od dozvoljene brzine (član 46 i član 48 st. 1 i 2); stav 2 Za prekršaj iz tač. 2, 3, 4, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 27, 28, 36 i 37 stav 1 ovog člana vozaču ili vozaču instruktoru će se uz kaznu izreći i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri meseca do jedne godine a i za druge prekršaje iz tog stava ta mera se može izreći u istom trajanju. ukratko, da, oduzimala se dozvola na tri meseca ako se prekoraci vise od 30 na cas u naselju. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Dec 11 2009, 08:57 AM
|
u jbt...ona mi je jasno sta se desilo caletu
|