MG Riddle Se Obnavlja, Nov dizajn i struktura
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
MG Riddle Se Obnavlja, Nov dizajn i struktura
pyost |
Aug 1 2007, 06:47 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Kojim tacno?
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Aug 1 2007, 09:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Onaj 64! Nasao sam onaj kod u source-u (64-bitni je, ima = na kraju kao svi takvi)! I kakve veze onda imaju one tri 5-bitne grupe sa tim ? Pretrazio sam citav net i nisam nasao nista sto se poklapa sa tim osim ID-ova kineskih elektronskih kola !
-------------------- |
_Witch_ |
Aug 1 2007, 09:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-July 07 From: Grimmauld Place Member No.: 559 Status: Van MGa Ime i prezime: Milica Radovanovic Škola/Razred: Gimnazija/ III3 |
|
pyost |
Aug 1 2007, 10:38 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(NeverMore21 @ Aug 1 2007, 10:49 PM) Onaj 64! Nasao sam onaj kod u source-u (64-bitni je, ima = na kraju kao svi takvi)! I kakve veze onda imaju one tri 5-bitne grupe sa tim ? Pretrazio sam citav net i nisam nasao nista sto se poklapa sa tim osim ID-ova kineskih elektronskih kola ! Ne znam ni sam kako se resava -------------------- Baby, it's a violent world.
calamity |
Aug 1 2007, 10:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Dok ne dodje MG Riddle, evo zanimacije www.hack.net
Koliko vidim, niko ziv nije stigao dalje od 2. nivoa, ja za prvi nasla resenje na netu i mnogo sam se odusevila, a za 2. nemam pojma na koju stranu da gledam This post has been edited by calamity: Aug 1 2007, 10:56 PM |
Eli0t |
Aug 1 2007, 10:56 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(NeverMore21 @ Aug 1 2007, 09:49 PM) Onaj 64! Nasao sam onaj kod u source-u (64-bitni je, ima = na kraju kao svi takvi)! I kakve veze onda imaju one tri 5-bitne grupe sa tim ? Pretrazio sam citav net i nisam nasao nista sto se poklapa sa tim osim ID-ova kineskih elektronskih kola ! Heh, taj zadatak sam ja smislio Ako hoces hint, moraces da mi posaljes ono za brisanje index.dat fajlova sto sam ti trazio pre par nedelja |
Neonkitza |
Aug 2 2007, 10:21 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ae postujte resenja za sve nivoe...plz ;( kad ionako vec gotovo...
|
_Witch_ |
Aug 2 2007, 10:36 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-July 07 From: Grimmauld Place Member No.: 559 Status: Van MGa Ime i prezime: Milica Radovanovic Škola/Razred: Gimnazija/ III3 |
|
pyost |
Aug 2 2007, 10:46 AM
|
QUOTE(Neonkitza @ Aug 2 2007, 11:21 AM) -------------------- Baby, it's a violent world.
Neonkitza |
Aug 2 2007, 10:55 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
blahz ;p interesuje me...
|
pyost |
Aug 2 2007, 11:07 AM
|
Pazi, mogu da ti dam lozinke onih nivoa koji imaju nalupana slova i brojeve, jer cemo to menjati
^_NiN0_^ |
Aug 2 2007, 12:20 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(calamity @ Aug 1 2007, 11:55 PM) Dok ne dodje MG Riddle, evo zanimacije www.hack.net Koliko vidim, niko ziv nije stigao dalje od 2. nivoa, ja za prvi nasla resenje na netu i mnogo sam se odusevila, a za 2. nemam pojma na koju stranu da gledam A mozes da mi posaljes resenje prvog na PM nemam pojma ni sta treba -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
calamity |
Aug 2 2007, 01:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
moze Poslato
|
NeverMore21 |
Aug 2 2007, 01:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(Eli0t @ Aug 1 2007, 10:56 PM) Heh, taj zadatak sam ja smislio Ako hoces hint, moraces da mi posaljes ono za brisanje index.dat fajlova sto sam ti trazio pre par nedelja Pa sto ne trazis ! Fora je u tome da iskljucis explorer.exe pre brisanja fajla! Proceduru za brisanje imas, a sad cu da ti postujem funkciju za ubijanje procesa: CODE {Za Windows 9x/ME/2000/XP } uses Tlhelp32; function KillTask(ExeFileName: string): Integer; const PROCESS_TERMINATE = $0001; var ContinueLoop: BOOL; FSnapshotHandle: THandle; FProcessEntry32: TProcessEntry32; begin Result := 0; FSnapshotHandle := CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0); FProcessEntry32.dwSize := SizeOf(FProcessEntry32); ContinueLoop := Process32First(FSnapshotHandle, FProcessEntry32); while Integer(ContinueLoop) <> 0 do begin if ((UpperCase(ExtractFileName(FProcessEntry32.szExeFile)) = UpperCase(ExeFileName)) or (UpperCase(FProcessEntry32.szExeFile) = UpperCase(ExeFileName))) then Result := Integer(TerminateProcess( OpenProcess(PROCESS_TERMINATE, BOOL(0), FProcessEntry32.th32ProcessID), 0)); ContinueLoop := Process32Next(FSnapshotHandle, FProcessEntry32); end; CloseHandle(FSnapshotHandle); end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin KillTask('notepad.exe'); end; { Za Windows NT/2000/XP } procedure KillProcess(hWindowHandle: HWND); var hprocessID: INTEGER; processHandle: THandle; DWResult: DWORD; begin SendMessageTimeout(hWindowHandle, WM_CLOSE, 0, 0, SMTO_ABORTIFHUNG or SMTO_NORMAL, 5000, DWResult); if isWindow(hWindowHandle) then begin // PostMessage(hWindowHandle, WM_QUIT, 0, 0); // dobijanje identifikatora procesa u Windowsu GetWindowThreadProcessID(hWindowHandle, @hprocessID); if hprocessID <> 0 then begin // Otkrivanje hendla procesa processHandle := OpenProcess(PROCESS_TERMINATE or PROCESS_QUERY_INFORMATION, False, hprocessID); if processHandle <> 0 then begin // Ubijanje procesa TerminateProcess(processHandle, 0); CloseHandle(ProcessHandle); end; end; end; end; // primer korišćenja… procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); begin KillProcess(FindWindow('notepad',nil)); end; Kad izbrises index.dat samo ponovo startuj explorer.exe preko WinExec funkcije i to ti je to ! Ajde sad hint !!! -------------------- |
^_NiN0_^ |
Aug 2 2007, 02:10 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(calamity @ Aug 2 2007, 02:01 PM) Video, sam i poslao sam ti novi P. Hvala jos jednom. Nego ona igra je prebolesna drugi zad je najbolesniji ikada ... jel ono neko presao? -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Neonkitza |
Aug 2 2007, 03:58 PM
|
kako mislis resenja?bas mene briga za resenja..ali fino je kad ni vi ne znate kako se prelazi ;p samo hocu da vidim sta treba dalje u mom nivou...
|
pyost |
Aug 2 2007, 04:07 PM
|
Naravno da znamo kako se prelaze svi nivoi A ti neces dobiti nikakve informacije
Eli0t |
Aug 2 2007, 04:30 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
|
calamity |
Aug 2 2007, 06:08 PM
|
@Ljuba
Ja zaista vise ne znam sta da pokusavam This post has been edited by calamity: Aug 2 2007, 06:08 PM |
NeverMore21 |
Aug 2 2007, 07:39 PM
|
QUOTE(Eli0t @ Aug 2 2007, 04:30 PM) :@ Eliote, nemoJ da me nerviras, sad ti necu reci kako da brises skrivene fajlove (kao index.dat) ! -------------------- |