Okruzno Takmicenje Iz Fizike, 2006/2007
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Okruzno Takmicenje Iz Fizike, 2006/2007
^_NiN0_^ |
Mar 11 2007, 12:23 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Koliko ste se spremali ? Sta mislite , kako cete uraditi ?
Ja sam se spremao manje nego prosle godine, ali mislim da cu proci , mislim ... Ova tema ce za sada biti zakljucana, i molim nekoga od admina da je zvanicno otkljuca u utorak-sredu :lol2: This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 11 2007, 12:25 PM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Mar 11 2007, 01:42 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nek bude otkljucana, pa ako krene spam ->
Ja sam provezbao dosta zadataka, sto iz zbirke sto sa starih takmicenja, i jos intezivnije cu da radim ove nedelje, tako da ocekujem prolazak na republicko -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Anchi |
Mar 11 2007, 02:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Ja bas i nisam stigla mnogo.. Posvetila sam se matematici ove godine... Ove nedelje cu malo vise da radim, pa sta bude...
Jel se uopste zna gde je republicko? Da znam vredi li se truditi.. |
^_NiN0_^ |
Mar 11 2007, 02:52 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ako bude spama ...
Nego, bas bih voleo da prodjem ove godine. Nisam puno vezbao, ali nije to najvaznije -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Anchi |
Mar 11 2007, 02:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Samo da nam ne daju optiku iz osmog... To se nista ne secam.. I one struje...
|
pyost |
Mar 11 2007, 03:03 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Sta god da daju, bice LAKO! Samo naucite formule
-------------------- Baby, it's a violent world.
Anchi |
Mar 11 2007, 03:27 PM
|
Ma da.. To iz prethodnog razreda ne bude tesko.. Bar nije bilo prosle..
A sad sam uradila dosta zadataka sad iz 1M za pismeni.. Valjda ce biti dovoljno.. |
Iva |
Mar 11 2007, 04:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ja nisam nista vezbala kod kuce, mozda 3 zadatka u skoli (vezana za takmicenje). Moram da priznam da sam jedan resila iz prve..
Iskreno, ni ne nameravam da vezbam previse. Profesorica me je, kao sto ranije rekoh, ispalila vec 2 puta. Ja sam njoj dala da vidi 1M, a ne ona meni.. mada to ni nije toliko bitno. Kad bolje razmislim, ja iskreno ni ne zelim da prodjem mozda jer cu se tek onda morati pripremati za takmicenje.. a ni ovako ne stizem.. a moram i hemiju.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Mar 12 2007, 11:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Joj, ja sada idem da vezbam, pa dok ne zaspim! Tacnije, u Petnici sam sada, tako da danju ne mogui da vezbam => noci su duge! Mada nisam sigurna da cu spremiti kao sto sam ranije spremala... Ali vazno je uzivati, a ovde gde sam sada - uzivam (Pyoste, )!
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Mar 13 2007, 01:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ja sam stvarno vebala dosta (kao i svih ranijih godina)... :S Samo sto, otkako sam ovde (u Petnici, PYOSTE) i nisam bas mnogo radila....ali dobro....:S
Nece biti tesko, zar ne? -------------------- Opsti kriminal. |
Iva |
Mar 13 2007, 07:15 AM
|
Ja postajem polako sve sigurnija u to da cu se zesce izblamirati.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Mar 13 2007, 11:26 AM
|
Pazi, ako takmicenje bude teze - nema blama; ako bude lako - resices ga. E sad to sto neki uspeju da zeznu lako takmicenje ...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Mar 13 2007, 11:45 AM
|
A ako zeznem lako?
Ma ne to.. nego vidim koliko radis ti.. i ostali vi.. a koliko ja. Ja sam sad sigurna skoro da ne zelim ici. Ali ovako izbegavam kontrolni Jk... ne idem zbog kontrolnog.. to je zaista boza, a ionako ga najcesce ipak pisem. Nego mi je glupo ako sam se plasirala da ne dodjem. Ali ako prodjem I'll be obliged to vezbati, tako da... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Mar 16 2007, 04:05 AM
|
Daaa... Ja zaista puno radim... Pogotovo ovde u Petnici
Zaista cu imati u subotu koristi sto nam je rastojanje od kupole do kapele (800+-300)m. Ko razume, razume... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Mar 16 2007, 09:39 AM
|
I vama su to dali?
maxydelanoche |
Mar 16 2007, 08:06 PM
|
To je i sama sadasnji rukovodilac programa radila kad je bila na seminaru fizike 1 ...
I zaista se pitam da li iko zna koliko je to rastojanje zaista Ja evo za pet minuta cu da sednem da radim fiziku pa cemo videti koliko sutra moze da me spase znanje iz skole i iz Osnovne... Ali, definitivno se necu kajati sto sam bila u Petnici, sta god da sutra uradim! P.S. Dobro, 'ajde ne bas "sta god", valjda necu imati neki niiizaaak broj bodova -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Iva |
Mar 16 2007, 08:16 PM
|
E vidis, ja hocu... nazalost, racunam na maximalno 10 mada, zavisi.. ali..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Mar 16 2007, 08:21 PM
|
Bas si pesimista.. Ja ocekujem da se vidimo na republickom, i zato nemoj da me razocaras! (A da li cu ja tebe, to je druga stvar )
Iva |
Mar 16 2007, 08:26 PM
|
Izvini, ali, are you insane??
Ja da predjem.. pfft :| ne znas ti koliko ja ne znam Lepo od tebe sto si tako optimistichan, ali...... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Mar 16 2007, 08:31 PM
|
Ma tvoj okrug je ogranicen