Shahovski Problemi
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Shahovski Problemi
Kipar |
Mar 5 2008, 12:21 AM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
mislim da ce ova tema biti shiroko prihvacene poshto se cela 4 godina raspomamila za shahom..
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Slovenatz |
Mar 5 2008, 12:24 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
I druga
-------------------- |
Neonkitza |
Mar 5 2008, 12:26 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
o boze..jadni mi ;( ma ti koji igraju sah ne dolaze ovde...ili mozda da? :\
|
Hannibal Lecter |
Mar 5 2008, 09:31 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
dolaze dolaze
juce me je od saha zabolela glava ne igram nesto specijalno al' bolje od nekih noobova khmobecaosamjojpalacinkukhm -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Pera Detlic |
Mar 5 2008, 11:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Evo imam ja jedan veliki sahovski problem. Ne mogu da nadjem dostojnog protivnika
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
maxydelanoche |
Mar 5 2008, 11:07 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Noddy @ Mar 5 2008, 10:31 AM) Hej, nisam igrala od pete godine Nisam zaboravila da si mi obecao palacinku -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nameless_one |
Mar 5 2008, 07:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
Ja u mom odeljenju bio organizovao shahovski turnir(12 igraca u cetiri grupe iz kojih se biraju 4 polufinalista sa najboljim skorom).Cak smo napravili kladionicu sa kvotama na igrace...
kvota na tim Anchi-Sandra bila je okruglo 100 @Anchi:izvini,morao sam... This post has been edited by Nameless_one: Mar 5 2008, 07:01 PM -------------------- |
Kipar |
Mar 5 2008, 11:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
pera detlic danas nije smeo da igra shaha u ocenu protiv profesora , *****
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Pera Detlic |
Mar 6 2008, 12:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Pa kad bi me istreso ko slinu
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Slovenatz |
Mar 6 2008, 09:20 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Mi na gradjanskom redovno igramo.
-------------------- |
Nameless_one |
Mar 6 2008, 10:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 From: Novi Beograd Member No.: 869 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Goran Šahinovic Škola/Razred: MG IIIa |
Nema bas veze sa shahom al sam ga izguglovao,pa da ne propadne:
http://nemmex.0catch.com/riddle.html -------------------- |
Gaara |
Mar 6 2008, 10:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Nameless_one @ Mar 6 2008, 10:12 PM) Kakva je ovo viruscina...Sve mi se zivo popalilo da ima virus ovaj link... This post has been edited by Yu-gi: Mar 6 2008, 10:54 PM |
maxydelanoche |
Mar 12 2008, 06:30 PM
|
Ne mogu da verujem da sam pobedila ale ale doduse bilo je ono kao pat (wte to znacilo) ali bitno je da sam ja noob pobedila -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Mar 12 2008, 06:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
pat!=pobeda
i stvarno si noob ne znas da das mat sa kraljicom i topom -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Mar 12 2008, 06:38 PM
|
Imala sam i lovca ffs! i jednog pesaka! I dala bih mat da nije bio taj pat...
ale aleee i shshshshsh vise nemo' mi kvaris sad. ko zna kad cu iduci put i toliko uraditi -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nostradamus |
Mar 12 2008, 08:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Pat sa topom i kraljicom Kako to uopste moze da se desi?
-------------------- |
maxydelanoche |
Mar 12 2008, 08:24 PM
|
Ama bili su tu i lovac i jedan pesak
a njemu je ostao samo kralj i matirala bih ga samo sam htela da izvedem jos neku figuru tim jednim pesakom. Da bude zaniiimljivo. ^^ i onda se dogodio taj... to... pat. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
LoshMeeBre |
Mar 12 2008, 08:44 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(Nostradamus @ Mar 12 2008, 08:12 PM) MOze, moze... Videh i pat sa 2 kraljice (znas ono doteras piona do kraja pa izvuces drugu, nisam siguran da je to dozvoljeno u pro sahu ) -------------------- |
Hannibal Lecter |
Mar 12 2008, 09:47 PM
|
Naravno da je dozvoljeno...
-------------------- And as we wind on down the road
maxydelanoche |
Mar 12 2008, 09:50 PM
|
Onda sam se zajebala. Trebala sam umesto tog lovca jos jednu kraljicu
Noddy, ae šah sada? This post has been edited by maxydelanoche: Mar 12 2008, 09:50 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.