Mgf Mathletics, NERDZ only! XD
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Mgf Mathletics, NERDZ only! XD
Grashak |
May 31 2007, 10:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(NeverMore21 @ May 31 2007, 10:19 PM) Jel moze owako: CODE function BojaKape(c: TColor, n: integer): boolean; begin if zatvorenici[n].Kapa.Color=c then Result:= true else Result:= false; end; procedure TZatvor.OnProzivanje(z: TZatvorenici, n: integer; Sender: TStrazar); begin if BojaKape(clBlue, n) then z[n].ShoutMessage('Plava') else z[n].ShoutMessage('Crvena'); z.Free; end; jel moze ovako da radi forum if post_sender="NeverMore21" then post.delete=true; vidis da nas pera zeza...nemoj ni da se mucish da kapirash shta on zeli da kaze, na kraju ces shvatiti da nije vredno muke -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Pera Detlic |
May 31 2007, 10:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Muhahahahaha nikada necete otkriti resenje
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
NeverMore21 |
May 31 2007, 10:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(Pera Detlic @ May 31 2007, 10:27 PM) neverm00re lolz! Kakva crna olimpijada ! Josh subotom ! Ma nema teoretske shanse da ustanem ! -------------------- |
Grashak |
May 31 2007, 10:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Pera Detlic @ May 31 2007, 10:29 PM) loooooooll :lol2: :lol2: :lol2: ahahahahaahahah boze lichi na tebe! -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
smorko_gusic |
May 31 2007, 10:30 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Kill every mother****er and let their gods sort them out
ja znam resenje ali posto mi nepada na pamet ni jedan drugi pametni zadatak necu da odgovorim.... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Grashak |
May 31 2007, 10:31 PM
|
QUOTE(smorko_gusic @ May 31 2007, 10:30 PM) ovo od tebe njet ocekivati :/ prestacu da te podrzavam kad te likovi na forumu napadaju ustvari oprosteno ti je.... svi znamo ko ti predaje srpski! This post has been edited by Grashak: May 31 2007, 10:32 PM -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Pera Detlic |
May 31 2007, 10:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
QUOTE(Grashak @ May 31 2007, 10:30 PM) znam bas je lep zato sam ga i stavio This post has been edited by Pera Detlic: May 31 2007, 10:32 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
NeverMore21 |
May 31 2007, 10:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(Grashak @ May 31 2007, 10:28 PM) jel moze ovako da radi forum if post_sender="NeverMore21" then post.delete=true; vidis da nas pera zeza...nemoj ni da se mucish da kapirash shta on zeli da kaze, na kraju ces shvatiti da nije vredno muke if (NeverMore21 as post_sender).GetLocationInfo = NBG then post.LockMessage; Hm, ima da mu reshim zadatak, makar sad zvao Pejceva.......da imam krede......i da imam njegov broj -------------------- |
Grashak |
May 31 2007, 10:32 PM
|
-------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
NeverMore21 |
May 31 2007, 10:35 PM
|
QUOTE(Grashak @ May 31 2007, 10:32 PM) Pre bih rekao originalno razlicit ! -------------------- |
Pera Detlic |
May 31 2007, 11:03 PM
|
Pre bih rekao neverovatno sexy
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Pera Detlic |
May 31 2007, 11:17 PM
|
E matematicari pa kad se vi sa ovim mucite ccc Kako onda uspete ono sa takmicenja da uradite?
This post has been edited by Pera Detlic: May 31 2007, 11:17 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
smorko_gusic |
Jun 1 2007, 11:08 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
E ajde da ne ptkrivam resenje onima koji pokusavaju do njega da dodju (ako takvih uopste ima), a posto Pera Detlic zna da znam resenje,dajte mi poen.
Hteo sam ovde da stavim zadatak ali kad ipak sam ga sklonio jer nije bas matematicki... This post has been edited by smorko_gusic: Jun 1 2007, 02:34 PM -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
rvukasin |
Jun 1 2007, 04:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
QUOTE(Pera Detlic @ May 31 2007, 07:42 PM) Zarobljenici u zatvoru svako jutro dobijaju plave i crvene kapice. Po random principu oni dobijaju plave odnosno crvene kapice(ne znaju kojih ima koliko) i staju u red. Svako moze da vidi samo ove ispred sebe. Krecu od zadnjeg i redom kazu jednu boju. Ako je ta boja kape onda zatvorenik prezivljava, a ako promasi onda biva ubiven. Kako se oni dogovore sta da kazu tako da svi prezive(naravno osim prvog koji prezivljava samo ako ga zreb pomiluje )? To je lep zadatak,a resenje je sledece: zarobljenici se naprimer dogovore da poslednji kaze parnost (npr.) plavih kapa(naprimer poslednji zatvorenik kaze :"plava" za paran odnosno "crvena" za neparan broj belih kapica ispred sebe),tako sledeci zatvorenik (posto zna koje su sve kape ispred njega) zna da li se na njemu nalazi plava ili crvena kapa,a sledeci posto isto tako zna koje su bile predhodne kape zna koja se kapa nalazi na njegovoj glavi. -------------------- |
pyost |
Jun 1 2007, 05:41 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Svaka cast Sada si ti na redu
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
rvukasin |
Jun 1 2007, 06:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
QUOTE(pyost @ Jun 1 2007, 05:41 PM) Evo nesto lako: Naci sve prirodne brojeve koji se mogu predstaviti u obliku gde su m i n prirodni projevi -------------------- |
rvukasin |
Jun 2 2007, 04:35 PM
|
QUOTE(rvukasin @ Jun 1 2007, 06:20 PM) Evo nesto lako: Naci sve prirodne brojeve koji se mogu predstaviti u obliku gde su m i n prirodni projevi Sto niko nece da radi moj zadatak -------------------- |
maxydelanoche |
Jun 2 2007, 05:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Mozda, ali mozda, zato sto je tezak???
Bar nekima -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
rvukasin |
Jun 2 2007, 05:33 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Jun 2 2007, 05:02 PM) evo da pomognem:Mogu svi prirodni brojevi -------------------- |
paydoman |
Jun 9 2007, 04:48 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
-------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|