Okruzno Takmicenje Iz Informatike 2010, i kvalifikacije za isto
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Okruzno Takmicenje Iz Informatike 2010, i kvalifikacije za isto
SBS |
Jan 27 2010, 08:03 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Tako sam i ja, mada sam pokušao palindrom, al sam shvatio da je sumecif lakši pa sam njega za 90 uradio
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
maxydelanoche |
Jan 29 2010, 10:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(username @ Jan 27 2010, 03:28 PM) E, to, provalio si me Inace, ja se po preporuci jednog divnog cike sada spremam sa train.usaco.com (ili .org -.-) gde idu lepo postepeno prvo neki fini laki zadaci, pa dalje daje i objasnjenja tipova zadataka itd... deluje fino za noob-obe. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Turgon |
Jan 30 2010, 01:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
dokle si stigla?
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 30 2010, 09:25 AM
|
Paaa, nisam daleko od pocetka ali lako je bas ovo sve u pocetku, nego nemam vremena da se posvetim samo tome. :/
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Andrei |
Mar 13 2010, 02:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-November 08 Member No.: 1.122 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Andrej Ivašković Škola/Razred: VIIIb |
Vidimo se sutra.
Šta očekujete od zadataka? Mislite li da su Z-Trening pripreme bile slične zadacima koji se mogu pojaviti na okružnom? -------------------- #include <stdio.h>
#define $ return #define f printf int _(int __,int ___,int ____){$(__<___)?_(___,__,____):(__==___)?(___+___)*__*___/(__+___)*____:(___==__-___+____-__+___-____)?__*____:(___==____)?____:_(___,__%___*____,____);} int main (){f("%c%c",_(154,385,1),_(154,385,1)-_(18,30,1));$ 0;} |
username |
Mar 13 2010, 02:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
jel takmicenje pocinje u 9:30 ili su u obavestenju hteli da kazu da treba da dodjemo pola sata ranije, a da takmicenje ustvari pocinje u 10h?
eidt: i hoce li nas ponovo terati da pisemo u free pascalu? This post has been edited by username: Mar 13 2010, 02:25 PM |
Cartmaniac |
Mar 13 2010, 03:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-May 09 Member No.: 1.169 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Lazar Radicevic Škola/Razred: Id |
QUOTE(Andrei @ Mar 13 2010, 02:16 PM) Vidimo se sutra. Šta očekujete od zadataka? Mislite li da su Z-Trening pripreme bile slične zadacima koji se mogu pojaviti na okružnom? Sudeci po proslim gradskim za B, bice dosta laksi (sto ima smisla posto se z-trening radi 5 dana bez nadzora) This post has been edited by Cartmaniac: Mar 13 2010, 03:26 PM |
Andrei |
Mar 13 2010, 03:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-November 08 Member No.: 1.122 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Andrej Ivašković Škola/Razred: VIIIb |
QUOTE(username @ Mar 13 2010, 02:19 PM) jel takmicenje pocinje u 9:30 ili su u obavestenju hteli da kazu da treba da dodjemo pola sata ranije, a da takmicenje ustvari pocinje u 10h? eidt: i hoce li nas ponovo terati da pisemo u free pascalu? Imaš na sajtu Računarske - piše da treba da se pojaviš ranije radi prijave. Meni deluje logično da, ako imaju Dev-C++, imaju i Dev-Pascal. S druge strane, prošle godine nigde nisam našao. Mislim da ima Delphi, pa potraži to. Nego, na ovom sajtu piše da je zabranjeno očitavanje sistemskog vremena. Da li to znači da je zabranjeno nakon što se preda, a da je dozvoljeno koristiti u toku testiranja? -------------------- #include <stdio.h>
#define $ return #define f printf int _(int __,int ___,int ____){$(__<___)?_(___,__,____):(__==___)?(___+___)*__*___/(__+___)*____:(___==__-___+____-__+___-____)?__*____:(___==____)?____:_(___,__%___*____,____);} int main (){f("%c%c",_(154,385,1),_(154,385,1)-_(18,30,1));$ 0;} |
username |
Mar 13 2010, 03:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
u pravilniku pise da je zvanicno okruzenje free pascal
mada sam ja dosad na dva takmicenja koristio borland pascal, a na jednom free pascal |
Picsel |
Mar 13 2010, 04:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 09 Member No.: 1.152 Status: Van MGa Ime i prezime: Vanja Petrović Tanković Škola/Razred: Računarski fakultet |
QUOTE(Andrei @ Mar 13 2010, 03:39 PM) Imaš na sajtu Računarske - piše da treba da se pojaviš ranije radi prijave. Meni deluje logično da, ako imaju Dev-C++, imaju i Dev-Pascal. S druge strane, prošle godine nigde nisam našao. Mislim da ima Delphi, pa potraži to. Nego, na ovom sajtu piše da je zabranjeno očitavanje sistemskog vremena. Da li to znači da je zabranjeno nakon što se preda, a da je dozvoljeno koristiti u toku testiranja? U toku testiranja mozes, a trebalo bi da je zabranjeno nakon sto se preda, medjutim prosle godine meni su na izbornom rekli da mogu i da bi bilo pozeljno da koristim ocitavanje vremena. Sto se tice okruzenja, mozes pisati u cemu hoces (ili imas mogucnosti) ali je Free Pascal sluzbeno okruzenje. Sve zavisi sta ima instalirano na racunaru na kojem radis, mada mozda ti dozvole da doneses svoje na usb pa presnimis. This post has been edited by Picsel: Mar 13 2010, 04:06 PM |
bugivugi |
Mar 14 2010, 07:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-March 08 Member No.: 950 Status: Učenik MGa |
kad ce rezultati?????
|
OGIxD |
Mar 14 2010, 07:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Evo izasli su na sajtu rga Rezultati
Ja sam zadovoljan svojim rezultatom 18. 130 poena Da li zna neko kako idu zalbe? |
Cartmaniac |
Mar 14 2010, 08:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-May 09 Member No.: 1.169 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Lazar Radicevic Škola/Razred: Id |
AAAAAAAAAAAAAAAAA!
nula okruglo. u prvom sam zaboravio na velika slova, u drugom sam provalio da sam obrnuo >= i <=. Treci imam neku kretensku gresku sa brojacem, al ajd sad. Puko sam 200 poena . A zadaci nisu bili teski This post has been edited by Cartmaniac: Mar 14 2010, 08:43 PM |
Andrei |
Mar 14 2010, 09:04 PM
|
QUOTE(Cartmaniac @ Mar 14 2010, 08:41 PM) AAAAAAAAAAAAAAAAA! nula okruglo. u prvom sam zaboravio na velika slova, u drugom sam provalio da sam obrnuo >= i <=. Treci imam neku kretensku gresku sa brojacem, al ajd sad. Puko sam 200 poena . A zadaci nisu bili teski Jesi li ti uopšte testirao svoje zadatke? Mislim, ne mogu da verujem da ti se u prvom potkrala greška sa velikim slovima. Dobro, uvek postoji sledeća godina. -------------------- #include <stdio.h>
Turgon |
Mar 14 2010, 09:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(Andrei @ Mar 14 2010, 10:04 PM) Jesi li ti uopšte testirao svoje zadatke? Mislim, ne mogu da verujem da ti se u prvom potkrala greška sa velikim slovima. Dobro, uvek postoji sledeća godina. Brutalno. -------------------- |
Cartmaniac |
Mar 14 2010, 09:44 PM
|
|
Picsel |
Mar 31 2010, 09:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 09 Member No.: 1.152 Status: Van MGa Ime i prezime: Vanja Petrović Tanković Škola/Razred: Računarski fakultet |
Konačni rezultati Okružnog takmičenja
Svi takmičari koji su osvojili 50 ili više bodova u A kategoriji ostvarili su prolaz na Državno takmičenje. Svi takmičari koji su osvojili 80 ili više bodova u B kategoriji ostvarili su prolaz na Državno takmičenje. Objavljeni su detaljni rezultati, dok će raspored takmičara po mestima održavanja Državnog takmičenja biti naknadno objavljen. Komisija je konstatovala da je na Okružnom takmičenju bilo nepravilnosti i da su neki kodovi vrlo slični, što ukazuje na prepisivanje. Svi takvi učenici su markirani u tabeli crvenom bojom i oni se diskvalifikuju. Predmetni nastavnici tih učenika se pozivaju da u interesu takmičara imenuju one koji su zadatke samostalno rešili. Takvim takmičarima će biti dozvoljeno učešće na sledećem rangu takmičenja ako su osvojili odgovarajući broj poena. U suprotnom, diskvalifikacija važi za sve takmičare. Svi takmičari koji su osvojili 300 ili više poena u zbiru na kvalifikacijama ostvarili su prolaz na Državno takmičenje. |
pyost |
Mar 31 2010, 11:55 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Pwnd
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Sonix |
Apr 8 2010, 11:33 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Drzavno je 18 aprila???
Oni koji su proshli ne idu u shkolu nedelju dana od 12-16 ili? I ako sam imao 80 na okruznom a nisam u zbiru imao preko 300(sa z-treningom) da li sam prosho? )) This post has been edited by Sonix: Apr 8 2010, 05:19 PM -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
maxydelanoche |
Apr 15 2010, 08:46 PM
|
http://www.rg.edu.rs/
Prva vest, RG i RAF nece organizovati Drzavno u BG-u. Nemam pojma gde ce se onda odrzati i slicno. Ovako ga mozda i pomere. :S -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.