Maturski Rad, Teme
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Maturski Rad, Teme
maxydelanoche |
Dec 10 2008, 06:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(pyost @ Dec 10 2008, 11:40 AM) Aaaaa, moram da se raspitam jel' moze to u mojoj skoli Kako se pise maturski radu uopste sta je to -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Dec 10 2008, 08:00 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Genije... Maturski rad ti je opsiran rad koji pokriva odredjenu temu... Kao clanak u Svetu Kompjutera o nekoj maticnoj ploci, samo duze i detaljnije
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Pavle |
Dec 10 2008, 08:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-July 08 Member No.: 1.075 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Pavle Lukic Škola/Razred: VIIb |
al si nasao poredjenje...mogao si nesto normalnije...
npr. cod5 world at war -------------------- |
maxydelanoche |
Dec 10 2008, 08:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Daaa, a ja gutam Svet kopjutera svakog meseca... (PC je hiljadu puta bolji )
A ne, ono sto sam htela da pitam je, jel' to treba da ima nekog kreativnog samostalnog istrazivackog rada ili treba da bude samo neka sistematicna obrada dosadasnjeg znanja o toj nekoj odredjenoj temi... Jel' to moze da bude neki projekat iz programiranja ili neki eksperiment iz fizike ili je to samo kao seminarski rad? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
The snorks |
Dec 10 2008, 10:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Uglavnom se svodi na to da sazvaces(da ne kazemo prepises ) nesto sto je vec neko napisao
Mada bilo ih je kod mene koji su radili neke eksperimente na institutu u Zemunu, Vinchi... |
pyost |
Dec 10 2008, 10:29 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maxydelanoche @ Dec 10 2008, 08:15 PM) A ne, ono sto sam htela da pitam je, jel' to treba da ima nekog kreativnog samostalnog istrazivackog rada ili treba da bude samo neka sistematicna obrada dosadasnjeg znanja o toj nekoj odredjenoj temi... Jel' to moze da bude neki projekat iz programiranja ili neki eksperiment iz fizike ili je to samo kao seminarski rad? Moze svasta da bude... Ja radim "projekat iz programiranja", recimo. -------------------- Baby, it's a violent world.
calamity |
Dec 10 2008, 11:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Ja radila sistematicnu obradu cega vec U prevodu, presipala iz supljeg u prazno dok nisam presla famoznih 10 strana
Mogu da ti posaljem ako te zanima kako ne treba pisati This post has been edited by calamity: Dec 10 2008, 11:21 PM |
Kipar |
Dec 10 2008, 11:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
OBAVEZNO
raditi maturski iz biologije , mentor IVana. Ovo je najlakshi rad , a temu predlazete sami a moze skoro sve! Verujte mi , uzmite ovo , nemojte da se kurcite matematiko i ostalim kurcima jer je tesko i treba vremena. Ovako cete imati vishe vremena za sve. Biologija je zakon. -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
The snorks |
Dec 11 2008, 06:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Slazem se sa Pavlom! Jos uz to ne morate da lupate glavom da li cete na odbrani u komisiju dobiti nekog "zanimljivog" profesora koji ce da vas piiiiiip u zdrav mozak
This post has been edited by The snorks: Dec 11 2008, 06:59 PM |
VIP <3 |
Dec 11 2008, 10:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
ja uzimam biologiju samo temu jos da odaberem od onih milion ponudjenih... a mentor ce mi biti branka ili ivana, ko god da upadne..... meni odgovara
-------------------- Opsti kriminal. |
pyost |
Dec 17 2008, 08:00 PM
|
Objavljene su teme iz fizike, jos pre nekoliko dana, ali nemam ih kod sebe...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Valkyrie |
Mar 8 2009, 09:31 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Rad ne treba da bude istraživački,... najsličnije maturskom su seminarski radovi koje traže na fakultetima za neke (važnije) predmete, 12 strana na neku temu koja je dovoljno uska da može da se razradi potpuno na njima. Samo je bitno da ništa ne ostane nedorečeno, ili previše generalno. Lakše je od pisanja istraživačkih radova...
Btw. "Percepcija inteligentnih agenata" ... oko te teme se niko nije tukao x) -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
^_NiN0_^ |
Apr 22 2009, 04:57 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Koliko najmanje stana mora da bude rad? Ja do sada imam već 7, a nisam ni 1/5 napisao :/ . Bojim se da će biti baš predugačko?!?!?!
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
LoshMeeBre |
Apr 22 2009, 04:59 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(^_NiN0_^ @ Apr 22 2009, 05:57 PM) Koliko najmanje stana mora da bude rad? Ja do sada imam već 7, a nisam ni 1/5 napisao :/ . Bojim se da će biti baš predugačko?!?!?! Meni rekla nina oko 25 strana -------------------- |
Kipar |
Apr 22 2009, 05:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
Dovci koji su radili biologiju su branili svoje radove satima.. Misli na ostale uradi kratko. Mislis li da profesor zaista zeli to da slusa ha ha ha..
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
^_NiN0_^ |
Apr 22 2009, 06:52 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(LoshMeeBre @ Apr 22 2009, 05:59 PM) Ocekivao sam da ce mi neko reci " ma daj ne lupaj bre, ne treba vise od 20, a min 15 " This post has been edited by ^_NiN0_^: Apr 22 2009, 06:52 PM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Kipar |
Apr 22 2009, 07:05 PM
|
ja imao 15 sa gomilom slika.. I niko se nije zalio osim profesorke koja me mrzi
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
LoshMeeBre |
Apr 22 2009, 11:06 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(^_NiN0_^ @ Apr 22 2009, 07:52 PM) Jbg ljubo, tako mi nina rekla. . .To sam i ja ocekivao AL tux Pisi koliko oces, bole te -------------------- |
pyost |
Apr 23 2009, 08:03 AM
|
Ako ce ti biti lakse, i meni je mentorka rekla da treba oko 25 strana
Mada, kada bolje razmislim, nece ti sigurno biti lakse. Bice ti teze. -------------------- Baby, it's a violent world.
jeele |
Dec 27 2009, 10:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
rise...
pise li se? videh da je bila grabaza za astronomiju i biologiju, kao i uvek... -------------------- |