Sajam
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sajam
Stefan_chemist |
Oct 28 2007, 07:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Kako je bilo? Kako ste se proveli?
Ja sam bas sad stigao iz Beograda, juce sam bio na sajmu (spavao sam kod sestre u BG-u). Bilo je strava, 4 sata smo se zadrzali na sajmu (moja sestra(ne rodjena) i ujna) , verovatno bismo i jos ostali da nisu pocele da me BAS bole noge (posto smo jedno 45 minuta cekali 55icu).... Dobro sam prosao ove godine, 9 knjiga sam kupio... Srecom, nisam naisao na Plato-ov stand... Da jesam, verovatno bismo sestra i ja gladovali ceo dan (posto je i ona sve pare dala za knjige ) Naj-knjiga koju sam ove god na sajmu kupio je "Ilustrovana kratka povest vremena" od Stivena Hokinga (teorijska / astrofizika, a on je jedan od najvecih naucnika posle Ajnstajna). Kad sam vec kod njega, kupio sam i "Albert Ajnstajn - moje delo" (o njegovoj opstepoznatoj teoriji relativnosti). Kupio sam i VI deo Narnije, kupio sam jednu finu zbirkicu iz mate... Kupih i jos par finih knjigica (naravno fiziko-hemijsko-matematickih, sta bih ja drugo mogao ) Sve u svemu bilo je super! Ne pitajte me koliko sam para potrosio... P.S. Nadam se da nema vec otvorene teme (o ovome).. Proverio sam -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Oct 28 2007, 07:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Sve više i više ljudi svake godine.
Potrošio sam nekih devet hiljada din... -------------------- |
Hannibal Lecter |
Oct 28 2007, 07:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
moja porodica ukljucujuci mene je ove godine kupila oko 20 knjiga, od kojih moj brat 2, ja 2 moj cale 10 i moja keva 7-8!!!
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Gaara |
Oct 28 2007, 10:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ja kupio 7 knjiga...
|
username |
Oct 28 2007, 10:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
nisam otisao
|
maxydelanoche |
Oct 28 2007, 10:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Zomfg, pa ovde ima jos ljudi koji umeju da citaju ?
Pardon, koji citaju knjige Jedva sam dovukla svoje knjiske kuci Kupila sam "Devicansko plavo", "Alhemicara", "Price za prepricavanje", "Dijamanti i bele rade", "Angus, tange i ljubljenje sa vatanjem" (ova poslednja je za moju sestru, a kad sam je procitala htela sam da joj ne dam da cita knjiga je za umobolne glupacice u pubertetu ), "Kopao sam dubok zdenac", "Tragom mrtve princeze"... Mozda ima jos nesto, ali ko ce sve to da popamti -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Oct 28 2007, 11:08 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maxydelanoche @ Oct 28 2007, 11:56 PM) Yeah.... -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Dzek Trbosek |
Oct 28 2007, 11:10 PM
|
Group: Blokirani Joined: 28-October 07 Member No.: 731 Status: Van MGa |
Мислим да на Сајму буде доста људи који у животу не прочитју књигу.
Ја сам ове године купио ,,Питања и Одговори" и Оксфордов речник Ово ми је први пост, ха ха |
pyost |
Oct 28 2007, 11:21 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Dobrodosao
-------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Oct 29 2007, 12:03 AM
|
QUOTE(pyost @ Oct 29 2007, 12:08 AM) Pyoste, mrtva sam ozbiljna! Znas kako je glupa knjiga!!! Ne mogu da verujem da moju sestru zanimaju takve knjizice. Verovatno je i zanima jer je 50 strana font 20 ali ooozbiljno! Ffs, tacno preporucujem tu knjigu svim maloumnim cetrnaestogodisnjakinjama! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Stefan_chemist |
Oct 29 2007, 09:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
loool...
Stvarno ima jos ljudi koji vole knjige... "Angus, tange i ljubljenje sa vatanjem" -------------------- |
The snorks |
Oct 29 2007, 09:19 AM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
ja kupila 4: "Dok Amur tece", "1984", "covek koji je stvorio hitlera" i 5.deo princezinog dnevnika
This post has been edited by The snorks: Oct 29 2007, 09:22 AM |
FootyStOrM |
Oct 29 2007, 10:45 AM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
nisi pronasao platoov stand?
pa njega ne mozes da ne vidis! ja sam kupio samo 5 knjiga ("samo" jer sam inace kupovao 10-15!) -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |
Iva |
Oct 29 2007, 01:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Lawl. Kupila sam nekih 7-8-9 (nisam brojala) knjiga. Između ostalog, 2 o Doorsima , neki roman što se zove Psihoanalitičar i deluje zanimljivo, neke naučnopopularne, tako.. ne da mi se ići do sobe pogledati.
Nisam ni stigal da obiđem sve, jer jelte, 3h je saasvim dovoljno za sajam knjga ... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Oct 29 2007, 03:57 PM
|
QUOTE(Stefan_chemist @ Oct 29 2007, 10:06 AM) not my fault, drugarica mi preporucila. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Oct 29 2007, 04:08 PM
|
To je nesto kao ženski Adrijan Mol, koliko sam ja shvatio.
Radinac |
Oct 29 2007, 04:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
Ja sam prvo pročitao topic "Koju Knjigu Ste Poslednju Procitali?". Uporedio s knjigama koje već imam ili sam pročitao i konačno poslušao par preporuka koje je dala jeele
Možda bi iduće godine pred sajam trebalo napraviti topic s preporukama ili iskoristiti "Koju Knjigu Ste Poslednju Procitali?" za deo kupovine. Naravno, ima posebne draži u kopanju po onim silnim knjigama na sajmu. Tako sam pronašao par polovnih koje sam želeo da imam. Jedna je s posvetom Već sam pročitao pola "Papagajeve teoreme" i skoro da jedva čekam sledeći sajam -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
pyost |
Oct 29 2007, 05:59 PM
|
Inace, ja sam ove godine uzeo samo dve knjige, i to "Koju igru igras" Erika Berna i "Mobilni telefon" Stivena Kinga
maxydelanoche |
Oct 29 2007, 07:44 PM
|
QUOTE(pyost @ Oct 29 2007, 05:08 PM) Nisam procitala tu knjigu, ali ju je moja nastavnica iz Osnovne preporucavala. "Angus" mogu da preporucim jedino curama iz ShOK skole => CODE if (Knjiga.Angus.Kvalitet()==Knjiga.AdrijanMol.Kvalitet()/1000) Console.WriteLine("istina istina"); -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
smorko_gusic |
Oct 29 2007, 11:31 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE "Koju igru igras" Erika Berna znaci nisam jedini sto na sajmu kupuje lektiru... Iako predpostavljam da nikog ne zanima sta sam kupio da i ja napisem, kao i ostali: Faust, Piratske utopije, Knjiga/Pisac, neka 2 SF po preporuci lika sa standa, neki horor na random sa istog standa, 2 neke horor zbirke poznatih autora (bajron, meri seli, lovecraft...) -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |