Međuokružno, Hemija, 2007., ..
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Međuokružno, Hemija, 2007., ..
Iva |
Mar 30 2007, 09:36 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Sumnjam da vas ima mnogo koji idete sutra na takmičenje, ali ko ide? Koliko ste se pripremali? Iz koje literature? Jeste li spremni?
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Mar 30 2007, 10:11 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Medjuokruzno? To mu dodje kao drzavno Ja mislim da iz MGa ide manje od 10 iz sva cetiri razreda, ako uopste toliko. Jednostavno, siroko je poznata prica da su u srednjoj skoli takmicenja iz hemije jako lose organizovana, a i nemamo neke uslove za pripreme, barem kada je laboratorija u pitanju. Imamo samo jednu prostoriju osrednje velicine koja non-stop smrdi, a ni izbor hemikalija bas nije zavidan
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maxydelanoche |
Mar 30 2007, 10:37 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Iz MGa cak ni revnosni takmicari ne stignu da idu na takmicenje iz hemije: obavezno se na nekom nivou poklopi sa fizikom, matisem ili informatikom!
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Mar 30 2007, 10:44 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Eh, da, poklapa se sa informatikom
Iva |
Mar 30 2007, 10:48 AM
|
Ma ne, medjuokruzno je kad imas po 3-4 okruga. Ja sam jedina za prvi razred, tkao da.. a labos nam je... hm..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Mar 30 2007, 11:27 AM
|
Prvi put cujem za medjuokruzno
Iva |
Mar 30 2007, 12:02 PM
|
To imamo samo mi hemicari
Pa valjda iz prakticnih razloga... umanje broj ucenika za oko 2-3-4 Recimo 4 okruga se takmice, samo prvih troje iz svakog okruga ici ce dalje. A da svako ima okruzno to bi bilo isti taj broj puta 4.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Mar 30 2007, 04:11 PM
|
To se nekad radi i na fizici, ali u principu kao da vise opstina ili okruga napravi zajednicko takmicenje, ali se opet gledaju ucenici sa svakog okruga posebno. To kod vas je malo glupo. Onda vas iz tih okruga manje ide, a npr BG se ne takmici ni sa jednim drugim okrugom vec ide na Republicko prvo troje. Bzvz.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
jeele |
Mar 30 2007, 06:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
iz prvog razreda iz mg bi trebalo da ide petoro nas...
iz drugog jedna devojka...iz treceg takodje jedna...iz cetvrtog Mozda jedna... i tako... imamo jaaaako dobru laboratoriju naspram drugih skola... -------------------- |
Iva |
Mar 31 2007, 06:50 AM
|
Joj ljudi... za nekih 1h 10 min.. odlucujuci trenutak... :nervous:
Ne secam se da sam bila ovoliko nervous oko nekog takmicenja.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Mar 31 2007, 08:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
mozda jer si jedina od vas tamo???!!!
sve oci uperene u tebe...i to... to bi bre trebalo da ti laska... This post has been edited by jeele: Mar 31 2007, 08:15 AM -------------------- |
^_NiN0_^ |
Mar 31 2007, 10:40 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Srecno, Iva, a i drugi koji idu
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Mar 31 2007, 11:38 AM
|
Kako ste uradile vas dve?
Iva |
Mar 31 2007, 04:24 PM
|
Ja sam se IZBLAMIRALA aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
42 poena na testu i 0 na vezbi :blaaaaaam: (prosle godine sam na republickom najbolje uradila vezbu). Druga sam.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Mar 31 2007, 04:35 PM
|
Ma dobro, nije strasno.. Ako si druga, znaci da ides dalje?
^_NiN0_^ |
Mar 31 2007, 06:21 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Iva @ Mar 31 2007, 04:24 PM) Ja sam se IZBLAMIRALA aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! 42 poena na testu i 0 na vezbi :blaaaaaam: (prosle godine sam na republickom najbolje uradila vezbu). Druga sam.. Pa lepo ! Cestitiam ! I da imas LOST broj ne zaboravi -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
jeele |
Mar 31 2007, 07:07 PM
|
prolazis dalje valjda...
bilo je vezbi? o divno... koje dve pyost-e? ... sprecena... -------------------- |
pyost |
Mar 31 2007, 07:11 PM
|
Sto sprecena?
Iva |
Mar 31 2007, 07:34 PM
|
Da, Lost broj.
Prvih 4-oro ide dalje.. niko ne moze da razume zasto se osecam ovako.. hm... lose. Nekako... osecam se totalno.. porazeno.. uradim taj test odlicno (s obzirom na to sta se prica o Sladicevim testovima.. ono tipa genije si ako imas 30), a onda vezbu (da, VEZBU) zeznem! Ono u cemu sam uvek bila super.. analiticko dokazivanje sam mogla da uradim sasvim dobro :| Ma.. bitno da sam presla (ne mislim ja to stvarno ) -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Apr 2 2007, 04:59 PM
|
Jeele sto si bila sprecena ???
Iva cestitam! Nisam ni sumnjala u tebe -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.