Omiljeni Film
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Omiljeni Film
pyost |
Jun 8 2006, 07:23 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ne mora da znaci, Gospodar je film sasvim dostojan knjige (mada je knjiga i dalje malkice bolja)
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Ana |
Jul 1 2006, 12:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 72 Status: Van MGa |
Knjige su skoro uvek bolje od filmova.
Gospodar je jedan od retkih izuzetaka, to je zato sto su Tolkinove knjige dosadne. Ja sam nekada citala Hobita. This post has been edited by Anna: Jul 1 2006, 12:13 AM -------------------- |
pyost |
Jul 1 2006, 11:09 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja sam jednom procitao Hobita, i ne pada mi na pamet to ponovo da uradim. Kao sto si rekla, njegove knjige jesu pomalo smorne, za razliku od filma koji je.. Kao knjiga, "Pesma leda i vatre" je mnogo bolja i laksa za citanje.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
^_NiN0_^ |
Jul 4 2006, 12:44 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Cak sam jedno vreeme pokusavao da citam "Lord of the rings" na engleskom al nije bas islo
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
LoshMeeBre |
Jul 4 2006, 10:05 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Ne znam zasto vam se ne svidja kako pise Tolkien.. Meni je bas OK, a hobit je jos i najlakse napisan.. Sta bi rekli da ste citali Silmarilion, to malo ljudi ima zivaca da cita, ali je knjiga odlicna (meni bolja od gospodara)..
-------------------- |
Puzzler |
Jul 16 2006, 10:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Bože... Zar nije tema bila "Omljeni film"? Imate teme za razgovor o knjigama, posebno "Harry Potter" (thanks to me!), a uskoro ću postaviti i temu sa "Gospodarima"...
Inače, šta se tiče Tolkina, mislim da je film odlično urađen, a što se tiče "Harry Potter"-a, mogu samo da kažem da je to jednostavno propao pokušaj da se sabije gomila stranica odličnog teksta na veoma ograničavajućih 1,5-2 h filmskog vremena. Jedino zanimljivo u vezi sa "Harry Potter" filmovima jeste što je u nekim scenama napisan novi materijal kao dopuna priči (npr. u "Zatvoreniku iz Askabana", scena sa vremenskim okretačem, ponešto se razlikuje!). BTW Omiljeni film mi je apsolutno "Matrix"! -------------------- |
Iva |
Jul 17 2006, 08:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Vise volim knjige... Inace mi je omiljeni film "A Beautiful Mind", iako ne volim preterano drame, ali ovaj je super. Inace volim horor, triler itd. ali as ne gledam cesto filmove...
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Kurjak |
Aug 1 2006, 03:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-June 06 From: ZUCERLI HILS Member No.: 69 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: MG / IVc |
Господар прстенова,Косовски бој,Шаљи даље,Брилијантни ум,Маратонци,Лепа села лепо горе...
-------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
^_NiN0_^ |
Aug 1 2006, 04:43 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Kurjak @ Aug 1 2006, 03:43 PM) Mislis na Blistavi um ?? e, matematicari ... -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Eli0t |
Aug 5 2006, 12:39 AM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
The Game, An Officer and a Gentleman, The Last Castle,
i Scream trilogija Od serija, ubedljivo najjaca Lost - svako ko nije gledao nema pojma sta propusta! Ljudi obicno vide trailer za seriju na pinku (argh!) ili procitaju negde kratak opis i onda dobiju potpuno pogresnu predstavu o seriji... Odgledajte prvih par epizoda i narednih 2-3 dana necete raditi nista drugo osim gledanja ostatka serija i trazenja raznih spoilera, diskusija i sl. po netu |
Iva |
Aug 17 2006, 10:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Pa Blistavi Um je ponekad preveden kao Bril(i)jantni Um ili Genijalni Um. Ipak, Beautiful Mind.
Meni je to definitivno jedan od najboljeih, ako ne i najbolje film... Od serija, X-files je the best! Osim toga, moze Twighlight zone, CSI, Lost, 4400, Missing, Outer Limits... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Legenda |
Aug 17 2006, 11:20 AM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
Ocean's eleven,Lord of the rings,Braveheart,A Knight's Tale, i naravno IceAge i Shrek
This post has been edited by Dex: Aug 18 2006, 03:48 PM |
Sid |
Aug 17 2006, 05:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-April 06 Member No.: 54 Status: Učenik MGa |
super su i filmovi Teh house of flighing daggers, kill bill, sedam samuraja i svi ti samurajski.
Ali ubedljivo su najbolji pritajeni tigar , skriveni zmaj i Heroj(sa Jet lijem), madam da bi se ovi filmovi razumeli treba znati malo kineske i japanske ideologije, imace perfektno uradeni filmovi. -------------------- The ultimate goal lies neither in victory nor in defeat.
|
^_NiN0_^ |
Aug 17 2006, 06:11 PM
|
Shrek, Dr Dre , Krug(oba dela), Kill Bill 2, Police Academy, Mrak film(ovi), Nebeska udica ...
This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Aug 17 2006, 06:12 PM -------------------- Yo!hambin,
Sid |
Aug 17 2006, 08:11 PM
|
troja,moje veliko masno grcko vencanje
-------------------- The ultimate goal lies neither in victory nor in defeat.
|
^_NiN0_^ |
Aug 17 2006, 09:49 PM
|
QUOTE(Sid @ Aug 17 2006, 08:11 PM) masno vencanje .... I meni se svidja taj film ! This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Aug 17 2006, 10:01 PM -------------------- Yo!hambin,
Sid |
Aug 17 2006, 10:13 PM
|
pa dobro, greska je ipak njihova jer su oni malo lose preveli naslov
|
^_NiN0_^ |
Aug 17 2006, 10:24 PM
|
Znam, ali smesnjo izgleda tj. pise !!!
-------------------- Yo!hambin,
Puzzler |
Aug 18 2006, 01:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Da, dobar je i "Kill Bill"... Sirovo nasilje!
-------------------- |
Sid |
Aug 18 2006, 01:17 PM
|
Pa dobro ima najvise nasilja, ali i prica nije losa. osveta i to
|