Beovizija 2007, Ko putuje u Helsinki???
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Beovizija 2007, Ko putuje u Helsinki???
Puzzler |
Feb 16 2007, 09:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ko su vam favoriti? Mislim, znam da jos niste culi pesme, ali ovako, pogledom na listu učesnika (link), ko vam se cini kao najreprezentativniji za Helsinki?
Meni su recimo favoriti Ivana Jordan, Maja ex-Luna, Marija Šerifović, Blah Blah Bend... Treba se još malo strpiti. ~Postavicu fragmente od po 30s svake pesme kad nadjem na nekom warez sajtu (već su leakovale)~ -------------------- |
^_NiN0_^ |
Feb 16 2007, 09:33 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Marija, Blah blah, Maja ... ozbiljno i mozda "Slavica i Bane " :lol2:
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Feb 16 2007, 09:45 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Puzzler @ Feb 16 2007, 09:09 PM) Ne, neces Sto se mene tice, Ivana Jordan ili Negativ -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Puzzler |
Feb 16 2007, 10:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
QUOTE(pyost @ Feb 16 2007, 09:45 PM) Dobro, ispravljam se... Ja cu uploadovati, pa PM-ovati svakom ko zatraži. Može tako??? -------------------- |
pyost |
Feb 16 2007, 10:31 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja nisam to cuo..
-------------------- Baby, it's a violent world.
^_NiN0_^ |
Feb 16 2007, 11:12 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
E da vidis. Negativ, sto se mene tice. Nisam video da se i oni takmice
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Pera Detlic |
Feb 17 2007, 12:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Video sam naslov ba rekoh da cujem pesmu. Kako je glupa pesma od ovih blizanaca pa to je havarija. A Mariju Serifovic necu da komentarisem, sa koncertom na kome ce da bude manje ljudi nego sto je islo na mesec do sad, a ima manje pesama nego Nenad Canak...
This post has been edited by Pera Detlic: Feb 17 2007, 12:07 AM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
maxydelanoche |
Feb 17 2007, 01:04 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ivana Jordan, Maja Nikolic, Negativ onako, inace volim njihove pesme ali mi ova i nije nesto, Marija Serifovic, Slobodan Trkulja i Balkanopolis, Betty Boop - su mi ok pesme. Aleksa Jelic, kao ni onaj Peca nesto, nije los, a Mira Skoric bolje da se pokrije usima i pobegne. Bane i Tanja - no comment.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
jeele |
Feb 17 2007, 08:35 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
meni se bas nista ne svidja...
ni ivana jordan...mozda kad bih je cula celu...ne znam... -------------------- |
^_NiN0_^ |
Mar 9 2007, 05:27 PM
|
I na kraju u Helsinki je otisla Marija Serifovic, koja je bila najveci favorit. Cestitam joj , i navijam za nju. Napokon sam poslusao pesme, i mogu reci da su mi favoriti (bili) pored Marije, Ivana Jordan i Negativ
pyost |
Mar 9 2007, 06:49 PM
|
Meni je drago sto je ziri grupi Negativ dali 12 bodova, zasluzili su to. Sto se tice Marije Serifovic... Pa dobro, jeste lepa pesma, sto da ne...
-------------------- Baby, it's a violent world.
^_NiN0_^ |
Mar 9 2007, 07:19 PM
|
QUOTE(pyost @ Mar 9 2007, 06:49 PM) Meni je drago sto je ziri grupi Negativ dali 12 bodova, zasluzili su to. Sto se tice Marije Serifovic... Pa dobro, jeste lepa pesma, sto da ne... Ne kazem, Negativ je zasluzio. Ali "Blizanci" su dobili 8 bodova od publike , strasno -------------------- Yo!hambin,
NeverMore21 |
Mar 9 2007, 08:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Daj bre, Blizanci su imali najbolju pesmu (ne za nashe "trziste" vec za eurosong)...Pa mi smo pukli sad kad je otishla sherifovicka
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Mar 9 2007, 08:50 PM
|
QUOTE(nevermore @ Mar 9 2007, 08:35 PM) Daj bre, Blizanci su imali najbolju pesmu (ne za nashe "trziste" vec za eurosong)...Pa mi smo pukli sad kad je otishla sherifovicka Bliznaci ... no coment Tekst: Mambo Jumbo Serbiano, ej prokleta si ti kafano .... :povracka: -------------------- Yo!hambin,
NeverMore21 |
Mar 9 2007, 08:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Hahahahahah, pa znam i ja da je tekst ochajan ali bolje bi ta pesma prosla od pobednicke...
-------------------- |
milija |
Mar 9 2007, 08:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Blizanci?
Ovaj ima jedan izraz i njih zovu bliznad (telad ). Sramota, Ceca everyday, pa sta je TurboFolkSerbiana. Maja Serifovic ima lice za Rokija Balbou pre nego za Euroviziju. Ne znam sta su svi nalozili na te balade, pa veca je verovatnoca da ako ode u opancima i sajkachi nesto i osvoji (Jelek, pantelija i opanci po tome se znaju Srbijanci ). Jos po ko zna koji put smo pokazali nas nacionalni ukus davajuci nekim turbo folk nadama veliku kolicinu bodova dok su istinski umetnici ostali u zapecku. Jedina od pesama koje su predstavnice na evroviziji sa prostora Ex-Yu a da mi je se dopala, jeste Dado Topic i Dragon Fly - Vjerujem u ljubav. Nije ni makedonska losa, ali vidim da mi samo zelimo da uzmemo tu nagradu baladama. Nesto zivlje, bolje, lepse. Ovo je mrtvilo od pesama, svi se skrivaju po budzacima i tezgama za dijasporu i cekaju mart da nastupe. Od anonimusa do turbofolk anonimusa (degradacija). Kada prave pop zvezde budu ucestvovale na festivalima, Beovizija ce biti prestizno takmicenje do tada Motorola, malboro, suzuki, disko kola -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
^_NiN0_^ |
Mar 9 2007, 08:55 PM
|
Ma ne verujem bre. Ocajna muzika, oni ko iz stale da su izasli. Koliko sam citao na forumu, vecina je oduseveljena Marijinim glasom, a sto se stasa tice ... pa nemam ga ni ja
P.S. Milija, mislim da se Serifoviceva najbolje snalazi sa baladama! A i ako nisi primetio(inace verni sam pratilac Eurosonga) balade dobro prolaze. E sada , druga stvar sto su Flamingosi mogli da osvoje prosle godine 1-2. mesto! "Nije nam se dalo" This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 9 2007, 08:58 PM -------------------- Yo!hambin,
NeverMore21 |
Mar 9 2007, 08:58 PM
|
Pa cekaj malo...Pogledaj pobednike eurosonga ranijih godina...Swe te pesme su nekako 'odudarale od standarda' pa su zato i tako dobro prosle. A ova nasha niti je sta posebno, niti ce je stranci razumeti pa ocekujem da ni u finaliste nece proci!
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Mar 9 2007, 09:01 PM
|
QUOTE(nevermore @ Mar 9 2007, 08:58 PM) Pa cekaj malo...Pogledaj pobednike eurosonga ranijih godina...Swe te pesme su nekako 'odudarale od standarda' pa su zato i tako dobro prosle. A ova nasha niti je sta posebno, niti ce je stranci razumeti pa ocekujem da ni u finaliste nece proci! Ne ocekujmo pobedu, da se zna (mozda i bude, ko zna ). Nego ako ti Elena Paparizou "odudara" , pa mislim ... Lordiji i Ruslana su to sto kazes. Nego nije vazna pobeda, ni Zeljko nije pobedio pa je ostavio vise utisaka(pozitivnih) od Ruslane - inace balada This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 9 2007, 09:06 PM -------------------- Yo!hambin,
NeverMore21 |
Mar 9 2007, 09:03 PM
|
Pa to ti kazem! Ova nasha NE DA NE OSTAVLJA UTISAK nego ima da prodjemo ko po 'ekserima'.
-------------------- |