Predstavljanje, Da se predstavim
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Predstavljanje, Da se predstavim
mg-ovca |
Mar 9 2007, 08:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-March 07 Member No.: 463 Škola/Razred: 2/e |
Velika JA sam iz uvazenog i opste 'prihvacenog' E odeljenja. Tacnije iz 2E. Registrovala sam se na ovaj vash forum da bih neshto napisala o jednom profesoru koji inace 'obozava' E odeljenja, narocito 2E. Naime rec je o sada 'poznatom' profesoru Glavniku koji mora da iznosi svoje misljenje i po blogovima osim shto moramo da ga slusamo i na casovima posle kojih mnogi od prisutnih imaju suicidne misli, a u najblazem slucaju zale sto su upisali ovu 'elitnu' skolu. Naravno pod elitom smatram one koje profesor Lazarevic docarava u nama poznatoj izreci: 'Muve se hrane na djubristu'. E da se vratim na Glavnika.Pored toga sto lici na neku tetku, veoma je i perfidan. Naime zakinuce vam ocenu bash zato shto ste iz E odeljenja, dace vam test 2 nedelje pre nego drugim odeljenjima, kada budete znali nesto na casu i pokusali da iskazete svoje znanje dobicete nagradu od njega. Njegov 'prelepi' kez, sa truncicom sarkazma. Sto ce vam garantovano ulepsati dan. Pritom na njegovim predavanjima se ne izvlaci sustina vec se iskoriscava intelekt koji, kako bi on rekao e-ovci imaju vec u manjku. Inace je rekao da ce dati otkaz ako se do 2008 ne ukinu e odeljenja. Kao da se to njega tice. Vidi se da je covek sa predrasudama (mada je malo osetio ina svojoj kozi od bivseg I/e). Moj zakljucak je da ako se jos malo bude opirao nasim 'carima' nece imati vise priliku sa nama da se druzi...
Napomena od: pyost Probaj da stavljas razmake posle znakova interpunkcije, jer je u suprutnom prilicno necitko |
maxydelanoche |
Mar 10 2007, 02:18 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ja stvarno ne razumem sta imate toliko protiv Glavnika. Po meni je on i vise nego ok nastavnik. Ozb. Bar je takav kod mene u skoli.
A nije valjda mg-ovca (btw ovo ovca je stvarno upadljivo ) samo zbog tog jednog posta dosla na forum??? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Puzzler |
Mar 10 2007, 01:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ali iskreno, prof. Glavnik iskreno nije svima loš, pa tako ni meni... (Da se ne čepim suviše? )
A sad, njegova je stvar ako nekom učeniku da manju ocenu, pa i tebi, Ljubo... Znam da nije fer, ali život nije fer. Osećam da će i meni tako nešto uskoro da se desi I na kojim to blogovima je pisao o MG-u? BTW Razmislite malo da li profesori posećuju forum This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 12 2007, 09:17 AM -------------------- |
^_NiN0_^ |
Mar 10 2007, 01:55 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Cuti ti chepuljo ... znamo svi da ces imati 5 iz istorije. I nije vazna ocena, vec pravilno ocenjivanje :finger:
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Mar 10 2007, 02:25 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Puzzler @ Mar 10 2007, 01:24 PM) Glavnik je bio, mozda ga cak i redovno posecuje. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
^_NiN0_^ |
Mar 10 2007, 02:30 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
[spam]Pa doooobrooo ...
E nema Dex-a odavno [/spam] This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 10 2007, 02:30 PM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Laza_91 |
Mar 10 2007, 09:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 10 2007, 02:18 AM) Ja stvarno ne razumem sta imate toliko protiv Glavnika. Po meni je on i vise nego ok nastavnik. Ozb. Bar je takav kod mene u skoli. A nije valjda mg-ovca (btw ovo ovca je stvarno upadljivo ) samo zbog tog jednog posta dosla na forum??? Stvarno si chepulja A shto se tiche Glavnika,malo vishe gradiva trazi i upisuje redare samo tako... Kod nas su isti redari vec osmu nedelju ako se ne varam... |
NeverMore21 |
Mar 10 2007, 10:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Hwala bogu, nisam redar bar josh 2 nedelje
Koji je to "owaj sad"? Napomena od: Ljuba Koristi edit dugme!!! This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 11 2007, 12:11 AM -------------------- |
Turgon |
Mar 11 2007, 03:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Ma Glavnik je lik, sta imate protiv njega.
Pa sta sto mi je dao da budem redar do kraja skolske godine, casvi su zanimljivi, a testovi laki.... This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 11 2007, 05:25 PM -------------------- |
Teodoros |
Apr 13 2007, 08:31 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 Member No.: 453 Ime i prezime: Teodor von Burg Škola/Razred: MG / VIIIa |
Dakle, nije mi jasan stil predstavljanja do sada, pa da uvedem novi.
Ja sam ko sto pise - pogledaj LEVO. Ucenik sam - pogledaj LEVO. Mama Srpkinja, otac Svajcarac. Kad sam imao 2-3 god., mama je pocela da radi sa mnom matematiku, videla da brzo kapiram - i eto gde sam sad. Biti u mojoj kozi je neki put super, a neki put sranj... zavisi. Ne radim 10 sati dnevno i niko me ne maltretira!!! Od te 2-3. godine radim SKORO svaki dan po malo (sat-dva), a od prosle godine sam produzio pa radim i po 5-6 sati pred velika takmicenja. Pravim i pauze kad po nedelju dana ne razmisljam o matematici. OBOZAVAM LEGO, tehniku uopste i nadam se da cu otici na MIT. Igram Far Cry, Prince of Persia, ... Nikome nista ne savetujem. Posto od sledece nedelje pocinje priprema za balkanijadu, bicu odsutan po ceo dan - pa necu imati puno vremena za forum. Ljudi - vidimo se na jesen! P.S. Zasto zakljucaju teme ONDA kad drugi rese da se otvore i raspisu. Bas me je interesovalo da vidim kako se drugi osecaju zbog stipendija, ... Kad porastem veliki postacu admin i sve cu teme drzati otvorene dok ljudi imaju sta da kazu. |
^_NiN0_^ |
Apr 13 2007, 09:45 AM
|
Drago mi je da si sve otvoreno napisao . Nego ovog puta nisam ja zakljucao, a zakljucavam samo one koji odu predaleko, naravno u OFF. I,da SRECNO NA BALKANIJADI-OLIMPIJADI
rvukasin |
Apr 13 2007, 10:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
Mozda nije trebao sve ovo da pise.
Mnogo njih ce ga tek sad smatrati cudakom,ali sa druge strane neki ce ga ceniti zbog iskrenosti -------------------- |
Iva |
Apr 13 2007, 12:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ljudi, ovo uopste nije u redu. Obrisali ste mi post KOJI NIJE BIO SPAM
Rekoh da Teodor uopste ne ispada cudno jer je uradio ono sto se trazi u ovom topicu - predstavio se. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
^_NiN0_^ |
Apr 13 2007, 12:25 PM
|
Iva, niko ti nije obrisao post ! Nema ga u kanti. No u pravu si, TEO je se samo predstavio , i ne verujem da po tome ispada cudak.
tijana |
Apr 13 2007, 12:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(mg-ovca @ Mar 9 2007, 09:43 PM) Velika JA sam iz uvazenog i opste 'prihvacenog' E odeljenja. Tacnije iz 2E. Registrovala sam se na ovaj vash forum da bih neshto napisala o jednom profesoru koji inace 'obozava' E odeljenja, narocito 2E. Naime rec je o sada 'poznatom' profesoru Glavniku koji mora da iznosi svoje misljenje i po blogovima osim shto moramo da ga slusamo i na casovima posle kojih mnogi od prisutnih imaju suicidne misli, a u najblazem slucaju zale sto su upisali ovu 'elitnu' skolu. Naravno pod elitom smatram one koje profesor Lazarevic docarava u nama poznatoj izreci: 'Muve se hrane na djubristu'. E da se vratim na Glavnika.Pored toga sto lici na neku tetku, veoma je i perfidan. Naime zakinuce vam ocenu bash zato shto ste iz E odeljenja, dace vam test 2 nedelje pre nego drugim odeljenjima, kada budete znali nesto na casu i pokusali da iskazete svoje znanje dobicete nagradu od njega. Njegov 'prelepi' kez, sa truncicom sarkazma. Sto ce vam garantovano ulepsati dan. Pritom na njegovim predavanjima se ne izvlaci sustina vec se iskoriscava intelekt koji, kako bi on rekao e-ovci imaju vec u manjku. Inace je rekao da ce dati otkaz ako se do 2008 ne ukinu e odeljenja. Kao da se to njega tice. Vidi se da je covek sa predrasudama (mada je malo osetio ina svojoj kozi od bivseg I/e). Moj zakljucak je da ako se jos malo bude opirao nasim 'carima' nece imati vise priliku sa nama da se druzi... Napomena od: pyost Probaj da stavljas razmake posle znakova interpunkcije, jer je u suprutnom prilicno necitko Bas divno sto si iz 2e. To za Glavnika sto ti pricas uopste nije tacno. Prvo vi se za svaku sitnicu bunite tako da to sto ti pricas o Glavniku je samo preterivanje. Posto je i meni predavao i uopste nije bio takav. Prvo nikad nije zakidao ocene a drugo davao nam je testove kad i drugima a to sto vama daje ranije to nije zato sto ste E odeljenje nego ste mu se verovatno zamerili ili mu pravite haos na casovima i tako kaznjava celo odeljenje. A za zakidanje u ocenjivanju su verovatno krivi ili celo odeljenje ili pojedinci koji prave haos. A logicno je da moras kod njega da se javljas za + bar jedanput posto nije isto da 2 osobe od kojih se jedna stalno javlja da odgovara za + i na odgovaranjima ima 5 i osoba koja nista ne radi na casu, zeza se ili spava kad on predaje i u nekim slucajevima da se ne pojave kad on najavi da ce da pita. Tako da nemoj da olajavas Glavnika ako samo ti to mislis i ako ne znas sve cinjenice. QUOTE(maxydelanoche @ Mar 10 2007, 03:18 AM) Ja stvarno ne razumem sta imate toliko protiv Glavnika. Po meni je on i vise nego ok nastavnik. Ozb. Bar je takav kod mene u skoli. A nije valjda mg-ovca (btw ovo ovca je stvarno upadljivo ) samo zbog tog jednog posta dosla na forum??? Pa izgleda da jeste samo zbog toga dosla. Upravu si. A Glavnik je stvarno car od coveka. I mom odeljenju je predavao i uvek se zezao sa nama i nikad nam kao sto mg-ovca kaze davao ranije testove i smanjivao ocene zato sto smo E odeljenje. This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Apr 13 2007, 01:15 PM -------------------- Happiness comes from inside.....
|
Iva |
Apr 13 2007, 12:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ok, .. izvini Ljubo..
A zaista nisam upucena u "slucaj Glavnik", ali ovako subjektivno mogu se sloziti sa Tijanom.. sumnjam da bi profesor smanjivao ocene nekome samo zato sto je "e" odeljenje, ali zaista ne znam nista i ne mogu da govoroim preterano o ovoj temi.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
tijana |
Apr 13 2007, 12:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
E da btw mg-ovco...lep ti je nik posto izgleda da jesi ovca..Prvo to nije tacno da ce Glavnik da da otkaz posto i ako je tako to je zbog vas a ne zbog drugih e odeljenja..Vi kvarite ugled nase skole..Posto on ne mrzi E odeljenja nego ocigledno samo vas..Prvo pitaj sta druga E odeljenja misle o njemu i kakav je prema njima bio a ne da pricas tu gluposti. E da probajte opet i na njega da se zalite posto ionako se na sve profesore zalite. Kao da se najbitniji na svetu. Samo upropascavate skolu. Ako skola bankrotira tvoje odeljenje ce biti krivo tj i da ne bankrotira nego joj se smanji ugled.
This post has been edited by tijana: Apr 13 2007, 01:07 PM -------------------- Happiness comes from inside.....
|
Teodoros |
Apr 13 2007, 02:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 Member No.: 453 Ime i prezime: Teodor von Burg Škola/Razred: MG / VIIIa |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Apr 13 2007, 09:45 AM) Drago mi je da si sve otvoreno napisao . Nego ovog puta nisam ja zakljucao, a zakljucavam samo one koji odu predaleko, naravno u OFF. I,da SRECNO NA BALKANIJADI-OLIMPIJADI Hvala! Posle dve balkanijade, rekao bih da ce nam ove godine trebati puno srece. Ceka je u pravu- kad oni dodju na red za olimpijadu, rasturicemo. Sad, tesko. Ali, necemo se tek tako predati. Ne znam gde sam "pogresio" u predstavljanju, a i zabole me. Ljudi mi prilaze na tamicenjima sa takvim glupostima da sam mislio da je bolje da sam kazem. Ali ako zele vise da veruju u neke svoje predstave o meni, a ne u ono sto jeste - ok. Ko sto rekoh, ionako imam malo vremena za forum. Hvala onima koji navijaju za nas - to je najbitnije. Uostalom pitajte Ceku koliko su profesori na balkanijadi "navijali" za nas. Prosle godine smo imali sansu da donesemo tri zlata i tri srebra - ali smo bili izmozdeni pred samo takmicenje. |
Kioslav |
Apr 15 2007, 12:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-January 06 Member No.: 5 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ivan Jakovljevic Škola/Razred: MG/3e |
ma mene svi ionako znaju ...
sta ima da se predstavljam ... dovljno je reci KIO ! -------------------- |
maxydelanoche |
Apr 15 2007, 01:36 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Kioslav @ Apr 15 2007, 01:43 AM) Ovaaaj... Ne bih da te uvredim, ali mozda ipak da se predstavis? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |