Duhoviti Susedi
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Duhoviti Susedi
^_NiN0_^ |
Apr 17 2007, 09:35 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Evo provala jednog od susednih gradova Beograda!
QUOTE Slatko se nasmejah: 24 sata: „Dajte mi dijabole za topljenje kamena”, jedan je od zahteva kupaca s kojima se suočavaju apotekari u Loznici, ne sluteći u prvi mah da je pacijent zatražio tablete koje pomažu razbijanje kamena u bubregu i koje imaju oblik perlica, sličnih dijabolama. Od Aleksandre Antonić, zaposlene u lozničkoj „Apoteci 1”, pacijenti su tražili i ispljuvak (čašicu za uzorak ispljuvka), vitamin B92 (vitamin B kompleksa), tablete za protokol krvi, tablete protiv glave, alkohol za izbacivanje temperature ili tablete za ružnoću u vožnji (protiv mučnine tokom putovanja). Svi ovi slučajevi završili su prepoznavanjem traženog leka, ali bilo je i trajnih misterija poput „šampon milijarder” ili „voda iz dvorova”. Aleksandrina koleginica Slađana Obradović navodi primer pacijenta, koji je nakon što je dobio mast za oči, sasvim ozbiljno zapitao: „Je l’ se koristi pre ili posle jela?”. Među bisere svakako spada i zahtev: „Treba mi hidrocuclin maza”, a radi se o „hidrociklin” masti. Najčešće spominjani artikli su „Pavlovićeva mast” i lek za srce „dilkoran”. Tako Lozničani ovu poznatu mast često nazivaju „Pavelićeva mast”, „Pavelićeva pomast”, pa čak i „Gavrilovićeva mast” (mešaju je s paštetom). „Dilkoran” ima zanimljive nadimke poput „lebčići što se dele popola”, „pasuljčić” ili „sendvič iz dve boje”. Ljiljana Vasiljević, upravnica „Apoteke 2”, izdvaja primer pacijenta koji je tražio sprej „samanta”. Apotekarka je ustanovila da se radi o spreju „marisol”, nakon čega je kupac zaključio: „Znao sam da se radi o nekoj španskoj seriji”. U ovoj apoteci kupci su znali da traže i štapiće za čačkanje beba (štapići za uši). I u privatnim apotekama situacija je slična. Tu se mogu čuti zahtevi poput: „Dajte mi glabalicu što glabće mali Milanko” (gumena glodalica za bebe) ili „Hoću đavolju krv” (preparat „zmajeva krv”). Posebna priča je potpisivanje pacijenata na recepte. Nakon molbe apotekara da se recept parafira, često sledi pitanje: „Gde da umočim?” (pokazujući palac) ili izgovor: „Ne mogu, drkću mi ruke”. Šta još traže pacijenti - Čaj za zdravstvo - Čaj za cirkulaciju ženskih bolesti - Kabl za infuziju - Tablete za muški seks (vijagra) - Lek protiv bljuvanja do Varne (selo u Mačvi) - Buskopan kompozitor (buscopan kompozitum) - Bakterijum tablete (bactrim) - Diklofen retardirani (diklofen retard) - Kroasan (cor-as) - Rapetanka (rapten k) - Embrion (embecin) - Revizor (redizorg) - Olimp (olint) Dok sam radio u Domu Zdravlja, pre 25 godina... dodijali su mi sa „lengerom” i „skenderom” (rentgen i skener)! Da i ne spominjem „srčanog” (kardiolog) i „živčanu” (nije luda, samo je neuropsihijatar)! :lol2: Nisam mogao da verujem Evo i slika iz 24 sata This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Apr 17 2007, 09:47 PM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
tijana |
Apr 17 2007, 10:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Apr 17 2007, 10:35 PM) Evo provala jednog od susednih gradova Beograda! :lol2: Nisam mogao da verujem Evo i slika iz 24 sata xexe zlo -------------------- Happiness comes from inside.....
|