Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Duhoviti Susedi

^_NiN0_^
post Apr 17 2007, 09:35 PM
Post #1

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4
Status: Učenik MGa

Evo provala jednog od susednih gradova Beograda! smile.gif
Slatko se nasmejah:

24 sata:
„Dajte mi dijabole za topljenje kamena”, jedan je od zahteva kupaca s kojima se suočavaju apotekari u Loznici, ne sluteći u prvi mah da je pacijent zatražio tablete koje pomažu razbijanje kamena u bubregu i koje imaju oblik perlica, sličnih dijabolama.

Od Aleksandre Antonić, zaposlene u lozničkoj „Apoteci 1”, pacijenti su tražili i ispljuvak (čašicu za uzorak ispljuvka), vitamin B92 (vitamin B kompleksa), tablete za protokol krvi, tablete protiv glave, alkohol za izbacivanje temperature ili tablete za ružnoću u vožnji (protiv mučnine tokom putovanja). Svi ovi slučajevi završili su prepoznavanjem traženog leka, ali bilo je i trajnih misterija poput „šampon milijarder” ili „voda iz dvorova”.

Aleksandrina koleginica Slađana Obradović navodi primer pacijenta, koji je nakon što je dobio mast za oči, sasvim ozbiljno zapitao: „Je l’ se koristi pre ili posle jela?”. Među bisere svakako spada i zahtev: „Treba mi hidrocuclin maza”, a radi se o „hidrociklin” masti.

Najčešće spominjani artikli su „Pavlovićeva mast” i lek za srce „dilkoran”. Tako Lozničani ovu poznatu mast često nazivaju „Pavelićeva mast”, „Pavelićeva pomast”, pa čak i „Gavrilovićeva mast” (mešaju je s paštetom). „Dilkoran” ima zanimljive nadimke poput „lebčići što se dele popola”, „pasuljčić” ili „sendvič iz dve boje”.

Ljiljana Vasiljević, upravnica „Apoteke 2”, izdvaja primer pacijenta koji je tražio sprej „samanta”. Apotekarka je ustanovila da se radi o spreju „marisol”, nakon čega je kupac zaključio: „Znao sam da se radi o nekoj španskoj seriji”. U ovoj apoteci kupci su znali da traže i štapiće za čačkanje beba (štapići za uši).

I u privatnim apotekama situacija je slična. Tu se mogu čuti zahtevi poput: „Dajte mi glabalicu što glabće mali Milanko” (gumena glodalica za bebe) ili „Hoću đavolju krv” (preparat „zmajeva krv”).

Posebna priča je potpisivanje pacijenata na recepte. Nakon molbe apotekara da se recept parafira, često sledi pitanje: „Gde da umočim?” (pokazujući palac) ili izgovor: „Ne mogu, drkću mi ruke”.

Šta još traže pacijenti
- Čaj za zdravstvo
- Čaj za cirkulaciju ženskih bolesti
- Kabl za infuziju
- Tablete za muški seks (vijagra)
- Lek protiv bljuvanja do Varne (selo u Mačvi)
- Buskopan kompozitor (buscopan kompozitum)
- Bakterijum tablete (bactrim)
- Diklofen retardirani (diklofen retard)
- Kroasan (cor-as)
- Rapetanka (rapten k)
- Embrion (embecin)
- Revizor (redizorg)
- Olimp (olint)

Dok sam radio u Domu Zdravlja, pre 25 godina... dodijali su mi sa „lengerom” i „skenderom” (rentgen i skener)! Da i ne spominjem „srčanog” (kardiolog) i „živčanu” (nije luda, samo je neuropsihijatar)!

:lol2: Nisam mogao da verujem laugh.gif
Evo i slika iz 24 sata wink.gif
user posted image

This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Apr 17 2007, 09:47 PM

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
tijana
post Apr 17 2007, 10:14 PM
Post #2

Group: Članovi
Member No.: 479
Status: Učenik MGa
Škola/Razred: 4e

QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Apr 17 2007, 10:35 PM)
Evo provala jednog od susednih gradova Beograda!   smile.gif 

:lol2:  Nisam mogao da verujem  laugh.gif
Evo i slika iz 24 sata  wink.gif
user posted image
*

xexe
zlo biggrin.gif

--------------------
Happiness comes from inside.....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: