Republicko Takmicenje Iz Fizike, Beograd, 20-22 april, 2007
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Republicko Takmicenje Iz Fizike, Beograd, 20-22 april, 2007
NeverMore21 |
Apr 21 2007, 09:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Ima li neko konacnu listu za prvi razred:)))!
-------------------- |
pyost |
Apr 21 2007, 10:15 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Maximalan broj bodova za prvi razred je oko 60. U drugom razredu prvi je Sibalic sa 81, iza njega Tanja (iz RG) sa 79. Ovo je pre zalbi, tako da ne znam da li ga je prestigla, posto on nije dobio nista. Ja imam 41 i negde sam na trecini liste
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Apr 21 2007, 10:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
O0o0o0, pa brawo i ja imam tako neshto bodova pa se ne zalim!
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Apr 21 2007, 10:48 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Iva @ Apr 21 2007, 09:03 PM) Svaka cast Ljubi!! Ja sam videla zadatke za prvi razred, iskreno, nisam ih ni detaljno iscitala :bag:.. ali ipak cu reci dixi.. Hvala Iva Nego sto se tice zadataka iz prvog razreda, jesu, bili su uzasni This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Apr 21 2007, 11:04 PM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Turgon |
Apr 22 2007, 12:34 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
49 bodova, druga nagrada prvi ugljesa(RG) 68, Siljko 56, Dimicka 55, Sveta 51, Pera i neki nislija 50, ja 49, neka nislijka 48, i to je kraj drugih , a samo ugljesa ima prvu treca je od 34 poena, a za pohvalu treba.....20 i nesto nisam siguran -------------------- |
Cekaaa |
Apr 22 2007, 12:40 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
ljoodi - ugledajte se na mene - 24 poena na zalbi pa vi vidite sve ukupno 38 sto znaci treca nagrada
|
Anchi |
Apr 22 2007, 12:50 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Wau!! Kako ti je to uspelo????????
Ja 24 Zadovoljna... Nije lose |
Turgon |
Apr 22 2007, 12:51 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
jer si dobila po'valu?
-------------------- |
Anchi |
Apr 22 2007, 12:57 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Pa valjda. Aleksandra mi kaze (Dimicka) da da, da je pohvala od 24. Extra onda
|
Turgon |
Apr 22 2007, 01:01 AM
|
lol sta ti znaci, kada povala ne donosi pare .... ja 70 k
-------------------- |
Anchi |
Apr 22 2007, 01:03 AM
|
Ma nema veze... Cisto onako... Bezveze :
This post has been edited by Anchi: Apr 22 2007, 01:03 AM |
Turgon |
Apr 22 2007, 01:04 AM
|
, ja sam extra zadovoljan ovim , i da sam imao 7,8 poena vise, opet ne bi imao prvu tako da su mi se sva ocekivanja ispunila i rad mi se isplatio
-------------------- |
Anchi |
Apr 22 2007, 01:07 AM
|
Rad? Pa... Ja se nisam nesto ni spremala tako da sam i ja zadovoljna
Jao odoh da spavam dva sata je... |
maxydelanoche |
Apr 22 2007, 01:09 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
ZADACI SU BILI OPAKI, ZLI, PAKOSNI...
Necu bas da psujem, ali ja zaista ne kontam koji je trip sastavljacu zadataka i komisiji celoj da se pozove 100 ucenika na Republicko i da onda od tih 100 ni pet nema iznad 50!!! Mislim da je ocigledno da se radi o cistom izivljavanju, kao i prosle godine, u osmom, na Republickom. Opet nejasni, konfuzni zadaci, cetvrti nedorecen! Ja 38 bodova, nekim predivnim cudom treca nagrada da ne poverujes... Anyway, moj komentar celog takmicenja je da, ako su pokusali da iskristalisu prave fizicare od bubalica, uspelo im je samo da se izivljavaju nad jadnom decom i demoralisu mnoge ucenike. Popularizacija fizike je jedan od ciljeva postojanja DFS-a i takmicenja. Nesto mi se cini da takmicenja iz fizike postaju sve samo ne popularna. Stvarno su... Ma kontate vec -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Turgon |
Apr 22 2007, 01:14 AM
|
AKo cemo iskreno, takmicenje je bilo jako jako tesko ,ali ne predstavlja izivljavanje i nedorecivost kao u osmom. JEsu teski, ali mi je lik koji sastavlaj rekao da je rep od sada tezine saveznog...tako da je ovo sasvim korektno.....4 zadatak je bas tezak, i na treci samo ja siljko i zugi imamo 15 ili vise, ali ovo je pravo takmicenje a i na zalbama su bili korektni, sta treba da daju dali su , a sta ne treba nisu hteli da daju , ja im kazem ajde jos jedan da imam 50 ali ne moze
-------------------- |
^_NiN0_^ |
Apr 22 2007, 06:29 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Evo i spiskova rezultata!
I razred II razred III razred IV razred Spisak nagradjenih! Cestitam svima nagradjeni -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Turgon |
Apr 22 2007, 08:11 AM
|
I ja cestitam svima
-------------------- |
rvukasin |
Apr 22 2007, 09:01 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-September 06 From: Ub Member No.: 103 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Vukasin Rankovic Škola/Razred: Matematicka gimnazija 4c |
Jeste li videli listu za trecake-Miklos je drugi!!!???
-------------------- |
pyost |
Apr 22 2007, 09:12 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Cuda se stvarno desavaju - treca nagrada Bas imam srece Ali to ne menja cinjenicu da je nisam zadovoljan
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Apr 22 2007, 09:58 AM
|
Oh0h0o0, izwukao sam trecu )! E sad mi je zao sto nisam bio na zalbama, mozda bi mogao i do druge )! U svakom slucaju dovoljno je! Koliko Kdin je III?
-------------------- |