Skolovanje Van Zemlje, u k***c sve
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Skolovanje Van Zemlje, u k***c sve
Grashak |
May 8 2007, 09:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(pyost @ May 8 2007, 09:05 PM) Ja sam vec gledao kakvi su zahtevi - najveci problem je sto, ako hocu odmah posle MGa u inostranstvo, ispite moram da polazem tokom raspusta posle 3. razreda. To podrazumeva ucenje unapred, plus obnavljanje gradiva, plus stres i sl. Sam ispit i nije toliko tezak ako se dobro spremis - koliko sam ja video, engleski je lak, kao i Matematika 1 na SATu. Predmet po izboru bi za mene bila fizika, a to je vec nesto teze, ali dobro, imam jos 1 razred pricaj mi o tome.. ja upravo spremam fiziku, matis i bios.. polazem 2. juna.. jeste malo gadno.. mislim ja sam sjebala ocene, jos sad ovo treba da spremim, a ne mogu nikako da se nateram nijedno ni drugo da radim... Ako ces na MIT, Harvard, bla neki jaci koledz, uzimaju se 2 (osim za harvard za koji moras 3) ali preporucljivo je uzeti 3.. i uzima matis 2 ako oces na neki koledz za prirodne nauke i tehnologiju... Sve u svemu, to je najlakse, zato sam i uzela sad da polazem.. SAT I je taj koji je zajebaniji jer imas nekih 2000 reci koje moras da naucis da bi imao preko 700 poena na critical reading-u, sto za jace koledze je A MUST. stvarno smara, ali mislim da je to malo truda za ono sto dobijes na kraju -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Pera Detlic |
May 8 2007, 09:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Jedini nacin da neko normalan "vlada"(mislim da se oni ne biraju da vladaju vec da rade neki posao u ime naroda i u ime drzave tako da cenim da rec vladati nije prava rec) je da dodje neki koji nije odavde i koji je vec zaradio kesa, a ne da je radio u tri firme od kojih su dve propale a treca je na sisi drzave(Toma Nikolic). A ovde nece biti para, cujem na vestima za dan porastao evro sa 80 na 82 i drzava izgubila oko 500 milijardi evra zasto sam ja ovo pricao? Ne znam, ali ne moze da skodi, a cim ne skodi znaci da koristi
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Grashak |
May 8 2007, 09:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 09:08 PM) znao sam ja da je zemlja u kurcu ali sam optimista bio sve do sada , ako ostane ovako 4 godine ja sigurno palim. Ako neki nikolic bude glavni... Dovidjenja. A shto se tice protesta iza toga stojim. To nije bio protest ljudi sa kosova , to je bio politicki miting. Tamo je bilo vishe ljudi koji nisu izbeglice sa kosova. Tamo su bili uglavnom politicki fanatici. I bio sam protiv toga shto se protestuje ispred americke ambasade. Amerikanci gledaju svoj interes. Mi nemamo udela u njihovoj prici. Rusi gledaju svoj interes takodje. O nama niko ne brine. Mi moramo to pitanje da reshimo sa shiptarima i da izvucemo najvecu mogucu dobit iz toga. Inace sama si rekla da sami moramo da se borimo za svoje a ne da nam niko nikada nece dati nishta zar ne? Ja nemam nishta protiv ljudi sa kosova. Ali ovo kako je izvedeno to je bilo strashno. Ja sam tam prolazio. Tamo su ljudi slushali nacionalisticke pesme , vredjali sve nashe komshije , siptare , albance , hrvate.. Sa time se ne slazem. Nacionalizam mi ne ide u glavu. Ja sam zakasnio na rucak. I drugi ljudi su kasnili. Shta je josh izashlo iz tog protesta. A da je dobra stvar reci mi. kao sto rekoh... ne mozes ti to shvatiti na pravi nacin.. jeste da mi moramo da se borimo sami za sebe... ali brate, nekad covek ne zna vise sta da radi... kapiras da imas bezizlaznu situaciju i ne vidis sta vise mozes. dodje ti da sednes i da places il jednostavno da vristis il ****** da si pucas u glavu ili da trcis ali gde ces stici? sigurno si bio nekad u takvoj situaciji.. ljudi su bili ocajni, ne znaju sta da rade.. a izmedju ostalog kako ti znas sta oni jesu ili nisu? jesi im mozda prilazio i anketirao ih? nacionalizam nikome ne ide u glavu, to sad spada takodje u onaj deo price oko cega se ja nerviram ovde i zasto zelim da idem.. nervira me kad cujem nekog da se ponasa ko najgori cetnik il ustasa ko neki debill.. a napolju me zabole.... klica.. QUOTE(Pera Detlic @ May 8 2007, 09:15 PM) Jedini nacin da neko normalan "vlada"(mislim da se oni ne biraju da vladaju vec da rade neki posao u ime naroda i u ime drzave tako da cenim da rec vladati nije prava rec) je da dodje neki koji nije odavde i koji je vec zaradio kesa, a ne da je radio u tri firme od kojih su dve propale a treca je na sisi drzave(Toma Nikolic). A ovde nece biti para, cujem na vestima za dan porastao evro sa 80 na 82 i drzava izgubila oko 500 milijardi evra zasto sam ja ovo pricao? Ne znam, ali ne moze da skodi, a cim ne skodi znaci da koristi zakljucak: SVRSHKO KURITJ za predsednika! svi su oni bagra, ja bi sve to strelja... sve koji su u politici, ministarstvu, policiji... isla redom i strelja.. novi ausvic bi samo za njih napravila. -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Kipar |
May 8 2007, 09:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 09:13 PM) pricaj mi o tome.. ja upravo spremam fiziku, matis i bios.. polazem 2. juna.. jeste malo gadno.. mislim ja sam sjebala ocene, jos sad ovo treba da spremim, a ne mogu nikako da se nateram nijedno ni drugo da radim... Ako ces na MIT, Harvard, bla neki jaci koledz, uzimaju se 2 (osim za harvard za koji moras 3) ali preporucljivo je uzeti 3.. i uzima matis 2 ako oces na neki koledz za prirodne nauke i tehnologiju... Sve u svemu, to je najlakse, zato sam i uzela sad da polazem.. SAT I je taj koji je zajebaniji jer imas nekih 2000 reci koje moras da naucis da bi imao preko 700 poena na critical reading-u, sto za jace koledze je A MUST. stvarno smara, ali mislim da je to malo truda za ono sto dobijes na kraju cekaj , ako hocu da studiram van zemlje ja moram da polazem za vreme ovog letnjeg raspusta sam dobro skontao? ili to zavisi od univerzitete do univerziteta. Na kraju cu da odem na onaj u bugarskoj ako ne nadjem neshto drugo... -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Pera Detlic |
May 8 2007, 09:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Tako je!!! Volim i ja vas!!!
*Smeska se i mase obema rukama publici koja dovikuje:"SVRSKO,SVRSKO!!!" -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
pyost |
May 8 2007, 09:29 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 10:25 PM) cekaj , ako hocu da studiram van zemlje ja moram da polazem za vreme ovog letnjeg raspusta sam dobro skontao? ili to zavisi od univerzitete do univerziteta. Na kraju cu da odem na onaj u bugarskoj ako ne nadjem neshto drugo... Vecina koledza prima prijave do nekog od prvih meseci u godini kada zelis da se upises. Ako neces da pauziras godinu ili studiras kod nas taj period, jedina mogucnost je da se ispiti polazu tokom letnjeg raspusta ili u prvom polugodistu 4. razreda. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Grashak |
May 8 2007, 09:31 PM
|
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 09:25 PM) cekaj , ako hocu da studiram van zemlje ja moram da polazem za vreme ovog letnjeg raspusta sam dobro skontao? ili to zavisi od univerzitete do univerziteta. Na kraju cu da odem na onaj u bugarskoj ako ne nadjem neshto drugo... pa zavisi za sta se prijavljujes.. ne znam proceduru za evropske koledze al mislim da je isti ****... ne polazes preko raspust, imas tri termina oktobar/novembar/decembar... ja sam napredna pa sam uzela i ovaj raniji termin da ako kiksnem mogu da polazem i kasnije ali imas vise termina u svakom slucaju... pa taj u bugarskoj je relativno dobar izbor... jesi pogledao na onom sajtu za koji sam ti poslala link.. tu imas idetalje o svakom od koledza i bla.. SVRSKO!SVRSKO!!! -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Kipar |
May 8 2007, 09:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
jesam i samo jedan koledz odgovara na prvi pogled , ostali su van EU ili su neshto tipa umetnost... GB nisam gledao. Ne mogu da odlucim u pola sata. Ali Bugarska nije losha. Imam familiju u pirotu , tako da cu bar sa delom porodice relativno cesto da se vidjam , mogu vishe puta godishnje do bga... ali tog univerziteta nema na spisku , bedak , ako imash link , ili bilo ko drugi ja bih zamolio , i zahvalio
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Grashak |
May 8 2007, 09:45 PM
|
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 09:38 PM) jesam i samo jedan koledz odgovara na prvi pogled , ostali su van EU ili su neshto tipa umetnost... GB nisam gledao. Ne mogu da odlucim u pola sata. Ali Bugarska nije losha. Imam familiju u pirotu , tako da cu bar sa delom porodice relativno cesto da se vidjam , mogu vishe puta godishnje do bga... ali tog univerziteta nema na spisku , bedak , ako imash link , ili bilo ko drugi ja bih zamolio , i zahvalio hehe, vidi sta si propustio Postovani studenti, zelimo da vas obavestimo da ce se veceras (20:30h) u prostorijama Medjunarodnog akademskog centra odrzati prezentacija na temu "Americki univerzitet u Bugarskoj - prilika bez premca". Predavanje ce voditi gospodja Maria Boshnakova, savetnik Americkog univerziteta u Bugarskoj za prijem studenata. Na prezentaciji ce biti reci o istoriji univerziteta, kadrovima, zivotu studenata, izboru predmeta, sportskim aktivnostima na fakultetu, mogucnosti stipendiranja i dr. Zelimo da vas podsetimo da je i za narednu godinu otvorena OSI stipendija za po jednog studenta iz Srbije i iz Crne Gore, koja pokriva gotovo sve troskove studiranja. Pored toga studentima su dostupni i drugi vidovi finansijske pomoci i razne olaksice. Trenutno na AUBG studira 15 studenata iz Srbije i Crne Gore, a nadamo se da ce ih biti i vise. Srdacan pozdrav, IAC Staff International Academic Center Majke Jevrosime 18 *** Belgrade, Serbia & Montenegro 011/3345 227 **** www.iacbg.org idi na http://www.iacbg.org/board/index.php?showforum=21 ako oces da pitas pitanja nase ljude u vezi tog koledza.. a njihov sajt je www.aubg.bg -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
smorko_gusic |
May 8 2007, 09:45 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
He, he Toma postane precednik skupstine i odma svi oce da beze iz zemlje...
Tako ti je to kad smo bagra kojoj trebaaju politicari, da smo svi pametni koliko mozemo da budemo ne bi nam trebale vodje... ali od toga nema nista. Samo vi idite u inostranstvo, ja ostajem u mom svetu u glavi, u kome je anarhija ipak moguca... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Kipar |
May 8 2007, 09:50 PM
|
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 09:45 PM) hehe, vidi sta si propustio Postovani studenti, zelimo da vas obavestimo da ce se veceras (20:30h) u prostorijama Medjunarodnog akademskog centra odrzati prezentacija na temu "Americki univerzitet u Bugarskoj - prilika bez premca". Predavanje ce voditi gospodja Maria Boshnakova, savetnik Americkog univerziteta u Bugarskoj za prijem studenata. Na prezentaciji ce biti reci o istoriji univerziteta, kadrovima, zivotu studenata, izboru predmeta, sportskim aktivnostima na fakultetu, mogucnosti stipendiranja i dr. Zelimo da vas podsetimo da je i za narednu godinu otvorena OSI stipendija za po jednog studenta iz Srbije i iz Crne Gore, koja pokriva gotovo sve troskove studiranja. Pored toga studentima su dostupni i drugi vidovi finansijske pomoci i razne olaksice. Trenutno na AUBG studira 15 studenata iz Srbije i Crne Gore, a nadamo se da ce ih biti i vise. Srdacan pozdrav, IAC Staff International Academic Center Majke Jevrosime 18 *** Belgrade, Serbia & Montenegro 011/3345 227 **** www.iacbg.org idi na http://www.iacbg.org/board/index.php?showforum=21 ako oces da pitas pitanja nase ljude u vezi tog koledza.. a njihov sajt je www.aubg.bg hvala , to sam trazio -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Grashak |
May 8 2007, 09:51 PM
|
QUOTE(smorko_gusic @ May 8 2007, 09:45 PM) He, he Toma postane precednik skupstine i odma svi oce da beze iz zemlje... Tako ti je to kad smo bagra kojoj trebaaju politicari, da smo svi pametni koliko mozemo da budemo ne bi nam trebale vodje... ali od toga nema nista. Samo vi idite u inostranstvo, ja ostajem u mom svetu u glavi, u kome je anarhija ipak moguca... blah, i ja sam za anarhiju, medjutim, nekim ljudima ne treba dozvoliti na osnovnu ljudsko pravo da dise... tako da, npr, zivimo u nekom imaginarnom svetu, gde svi ljudi imaju mozga i morala.. anarhija ili komunizam bi bili tako divni.......................................................... BUT! -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Kipar |
May 8 2007, 09:52 PM
|
QUOTE(smorko_gusic @ May 8 2007, 09:45 PM) He, he Toma postane precednik skupstine i odma svi oce da beze iz zemlje... Tako ti je to kad smo bagra kojoj trebaaju politicari, da smo svi pametni koliko mozemo da budemo ne bi nam trebale vodje... ali od toga nema nista. Samo vi idite u inostranstvo, ja ostajem u mom svetu u glavi, u kome je anarhija ipak moguca... koji si ti ******** (zamisli epitet po zelji)... -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Grashak |
May 8 2007, 09:53 PM
|
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 09:50 PM) cek cek.. zasto ja tebi uopste pomazem?? kad sam kucka sa strijom na nozi koju treba poslati u to svoju kaliforniju :/ -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Kipar |
May 8 2007, 10:00 PM
|
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 09:53 PM) cek cek.. zasto ja tebi uopste pomazem?? kad sam kucka sa strijom na nozi koju treba poslati u to svoju kaliforniju :/ xa xa xa , ipak ti je stalo , ne bi pominjala da si onako hladna kao u skoli , ja stojim iza svega shto sam napisao shta da radim... -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Grashak |
May 8 2007, 10:05 PM
|
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 10:00 PM) xa xa xa , ipak ti je stalo , ne bi pominjala da si onako hladna kao u skoli , ja stojim iza svega shto sam napisao shta da radim... lol, nije mi stalo.. samo sam smesna sama sebi... ti me kao vredjas a ja ti pomazem... u toj "pesmi" nema nista sto bi me povredilo, nalazim je vise za smesnu nego nesto drugo... u potpunosti te razumem, tesko je kad si pubertetlija -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Kipar |
May 8 2007, 10:08 PM
|
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 10:05 PM) lol, nije mi stalo.. samo sam smesna sama sebi... ti me kao vredjas a ja ti pomazem... u toj "pesmi" nema nista sto bi me povredilo, nalazim je vise za smesnu nego nesto drugo... u potpunosti te razumem, tesko je kad si pubertetlija e stasja , stasja ja nisam rekao da si ti povredjena , nego da ti je stalo. Da si povredjena si sama napisala -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Grashak |
May 8 2007, 10:13 PM
|
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 10:08 PM) e stasja , stasja ja nisam rekao da si ti povredjena , nego da ti je stalo. Da si povredjena si sama napisala procitaj malo bolje napisala sam da se ne osecam povredjeno... e pavle, pavle, a ti si to napisao da bih se ja osetila super.. ja govorim o tvojim namerama ne o mojim osecanjima.. moje osecanje je da je pesma kul, jer je nalazim za smesnu... tvoja zelja je doduse bila da mene povredis (ako mi je stalo naravno da ces me uvrediti) .. totalno postujem, desava se to kad imas 17 godina.. bolje sa 17 nego sa 27. -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
smorko_gusic |
May 8 2007, 10:25 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE("Kipar") koji si ti ******** (zamisli epitet po zelji)... Lik? -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
pyost |
May 8 2007, 10:30 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Dosta sa chit-chatom
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |