Glavnik Na B92, Profesor nam je popularan :D
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Glavnik Na B92, Profesor nam je popularan :D
pyost |
Jan 22 2007, 11:02 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Kao sto je Laza istakao ovde, Aleksandar Glavnik (profesor istorije) je 2002. godine gostovao u jednoj emisiji na B92. Tema je bila Razlicito tumacenje istorije u skolama.
Evo najbitnijih delova QUOTE Istorijska cinjenica je da se branila Jugoslavija, povijesna istina je da se vodio domovinski rat, dok je historijski tocno da su Bosnjake mrzeli i ubijali i povijesnicari i istoricari. Ovako drasticno razlicita tumacenja istih istorijskih dogadjaja u zemljama bivse Jugoslavije odlicna su osnova da se za nove generacije podgreje atmosfera netrpeljivosti i mrznje... B92: Udzbednici istorije uvek su bili pogodni za propagiranje ideoloskih stavova, posebno u socijalistickom periodu zajednicke Jugoslavije. Problem je medjutim taj, kako kaze Aleksandar Glavnik, profesor istorije u matematickoj gimnaziji, sto djaci u Srbiji jos uce iz knjiga koje su napisane na ideoloskoj osnovi. Glavnik: To su uglavnom udzbenici iz '90, '91. godine koji se svake godine dostampavaju i prestampavaju, ubaci se obicno samo jedna nova nastavna jedinica koja nista bitnije ne primeni ili samo vec dodatno pogorsa vec postojeci udzbednik, tako da mi zapravo vec poslednjih deset godina nismo napravili nista konstruktivno povodom pitanja udzbenika istorije, cak smo nazadovali poprilicno u odnosu na ostale zemlje regiona. B92: Aleksandar Glavnik i Kresimir Erdelja slazu se da otvorenost dece za razlicite i istine drugih zavisi od toga iz kakve sredine oni dolaze. Glavnik: Imao sam prilike da vidim decu koja poticu iz manje-vise liberalnih sredina, pod znacima navoda, naravno, i takva deca jesu sklonija diskutovanju, jesu sklonija prihvatanju razlicitih argumenata, toleranciji, dok, s druge strane, plasim se da imamo dosta dece koja ocigledno poticu iz nekih manje liberalnih sredina, dosta konzervativnih porodica, gde roditelji pre svega namecu veliki uticaj, i plasim se da sa takvom decom tesko mozemo ozbiljno komunicirati. Ja sam imao vrlo teske razgovore o odnosu partizana i cetnika. Ne mora to da bude period 90-ih godina, tesko je predavati o odnosu partizana i cetnika, i svake godine imam nekoliko djaka u generaciji koji imaju neku svoju interpretaciju, to cak nije ni interpretacija, to je iskrivljavanje istorijske istine na osnovu toga sto su njima roditelji rekli, i rec roditelja je tu obicno bila jaca od svega onoga sto sam ja pokusavao da im objasnim kroz predavanje i druge oblike nastave. Erdelja: Ne moze se generalizirati kakav je stav mladih ljudi, nadje se tu svega. Kakav je spektar politickih stavova njihovih roditelja, tako se to da osjetiti i medju djecom. Cool, zar ne -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Laza_91 |
Jan 22 2007, 11:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
Samo mi jos fali da me Glavnik uzme na zub ionako imam četvorku
|
pyost |
Jan 23 2007, 12:00 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zasto bi te uzeo na zub
-------------------- Baby, it's a violent world.
Anchi |
Jan 23 2007, 10:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE ionako imam četvorku hehe, dobro je, mislila sam da sam jedina sa 4 iz istorije... |
pyost |
Jan 23 2007, 01:41 PM
|
Ima i Ljuba, ali je imao 5 na polugodistu u prvom razredu
-------------------- Baby, it's a violent world.
jeele |
Jan 23 2007, 02:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
haha
pa bas se napricao... -------------------- |
Valkyrie |
Jan 27 2007, 11:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Још једна четворка овде.
Али Крешимир... које име... -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Eli0t |
Jan 28 2007, 02:12 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
A kakve veze to ima sa temom?
|
^_NiN0_^ |
Jan 28 2007, 02:38 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
B92 nije vise onakav kakav je pre bio ... !
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
aphr0 |
Jan 28 2007, 11:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-August 06 Member No.: 81 Status: Van MGa Škola/Razred: I bg gimnazija |
Meni su se smuchili od kad su uzeli licencu za velikog smrada...(brata,kako god...)
Mislim da im nije to trebalo...Jos su i ukinuli sundjer boba...ma katastrofa... -------------------- |
maxydelanoche |
Jan 29 2007, 12:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Da li vi shvatate da ste sa teme o vasem profesoru na TVu skrenuli na vase ocene iz istorije i na pricu o Velikom Bratu???
Da sam ja moderator... P.S. Jos jedan od postova u nizu. Pravim kampanju. P.P.S. Ponovo se salim ;-). -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
^_NiN0_^ |
Jan 29 2007, 09:25 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ali zato sam ja mod
Vidim da je tema otisla u oFF, i ne verujem da ce se "vratiti" oz off-a => -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |