Skolovanje Van Zemlje, u k***c sve
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Skolovanje Van Zemlje, u k***c sve
Kipar |
May 8 2007, 03:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
Do bre dan sam bi zeshci protivnik ovoga. Ali shta da se radi. Kada su u vladi kreteni i idioti a na celu najveci od svih. Zao mi je shto nisam otishao ranije. Ko od vas planira da upisuje skole? Dajte mi neke linkove za univerzitete u evropi , privatne i drzavne ja sam odlucio da palim preko grane. Samo hocu da je predavanje na engleskom.
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Neonkitza |
May 8 2007, 03:49 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ne mogu ti pomoci...si gledao skupstinu juce?
|
Pera Detlic |
May 8 2007, 04:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Mislim da je zbog toga i otvorio topic
Ima ovaj na koji ja verovatno idem2. izbor ako ne uspem da upisem ovaj 1. izbor -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
maxydelanoche |
May 8 2007, 06:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Zanimljivo...
OK, svi mi nesto spominju, sta je kog djavola to bilo tako strashno u skupstini??? Pricajte! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Pera Detlic |
May 8 2007, 06:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Grashak |
May 8 2007, 06:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
skromno peradetlic nema sta... harvard te sigurno prima, sta se sekiras..?
hahahahahahahaha sta to moje oci vide... ovaj trenutak u istoriji se mora zabeleziti!!!!!!!!!!!!! molim vas zelim... ne znam sta zelim. al zelim da se zapamti trenutak kad je KIPAR rekao da ipak zeli u inostranstvo... a toliko si srao po meni :/ BOZO MAJSTORE!!!! BOZO MAJSTORE!!! ti si nas idol. ma koji novak djokovic ti si za njega BOG! brate odlucila sam postati ***** ziljava najziljavija, odoh na hawaje sa djelicem kad bude bezo pred pobesnelom ruljom! djelic -----> <------ja inace... sto se tice univerziteta.. pa moja preporuka ti je da gledas engleske univerzitete ako oces u evropi.. ili eventualno americke-evropske univerzitete.. (mislim imas dobrih univ. i u francuskoj, nemackoj, bla... al mislim da je bolje otici u englesku...) sto se tice US univ. u evropi, potrazi na www.collegeboard.com imas izbor da trazi college match, pa izaberi lokacija evropa... sto se tice ostalih.. well, je ne sais pas.. -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Grashak |
May 8 2007, 07:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Neonkitza @ May 8 2007, 03:49 PM) !totalno offtopic! jaooooo, ocu ja toki hotel antyfan tu stvarcicu! RESPECT! -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Pera Detlic |
May 8 2007, 07:03 PM
|
nisam siguran da ce me primiti, nesto ne ide
A kakve veze ima djelic? Mislim da je Voja u pitanju This post has been edited by Pera Detlic: May 8 2007, 07:04 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Eli0t |
May 8 2007, 07:17 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
|
pyost |
May 8 2007, 07:31 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
What he said ^-^
Ako neko bas hoce da ostane u Evropi, VB je najbolji izbor (Velika Britanija, ne Veliki Bart ). Ali, koliko god mi mrzeli USA, tu su MIT, Harvard, Jejl, Berkli, Stenford itd. Jednom recju, *drool* -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Grashak |
May 8 2007, 07:45 PM
|
QUOTE(pyost @ May 8 2007, 07:31 PM) What he said ^-^ Ako neko bas hoce da ostane u Evropi, VB je najbolji izbor (Velika Britanija, ne Veliki Bart ). Ali, koliko god mi mrzeli USA, tu su MIT, Harvard, Jejl, Berkli, Stenford itd. Jednom recju, *drool* HEJ!!! zeboravio si moj omiljeni... CalTech! sta je pero ne svidjaju im se tvoje marsirajuce ocene? ma bre kako ne znas..? boza the almighty bozidar djelic se negde oko 12 drao sam sebi bozo majstore i tako dalje jer su zakljucili da je on za ovih nekoliko godina dobio 11 miliona evra.. pa je onda poredio sebe sa djokovicem... ne znam sta se desavalo preko dana ja sam gledala tek uvece :/ -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
pyost |
May 8 2007, 07:49 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 08:45 PM) HEJ!!! zeboravio si moj omiljeni... CalTech! Izgleda prilicno primamljivo Ali sve te strane koledze/univerzitete je jako tesko upisati. Npr. MIT - svake godine se prijavi 2.500 stranaca, a primaju samo oko 100 -------------------- Baby, it's a violent world.
Pera Detlic |
May 8 2007, 08:14 PM
|
Ma svidjaju im se ocene, rekao sam im da sam iz Francuske, a tamo je najbolja ocena 1, a u francuskoj nemaju petice uopste, pa mi se i to potrefilo, tako da sam ja savrsen kandidat
Ma ja sam to cuo na vestima, a to za Djokovica nisam cuo stvarno je kralj @ kipar uvek mozes i na Grcko-Albanski koledz This post has been edited by Pera Detlic: May 8 2007, 08:15 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Kipar |
May 8 2007, 08:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 06:57 PM) skromno peradetlic nema sta... harvard te sigurno prima, sta se sekiras..? hahahahahahahaha sta to moje oci vide... ovaj trenutak u istoriji se mora zabeleziti!!!!!!!!!!!!! molim vas zelim... ne znam sta zelim. al zelim da se zapamti trenutak kad je KIPAR rekao da ipak zeli u inostranstvo... a toliko si srao po meni :/ BOZO MAJSTORE!!!! BOZO MAJSTORE!!! ti si nas idol. ma koji novak djokovic ti si za njega BOG! brate odlucila sam postati ***** ziljava najziljavija, odoh na hawaje sa djelicem kad bude bezo pred pobesnelom ruljom! djelic -----> <------ja inace... sto se tice univerziteta.. pa moja preporuka ti je da gledas engleske univerzitete ako oces u evropi.. ili eventualno americke-evropske univerzitete.. (mislim imas dobrih univ. i u francuskoj, nemackoj, bla... al mislim da je bolje otici u englesku...) sto se tice US univ. u evropi, potrazi na www.collegeboard.com imas izbor da trazi college match, pa izaberi lokacija evropa... sto se tice ostalih.. well, je ne sais pas.. ma ja sam kacu pljuvao zbog toga , a tebe sam pljuvao , da ne budem neshvacen , pljuvao sam to shto zelish u kaliforniju iz drugih razloga. I ne zelim u inostranstvo , nego sama znash kako je ovde... A mogu sebi da priushtim godinu dve van zemlje pa shto da ne... QUOTE(Pera Detlic @ May 8 2007, 08:14 PM) Ma svidjaju im se ocene, rekao sam im da sam iz Francuske, a tamo je najbolja ocena 1, a u francuskoj nemaju petice uopste, pa mi se i to potrefilo, tako da sam ja savrsen kandidat Ma ja sam to cuo na vestima, a to za Djokovica nisam cuo stvarno je kralj @ kipar uvek mozes i na Grcko-Albanski koledz xa xa xa , samo ti zajebavaj , ja sam ozbiljan. Ocu da cimu negde u evropi. Medjutim meni je jezik problem jer koristim samo engleski uz srpski. Jel ima josh negde osim u GB da se vrshi nastava na engleskom? -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
pyost |
May 8 2007, 08:28 PM
|
Meni nije jasno zasto nekome moze da smeta odlazak u inostrastvo (kao pojava, ne da ta osoba ide). Tu se redovno javljaju one price kako "napustas svoju zemlju" i "ides da radis kod neprijatelja" Pa logicno je da osoba zeli da uspe u zivotu, a sa nasim fakultetima i uopste u Srbiji to je ipak nesto teze neko kada odes na svetski poznat univerzitet u Britaniji ili Americi. Sta vise, posle zavrsavanja tih univerziteta lako se nalazi posao sa platom za koju bi ovde morao da rmbacis nekoliko godina.
Ako mene pitate, svako kome su ukaze prilika treba da ode u inostranstvo i tamo studira. Jeste da su skolarine veoma visoke (MIT - oko $45.000), ali se, kada se uzme u obzir finansijska situacija prosecnog Srbina, novcana pomoc (da ne kazem stipendija) prilicno lako dobija. Zato, konkurisite za sve moguce stipendije, stedite pare, i onda pravac inozemstvo -------------------- Baby, it's a violent world.
Kipar |
May 8 2007, 08:37 PM
|
QUOTE(pyost @ May 8 2007, 08:28 PM) Meni nije jasno zasto nekome moze da smeta odlazak u inostrastvo (kao pojava, ne da ta osoba ide). Tu se redovno javljaju one price kako "napustas svoju zemlju" i "ides da radis kod neprijatelja" Pa logicno je da osoba zeli da uspe u zivotu, a sa nasim fakultetima i uopste u Srbiji to je ipak nesto teze neko kada odes na svetski poznat univerzitet u Britaniji ili Americi. Sta vise, posle zavrsavanja tih univerziteta lako se nalazi posao sa platom za koju bi ovde morao da rmbacis nekoliko godina. Ako mene pitate, svako kome su ukaze prilika treba da ode u inostranstvo i tamo studira. Jeste da su skolarine veoma visoke (MIT - oko $45.000), ali se, kada se uzme u obzir finansijska situacija prosecnog Srbina, novcana pomoc (da ne kazem stipendija) prilicno lako dobija. Zato, konkurisite za sve moguce stipendije, stedite pare, i onda pravac inozemstvo uopshte nisam mislio tako. Tako moze da misli samo neko kome je to usadjeno , nema prijatelje ili mu je novac zvezda vodilja u zivotu. Ja sam josh ove godine mogao da odem , sada se kajem jer nam zemlja ide u ku**c. Ozbiljno razmishljam o odlasku iz zemlje samo zbog novonastale situacije. Ali kada vidish koliko budala ovde ima to je strashno.. Ne znam shta da kazem razocarao sam se u ljude.. -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Grashak |
May 8 2007, 08:56 PM
|
QUOTE(Kipar @ May 8 2007, 08:37 PM) uopshte nisam mislio tako. Tako moze da misli samo neko kome je to usadjeno , nema prijatelje ili mu je novac zvezda vodilja u zivotu. Ja sam josh ove godine mogao da odem , sada se kajem jer nam zemlja ide u ku**c. Ozbiljno razmishljam o odlasku iz zemlje samo zbog novonastale situacije. Ali kada vidish koliko budala ovde ima to je strashno.. Ne znam shta da kazem razocarao sam se u ljude.. paaaaa... ne, zaprqavo, tako moze da misli neko ko sagledava realno situaciju.. zao mi je sto si ti tek sad shvatio da nam je zemlja u kurcu, ja sam jedna od onih koji su to morali da shvate sa 5 godina... i da ti niko nikad nece dati nesto za sta se sam ne boris i ne trudis.. al ti si bg-ovsko dete, ti ne mozes da shvatis neke stvari, kao sto nisi mogao da shvatis za one likove iz kosova sto su protestvovali, zbog kojih si ti zakasnio na rucak... iskreno do pre godinu dana ja sam bila strasno protiv toga da idem US, mozda u GB ali nikako u US, al onda sam stala pogledala i rekla sebi, ma koga ti zajebavas, ako tamo mozes sebi da pruzis zivot kakav zelis, ***a. ne zelim da ostanem ovde i budem isfrustrirana razni stvarima, jer mene strasno pogadja, koliko ljudi ovde, pametni ljudi, dozvoljavaju sebi da budu glupi, koliko je sve ovde sjebano.. a napolju, napolju me bas briga, napolju nije moja zemlja, nek bude glup ko hoce... pyost, sto se tice MIT to je jos i puno.. na Caltech primaju 30 stranaca :/ a sve ukupno oko 200.. ali ne daj da te brojke obeshrabre. nije to sve bas ttako, i nije to sve bas tako tesko, ako imas dobre ocene, dobre preporuke od profesora, dobre rezultate na SAT, znas da pises eseje i da im se uslihtas na neprimetan nacin, stvarno to nije mnogo.. samo zahteva vreme.. ako te stvarno interesuje mislim da bi trebao da popricas vec sad preko leta sa elizabeth iz naseg council centra, dacu ti broj/adresu bla bla.. to je samo za US koledze... PAVLE CITAJ STA SAM TI NAPISALA... Imas Americke koledze u evropi.. na njima se zamisli cuda uci na americkom (mislim engleskom)! odes na sajt collegeboard... ustvari cekaj dacu ti jednostavno link posto znam da je to tesko za tebe.. idi na http://apps.collegeboard.com/search/index.jsp i u "To get started, pick a category:" izaberi location i klikni na outside the US i klikni na dnu strane u levom cosku see results.. izlistace ti sve americke koledze izvan amerike.. -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
harry |
May 8 2007, 09:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-November 06 Member No.: 189 Ime i prezime: Bogdan Savić Škola/Razred: matematicka gimnazije/Ie |
Mislim da nije slucajno sto se ovaj topic otvara bas kada nas je ceo svet izvredjao zbog one blamaze u skupstini.Ustvari nije bas ceo ali jeste onaj svet kome mi tezimo.
Svi su izgleda pod utiskom kako i ne bi kad je prenos trajao cak do 5 ujutru A onda u 5 iznenedjenje 'vojvoda' postao predsednik skupstine Jadni smo mi sa tim vojvodom Ali bice bolje.Bolje razmisljati o tome da ce kada vi budete birali fax ovde biti sve ok i da ce neko narmalan vladati |
pyost |
May 8 2007, 09:05 PM
|
Ja sam vec gledao kakvi su zahtevi - najveci problem je sto, ako hocu odmah posle MGa u inostranstvo, ispite moram da polazem tokom raspusta posle 3. razreda. To podrazumeva ucenje unapred, plus obnavljanje gradiva, plus stres i sl. Sam ispit i nije toliko tezak ako se dobro spremis - koliko sam ja video, engleski je lak, kao i Matematika 1 na SATu. Predmet po izboru bi za mene bila fizika, a to je vec nesto teze, ali dobro, imam jos 1 razred
QUOTE ako te stvarno interesuje mislim da bi trebao da popricas vec sad preko leta sa elizabeth iz naseg council centra, dacu ti broj/adresu bla bla.. to je samo za US koledze... Super, to bi mi stvarno koristilo -------------------- Baby, it's a violent world.
Kipar |
May 8 2007, 09:08 PM
|
QUOTE(Grashak @ May 8 2007, 08:56 PM) paaaaa... ne, zaprqavo, tako moze da misli neko ko sagledava realno situaciju.. zao mi je sto si ti tek sad shvatio da nam je zemlja u kurcu, ja sam jedna od onih koji su to morali da shvate sa 5 godina... i da ti niko nikad nece dati nesto za sta se sam ne boris i ne trudis.. al ti si bg-ovsko dete, ti ne mozes da shvatis neke stvari, kao sto nisi mogao da shvatis za one likove iz kosova sto su protestvovali, zbog kojih si ti zakasnio na rucak... iskreno do pre godinu dana ja sam bila strasno protiv toga da idem US, mozda u GB ali nikako u US, al onda sam stala pogledala i rekla sebi, ma koga ti zajebavas, ako tamo mozes sebi da pruzis zivot kakav zelis, ***a. ne zelim da ostanem ovde i budem isfrustrirana razni stvarima, jer mene strasno pogadja, koliko ljudi ovde, pametni ljudi, dozvoljavaju sebi da budu glupi, koliko je sve ovde sjebano.. a napolju, napolju me bas briga, napolju nije moja zemlja, nek bude glup ko hoce... pyost, sto se tice MIT to je jos i puno.. na Caltech primaju 30 stranaca :/ a sve ukupno oko 200.. ali ne daj da te brojke obeshrabre. nije to sve bas ttako, i nije to sve bas tako tesko, ako imas dobre ocene, dobre preporuke od profesora, dobre rezultate na SAT, znas da pises eseje i da im se uslihtas na neprimetan nacin, stvarno to nije mnogo.. samo zahteva vreme.. ako te stvarno interesuje mislim da bi trebao da popricas vec sad preko leta sa elizabeth iz naseg council centra, dacu ti broj/adresu bla bla.. to je samo za US koledze... PAVLE CITAJ STA SAM TI NAPISALA... Imas Americke koledze u evropi.. na njima se zamisli cuda uci na americkom (mislim engleskom)! odes na sajt collegeboard... ustvari cekaj dacu ti jednostavno link posto znam da je to tesko za tebe.. idi na http://apps.collegeboard.com/search/index.jsp i u "To get started, pick a category:" izaberi location i klikni na outside the US i klikni na dnu strane u levom cosku see results.. izlistace ti sve americke koledze izvan amerike.. znao sam ja da je zemlja u kurcu ali sam optimista bio sve do sada , ako ostane ovako 4 godine ja sigurno palim. Ako neki nikolic bude glavni... Dovidjenja. A shto se tice protesta iza toga stojim. To nije bio protest ljudi sa kosova , to je bio politicki miting. Tamo je bilo vishe ljudi koji nisu izbeglice sa kosova. Tamo su bili uglavnom politicki fanatici. I bio sam protiv toga shto se protestuje ispred americke ambasade. Amerikanci gledaju svoj interes. Mi nemamo udela u njihovoj prici. Rusi gledaju svoj interes takodje. O nama niko ne brine. Mi moramo to pitanje da reshimo sa shiptarima i da izvucemo najvecu mogucu dobit iz toga. Inace sama si rekla da sami moramo da se borimo za svoje a ne da nam niko nikada nece dati nishta zar ne? Ja nemam nishta protiv ljudi sa kosova. Ali ovo kako je izvedeno to je bilo strashno. Ja sam tam prolazio. Tamo su ljudi slushali nacionalisticke pesme , vredjali sve nashe komshije , siptare , albance , hrvate.. Sa time se ne slazem. Nacionalizam mi ne ide u glavu. Ja sam zakasnio na rucak. I drugi ljudi su kasnili. Shta je josh izashlo iz tog protesta. A da je dobra stvar reci mi. -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|