Umetnost, Opsta kultura i da naucimo nesto novo
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Umetnost, Opsta kultura i da naucimo nesto novo
Slovenatz |
Jul 8 2007, 08:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
A da prosto trazimo da nam daju predmet umetnost (likovno&muzicko) umesto nekog drugog predmeta? Umesto engleskog npr.
-------------------- |
Eli0t |
Jul 8 2007, 08:28 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Da stvarno, ne znam koji ce nam engleski u zivotu..
|
Slovenatz |
Jul 8 2007, 08:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Pa bitan je engleski ali imaj na umu ko ga predaje...
-------------------- |
Eli0t |
Jul 8 2007, 09:38 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Lol, pazi sta pricas, nasa profesorka engleskog redovno posecuje forum
|
Anchi |
Jul 8 2007, 10:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Dajte ljudi, bitan vam je engleski naravno. Meni je on trenutno bitniji od srpskog (verovatno jer me nervira sada ona knjizhvnost). A i shta se stalno zhalite na profesorku... Ako ste vi ok nece vam nikad praviti problem. Zhena je skroz extra.
A shto se tice likovnog zar nemamo mi to kao fakultativni predmet? Jel ide neko nekad uopshte na to? This post has been edited by Anchi: Jul 8 2007, 10:35 PM |
SANDRA |
Jul 8 2007, 11:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Da li zelis da ti neko oduzme 45 min i da ti ne kaze nista vredno?
E Dali mi je kul tj imam slike iz njegovog muzeja u Barseloni! Inace ja volim kubizam! Naive su mi slatke jer volim sve sareno |
pyost |
Jul 8 2007, 11:04 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nadrealizam > kubizam Imam Dalijevu sliku iznad kreveta
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
milija |
Jul 8 2007, 11:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Da pricao si mi to
Dali legenda, obozavam njegove provale to je urnebesno -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Pera Detlic |
Jul 8 2007, 11:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Ja naprosto obozavam kubizam. Nekako me podseca na geometriju
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Iva |
Jul 9 2007, 09:16 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ma kubizam je extra, Jeanne Rij-Rousseau pogotovo.. carica
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Gaara |
Jul 10 2007, 07:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ja sam ovde jedini protiv kubizma...
Za mene je odvratan, a oni koji su izradjivali te radove definitivno nisu normalni... Kao i one koji ga vole... This post has been edited by Yu-gi: Jul 10 2007, 07:45 PM |
SANDRA |
Jul 10 2007, 08:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
E pa ti ako imas licno problem sa ljudima koji vole kubizam to razracunaj posle! Svako ima prava na svoj ukus a i ovo nije tema za prozivanje vec da uradimo nesto lepo i korisno! Kome je do gluposti nek se zabavlja drugim topicima!!
|
milija |
Jul 10 2007, 09:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Svako imaj svoj ukus rece djavo i sede u koprive - A. Ajnstajn
-------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
jeele |
Jul 26 2007, 08:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
ako te zanima istorija umetnosti, istorija muzike, lakse ti je da u slobodno vreme nadjes i sam procitas, nego da imas duznost da ucis to kad je potrebno za cas...
-------------------- |
Neonkitza |
Jul 26 2007, 12:28 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
bas to
|
Slovenatz |
Jul 26 2007, 12:32 PM
|
QUOTE(Yu-gi @ Jul 10 2007, 07:45 PM) Ja sam ovde jedini protiv kubizma... Za mene je odvratan, a oni koji su izradjivali te radove definitivno nisu normalni... Kao i one koji ga vole... A da lepo napravis topic "Vi ste svi ludi, samo sam ja normalan" i da tu pises sve ove bisere? -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Nov 21 2007, 11:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Predlažem da, ko ima umetničku dušu, ovde postavi i svoje radove, odnosno tekstove, crteže, pesme i sl.
Malo je glupavo u umetnosti prihvatati stavove drugih i stoga je najlepše kada baš znate šta vam se sviđa, a šta ne. Mene, iskreno, nerviraju ljudi koji uživaju u slikama koje su namenjene čisto za prodaju (tipa, vodopad, kućica u njivi, paleta boja i sl) - slika je nekako lepša kada joj boje igraju, kada ima neki svoj "šmek" i kada autor nije zainteresovan za gomile i gomile detalja... Inače, ja primenjujem crtanje ugljenim štapićima na hammer-u, a do skoro sam slikao svoj orah u dvorištu (imam još četiri platna za slikanje) uljanim bojama. Nije bog zna kako lepo ispalo, ali se mojim ukućanima sviđa... Ima li neko od vas radove ili sl? Meni je čitava soba iscrtana raznoraznim kreaturama, "golim" drvećem i sl (nervira me kada je sve besprekorno). -------------------- |
maxydelanoche |
Nov 22 2007, 12:09 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE Ali posto postoje pecinski crtezi a ne postoje ostaci tadasnje muzike moramo da ucimo da je likovna umetnost najstarija umetnost na svetu. Sto je, bar po meni, totalno bezveze. Valjda covek treba malo i razumom i logikom da se vodi... Ili barem da se predoce sve cinjenice. QUOTE(cika mlekce) Predlažem da, ko ima umetničku dušu, ovde postavi i svoje radove, odnosno tekstove, crteže, pesme i sl. Postoji tema "Radovi" namenjena tome. QUOTE(jeele) ako te zanima istorija umetnosti, istorija muzike, lakse ti je da u slobodno vreme nadjes i sam procitas, nego da imas duznost da ucis to kad je potrebno za cas... Pogotovo kada te zanima barok, a zabole te uvo za grcke vaze QUOTE(pyost) Imam Dalijevu sliku iznad kreveta Anyway, sta je kubizam ne znam, ali znam da mi se ne svidja nesto tipa Dali... A ni Pikaso... Dobro, nesto sto sam videla na netu (slucajno ) od Pikasa mi i ima smisla, ali Dali ne. Jezim se od tzv moderne umetnosti i mislim da je to samo lupetanje i da ljudi vise nemaju maste. Apstrakcija FTL. To se ne odnosi i na muziku, mada i sto se muzike tice, sve je manje onoga sto vec nije komponovano... Sto se tice muzike volim skoro sve vrste muzike, ne volim jazz, ne volim klasiku, ali su mi simpaticne neke duhovne crkvene kompozicije. Volim neki etno tipa Bilja Krstic... I da, sto se tice likovne umetnosti - barok i renesansa niste spomenuli arhitekturu, ali bih ja i to ubrajala u umetnost. Inace, u Osnovnoj kad sam radila na kraju osmog test za profesionalnu orijentaciju imala sam isti broj bodova za prirodne nauke i za umetnost a arhitektura je upravo tako neka mesavina Takodje, u umetnost morate ubrojati i fotografiju (onaj seminar je i previse uticao na mene ), a i kinematografiju. Tu je Hickok zavrnuo sve... I neki nasi domaci filmovi. I 1 od milijardu novijih americkih filmova This post has been edited by maxydelanoche: Nov 22 2007, 12:10 AM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
RZA |
Nov 22 2007, 12:09 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
sta ti ja znam..
volim da crtam.. za moju dusu.. doduse daaavno nisam.. poslednji rad je bi ou 7om il 8om otprilike.. :\ al posto cu da krecim sobu uskoro.. hocu neke grafite da stavim na zidove.. uz neki help il da pokusam sama.. -------------------- cold
|
c1k4_ml3kc3 |
Nov 22 2007, 12:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Salvador Dali rulz
Nadrealizam rulz -------------------- |