Odnosi, Muško-Ženski odnosi i opšta diskusija...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Odnosi, Muško-Ženski odnosi i opšta diskusija...
Wolfbrother |
Mar 29 2008, 09:49 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 29 2008, 02:20 AM) U svakom slucaju, oko toga da li je stvar ukusa kada je rech o nekome ko slusha metal i nekoga ko slusha TF se bash ne bih slozio! Vecina metalaca koje poznajem imaju gadjenje prema TF-u, ali nemaju tako jake predrasude kada je rech o tf muzici kao shto to imaju shaban nation prema metalu. Ne znam jesi li upucen u "jao, nemoj te chupavce" "Jao, nemoj to, daj neshto narodno" "Shta je to? Nemoj te metalike" Tako da imam svako opravdanje da pishem o shabanima kako zelim i na koji to nacin zelim, a da mi nimalo ne bude zao zbog toga Ovo je apsolutno tacno vecini ljudi kojoj sam u rl rekao da slusam heavy metal gledala me je samo belo: . Mada niko od njih u zivotu nije cuo ni pesmu od metallice, ni pesmu od maidena, ni pesmu od systema tako da... -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Neonkitza |
Mar 29 2008, 10:21 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
kad se setim da moj bivshi pljuvao sve moje ortake i ortakinje metalce a likovi su totalno extra,ali on nije hteo da ih upozna,vec automatski sledi da su metalci debili...dok njima on uopste nije smetao,jer ga nisu znali...zasto sam ovo ispricala?
e da...oce neko u pohod da ubijemo mog bivseg?zivcira me...mnogo...ili barem da glasate za nekog iz velikog brata da ajs/vikler ne bi pobedili ^^ tnxxx!! ja posle idem u nju jorker da nadjem nesto fensi i totalno otkacheno! |
Eagle1914 |
Mar 29 2008, 11:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
QUOTE(Slovenatz @ Mar 29 2008, 08:43 AM) Јел си се ти то нешто осетио прозваним пошто размишљаш исто као он или вам је то нека идиотска металска солидарност па браните једни друге??? Јбт, говорите ту о неким предрасудама које људи имају о металцима, а не видите да сте сами пуни предрасуда о другима.... -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
RZA |
Mar 29 2008, 11:28 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
mislim da se tema musko-zenski odnosi svela na medjusobno pljuvanje metalaca i turbo-folkera.
moje skromno misljenje. -------------------- cold
|
Eagle1914 |
Mar 29 2008, 11:36 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Претпостављам да ја онда спадам у ТурбоФолкере? Па доообро, јбг.
Али бар немам комплексе....ове врсте, за друге нмм појма, сви имају неке комплексе...... Хоће ли ми ико веровати ако кажем да имам све студијске албуме Ајрон Мејдена, све необјављене синглове и пун фолдер песама Бруса Дикинсона??? Добро, можда их не слушам тако често, али сам бар једном у животу чуо сваку песму. Људи би се зачудили шта све слушам..... Тема: Поента: Металци прате трендове!!! ( додуше неке друге) и још горе су униформисани од "фенсера".....!!! This post has been edited by Eagle1914: Mar 29 2008, 11:44 AM -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
RZA |
Mar 29 2008, 11:44 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
a i tu si skroz u pravu..
smuci mi se kad na +40 stepeni vidim likusu skrooooooz u crnom i u martinkama. -------------------- cold
|
Neonkitza |
Mar 29 2008, 11:51 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
meni ne smetaju crne majce na +40 al stvarno..jako su tanke sto se tice martinki,pa vec na 25 kuvaju noge jedino ako su koncerti ili tako nesto moze da se napravi izuzetak (cisto da mi neko ne bi slomio nogu)...
|
Iva |
Mar 29 2008, 11:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Šta fali ako je skroz u crnom.. Martinke su, ipak, nepreporučljive.. Ali ne vidim niš' loše u crnom..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
RZA |
Mar 29 2008, 12:12 PM
|
ma ne.. u redu je crno..
al ruzno je ono goth crno.. sa slojevima i slojevima crne odece.. i jos vidim one cokule na nogama.. i bela faca.. i crni karmin.. bezi.. edit: a i za te crne majce.. vise.. i to mi se smucilo.. te crne majce sa bendovima.. jeebote.. gledas metal populaciju u beogradu i 90% njih nosi te crne majce.. i devojke i decaci.. verovatno su cak i gori od fensera.. oni se bar razlicito oblace.. (sem onog roze dzemper dela).. mislim, u redu je da si ti goticar, il metalac il stagod.. al barem maaaalo stilizuj to.. This post has been edited by kika™: Mar 29 2008, 12:15 PM -------------------- cold
|
Iva |
Mar 29 2008, 12:17 PM
|
Agreed..
Al'.. Meni je i to mnogo draže od napudrisane devojke solarijumski-preplanule u nekoj ružnoj fensi odeći (ružna fensi odeća ~neka uska žuta majica na bretele uz komplet-minicu i neke krem sandalice; na taj kalup). edit : Da, majice sa bendovima.. Hm, ja ne volim to previše. Najviše me živcira kad neko nosi Iron Maiden ili Dimmu Borgir majicu a zna možda 2 pesme.. i ne razlikuje Metallicu od Children of Bodom.. .. Potpuno se slažem kad kažeš stilizuj, at least! This post has been edited by Iva: Mar 29 2008, 12:20 PM -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Mar 29 2008, 01:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
E, ja se slazem da je vecini iz grupe koju nazivamo fenseri i vecini metalaca isto sto prate neki trend. I ja isto mrzim kad neko kaze "jao ne, samo bezi narodnjake", a na zurci bi igrali uz te iste pesme i znali ih sve... Ja npr slusam narodnjake, daleko manje od druge muzike koju slusam, ali se bar ne foliram kako je to boze me sacuvaj muzika. Stil pevaljki i pevaca narodnjaka svakako jeste boze me sacuvaj... Ali stvarno i nije fora osudjivati samo folkere fensere a ima i toliko ljudi koji pozerisu sa metal fazonom... ili rap fazonom koliko mogu da primetim u poslednje vreme. Dodje tako nesto sa onim a-la-50-cent kacketom, ogromnim duksom i skejterkama i u "tebra" fazonu, a mogu da se kladim u cokoladno mleko da sam ja cula vise rap pesama od njega... (Ne, Kipar, ovo ZAISTA nije bila prozivka na tvoj racun ozb ozb ozb, rekoh, mozda se nadjes uvredjen, ali stvarno nema veze sa tobom ). I taaako... A sad idem da jedem
(Moj prepametni) Zakljucak: slepo pradjenje bilo kakvog trenda je gluuuuuuuuupo. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nostradamus |
Mar 29 2008, 01:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Poenta svega je u tome da kad neko kaze da je neko debil jer slusa neku odredjenu vrstu muzike, a on nije jer slusa neku drugu vrstu muzike, ispada mnogo veci debil, iz vise razloga, i generalno ako neko kaze da je neka vrsta muzike sranje a neka druga dobra, opet ispada debil, i opet iz vise razloga (ovo se prevashodno odnosi na aktuelne muzicke pravce)
This post has been edited by Nostradamus: Mar 29 2008, 01:30 PM -------------------- |
smorko_gusic |
Mar 29 2008, 01:57 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 29 2008, 01:23 PM) Pa nije bas glupo Ustvari nije glupo uopste. Mada je nekako jadno. Ali to te oslobadja odgovornosti, jer cak i ako to sto obuces izgleda grozno, nije tvoja krivica, jer takav je trend. A, budimo realni, nije puno ljudi spremno da prihvati odgovornost. -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
maxydelanoche |
Mar 29 2008, 02:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
@Nostradamus: slazem se. Zato umesto reci "neka muzika je sranje" treba uvek reci "neka muzika se meni ne dopada"
E, a koliko smo skrenuli sa teme ja nisam ni sasvim sigurna sta je tema -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Pera Detlic |
Mar 29 2008, 02:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
A I R M A X, ulicni fax
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Iva |
Mar 29 2008, 02:47 PM
|
Ja ne slušam narodnjake i ne foliram se kad to kažem.
Znam refren "Aspirina", negde u kompu imam "Mahinalno" i možda se negde (u glavi ili kompu) provuče još po koja pesma tj. njen deo. I tu se završava moj kontakt sa TFom. Slično kao i hip-hopom (doduše ovoga ima malo više) i još nekim žanrovima. Ja kažem da je TF s.ranje.. premda bih trebala reći "imho, TF je s.ranje". Ali ne kažem da je svako ko sluša TF kreten ili nešto u tom fazonu. Ali mi je smešan, kao što svi rekoste, onaj koji "slepo prati određeni trend". QUOTE(maxydelanoche @ Mar 29 2008, 02:23 PM) QUOTE(Nostradamus @ Mar 29 2008, 02:29 PM) Poenta svega je u tome da kad neko kaze da je neko debil jer slusa neku odredjenu vrstu muzike, a on nije jer slusa neku drugu vrstu muzike, ispada mnogo veci debil, iz vise razloga, i generalno ako neko kaze da je neka vrsta muzike sranje a neka druga dobra, opet ispada debil, i opet iz vise razloga (ovo se prevashodno odnosi na aktuelne muzicke pravce) Slažen se. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Eagle1914 |
Mar 29 2008, 04:14 PM
|
И ја сам заборавио шта је била тема пре него што је скренула у ово
......... А да, засметало ми је када је речено да "фенсери" (уствари фенсерке) углавном немају ништа у главама..... А претпостављам да се под тим појмом подразумевало пола наше школе. Тј. сви они који на себи имају бар неки детаљ који је "у тренду"... This post has been edited by Eagle1914: Mar 29 2008, 04:14 PM -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Pera Detlic |
Mar 29 2008, 04:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Nije glupo kad neko nesto nosi zato sto je to u trendu, vec ako neko nesto nece da nosi samo zato sto to nije u trendu
This post has been edited by Pera Detlic: Mar 29 2008, 04:38 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
SANDRA |
Mar 29 2008, 04:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Ljudi neka svako oblaci ono sto mu se svidja i da mu je komotno u tome i da se lepo oseca pusti sad da li je nesto u trendu nek se svako stilizuje sa svojim ukusom samo nek ne preteruje ni u cemu ( ruzno je videti da shljashtish na sve strane i da si neukusno obucen za skolu ono tipa totalno go da dodjes je bzvz ma koliko bilo vruce ali ko sisa trend! Uzivaj u zivotu
|
VIP <3 |
Mar 29 2008, 04:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Rece neko, mrzi me da trazim ko:
treba RAZLIKOVATI fensere i seljake! Dakle, kad se kaze fenser ne misli se na muziku koju neko slusa, ne misli se na njegov IQ nego na to kako izgleda. A to uopste ne mora biti ruzno, cak naprotiv! Meni je vrh pohvala kad mi ortak/ortakinja/bilo ko kazu da izgledam fensi A seljaci... iliti shabani... iliti DIZELAJE... to je ono sto vi opisujete. Decko koji je fenser izgleda fenomenalno... decko koji je dizelaja nosi toliko puta pomenute bele carape i u njih uvucenu preduboku trenerku, majcicu iz Beba Kidsa i kajlu... E toliko o tome... Muzika i IQ nisu bitni u prici o fenserima jer biti fenser nije isto sto iu biti dizelas -------------------- Opsti kriminal. |